Reklama

Reklama

Triumf lásky

  • Itálie Il trionfo dell'amore (více)
Trailer

Obsahy(1)

Krásná princezna se na první pohled bláznivě zamiluje do mladého a nezkušeného Agise. Jeho vychovatel, filosof Hermocrates ale učí pohledného mladíka kromě jiného nenávisti k ženám. Dívka se rozhodne přestrojit se za muže, dostane se až do jeich osamělého klidného domu a vrhne se do vzrušující hry, ve které vyhrají jen odvážní. To, co následuje, je směsicí svádění, intrik a podvodů, ale především hledání skutečné lásky a pravého dědice trůnu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Kali4 

všechny recenze uživatele

Potenciál rozhodně tento film měl. Schopní herci nechyběli a předloha je dle mého názoru taktéž kvalitní, ale naděje na úspěch byly zmařeny dialogy, které mnohdy postrádaly smysl, a naprosto odfláknutým a nelogickým závěrem. Místo Triumfu lásky bych doporučil například Jak je důležité míti Filipa (2002) s Colinem Firthem. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Roztomilá a vtipná divadelní hra o lásce - nic víc, nic míň. Atmosféra středověké zamilované komedie je do filmu převedena téměř dokonale - naivní, plná nedorozumění, s kýčovitým koncem. Moc pěkné, přestože absolutně nenáročné. 3,5* ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nesnesitelná kostýmní rozjuchanost a doslova infantilně podaná nadsázka je v kontrastu s nečekanými a nevěrohodnými pokusy o upřímná vyznání vážně k vzteku. Konec navíc zazdil všechny šance na alespoň snesitelné vyvrcholení. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Pikantní, kostýmně-konverzační barokní >teatrální< hříčka (dle hry francouzského dramatika Pierra de Marivauxe - 1688-1763) na citová témata... Rozkošně brilantní! ;-) - Tahle dáma (Clare Peploe - mj. manželka Bernarda Bertolucciho) si jen tak točí sem tam nějaký ten film - a kdo viděl "Trik", ví, že jsou to takovéhle nenápadné malé vypointované (a jak vidno nedoceněné!) výborné filmy pro velké a pokročilé... - - - P.S. Škoda zas jen toho českého dabingu a řízu na 4:3. (Tedy úvodní titulky nám pustili 16:9 - to je debilita rovná celé té pseudoveřejnoprávnosti!) To aby se člověk pořád opakoval. Proč to ta ČT(2!) kurňa furt dělá... :-( ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Obávám se, že Triumf lásky skutečně může oslovit jen tam, kam se dostala alespoň základní informace o tvorbě Pierra de Marivaux. Vnímat přepis divadelní hry z roku 1732 skutečně nelze dnešníma očima. Já jsem se upřímně nadchla, pikantní, převleková hra s mnoha podtexty a výbornými hereckými výkony. Nadto prolínání filmového světa s divadelním prostorem je velmi chytré. Závěr pak skvostný. Hudba dokáže být nad vším. P. S. Ano, bohužel kopie byla v ořezu odvysílána nejen na ČT, ale taky vydána na DVD, takže český trh je opět ochuzen s velkým O. ()

raroh 

všechny recenze uživatele

Velmi hravá adaptace Marivauxovy hry z roku 1732 (označení barokní by ve francouzském prostředí působilo značně sporně) se silným filozofickým podtextem (komediální schéma je spíše zástěrkou, hra řeší i dosti závažná politická témata - boj o politickou moc, včetně vraždy), jemuž na dokonalosti dodává závěrečná objevitelská scéna za doprovodu Rameauovy dobové hudby (předtím užívaná Mozartova Figarova svatba sice duchu hry odpovídá, ale je zhruba o půlstoletí mladší, přesto práce s ní velmi podnětná). ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

To, čo som nejako celý čas podvedome čakal, sa mi dostalo v poslednom zábere tohoto snímku. Divadelná hra so svojími plusmi aj mínusmi, zasadená do exteriérov. A ak mám byť úprimný, tak toto by zrejme dokonalo zaujalo iba človeka 18. - 19. storočia. ()

ybuko 

všechny recenze uživatele

Mezinarodni obsazeni, dle titulku spoluprace s Barrandovem, kytarova sola delal Dave Gilmour z Pink Floyd, producentem byl Bernardo Bertolucci. Prijemne, pripomina Shakespearovy prevlekove komedie - ale Will by to napsal mnohem lip. ()

kolemjdouc odpad!

všechny recenze uživatele

vidím že se shoduji s ostatnimi zde :zpracování jako film vidím poněkud nešťastné.Námětu to velmi uškodilo.Dobový klobouk na holé hlavě Kingsleye působil poněkud groteskně. ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele

Hudba: Jason Osborn / Scénář: Clare Peploe, Marilyn Goldin a Bernardo Bertolucci *** Tento film asi lépe vidět na divadle, což bylo na filmu dosti vidět. Je to podle hry Marivauxe. Jak hodnotím, tak je ()

BigBen87CZ 

všechny recenze uživatele

Já jsem příjemně překvapen ... malé velké divadlo s velmi příjemnou atmosférou mne zaujalo natolik, že jsem si ho s radostí zopakoval, a to přesto, že jsem odpůrcem děl založených na převleku muže v ženu, či naopak ... 90 % ()

MRParis 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasná romantická oddechovka kde jse člověk ani na chvíli nenudí. Krásné barokní prostředí a nádherná Mira Sorvino která každého přesvědčuje jak ho miluje aby nakonec získala srdce svého vysněného prince. Skvělý ()

Reklama

Reklama