Reklama

Reklama

Tajemství nesmrtelných

  • USA Tuck Everlasting (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dospívající Winnie Fosterová, kterou tyranizuje její matka, hledá svobodu na toulkách v lesích. Spřátelí s Jessem Tuckem, který se nepodobá nikomu, s nímž se Winnie doposud setkala, a chlapec ji představí své milující rodině, která dívku přijme mezi sebe. A Winnie postupně zjišťuje, že Tuckovi skrývají mocné tajemství, které navždy změní její život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná, byť trošičku prvoplánová, mírně přeslazená romantika - s tajemstvím, které především díky nevýraznému zpracování nedokáže zcela využít svůj potenciál. ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Závěr pak vyústí ve výchovné ponaučení, které nijak zvlášť nepotěší fanouškovskou základnu "Twilight ságy". P.S.: Jak je možné, že se v blízkosti pramene nepřemnožila nesmrtelná a tím pádem i nezlikvidovatelná lesní zvěř - včetně ptactva nebeského ??? Studánka se nacházela na zcela obyčejném a dobře přístupném netajemném místě ve zcela obyčejném a dobře přístupném netajemném lese, jehož jedinou výhodou (v souvislosti s uchováním avizovaného tajemství) byla velká rozloha. Je těžko představitelné, že by její voda nesloužila VŠEM živým tvorům, kteří se čas od času potřebovali napít. Jediným možným vysvětlením, které mě napadá, je instinkt. Díky němu divoká zvířátka mohla vycítit, že s inkriminovaným zdrojem pitné vody není všechno v pořádku. Na rozdíl od koníka, který jakožto zvířátko domestikované své dávné instinkty už z větší části ztratil ... ;-) ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Chcete vidět film o nesmrtelnosti ? Pusťte si Highlendera. Chcete zabít mládě libovolného živočicha v přírodě ? Pohlaďte si ho. Jediný, co bych na tom nezkritizoval, byla ta relativně romantická část, na tom se obecně nedá nikdy moc zkazit. Časem bude ze Země jeden veliký hřbitov a u každého stromu pomník :-) ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film, první polovinu jsem byla až překvapena jak moc příjemný. Přesně ten typ filmu na odpočinkový večer, kdy si chcete dát sklenku vína a na nic nemyslet. Škoda, že se ve druhé polovině už vytratila ta celková poetičnost z té první. Sice uznávám, chvíli mi cukala ruka k té čtvrté hvězdě a to hlavně proto, že mi na konci jedna slzička ukápla, jenže pak si divák začne uvědomovat jisté věci, například jak je postava Bena Kingsleyho v tomto filmu zbytečná a bezvýznamná, nebo jak by si téma věčného života zasloužilo mnohem větší rozpitvání, než jakého se mu dostalo zde. Nicméně jsem moc ráda, že jsem film viděla. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

"Miliony lidí touží po nesmrtelnosti a přitom nevědí co mají dělat když v neděli odpoledne prší." Susan Ertz. Na to jak ambiciózní téma Tuck Everlasting rozebírá, působí až moc prvoplánovitě a nevýrazně. Filmem se proplétají hluboké myšlenky, postavy umně předstírají silné emoce, ale děj sotva klouže po povrchu a zvolna plyne očekávaným směrem k cíli. Což je velká škoda, protože herecké obsazení je více než slibné. William Hurt, Ben Kingsley a Sissy Spacek jsou vždy zárukou vysoké kvality, a filmově debutující Alexis Bledel vypadá více než kdy jindy, jako kdyby jí s oblékáním pomáhali ptáčci. Všichni ovšem drží s režisérem basu a snaží se sotva na půl plynu. Tajemství nesmrtelných je sice zručně natočeno a má krásnou poetickou atmosféru, ale výše uvedené nedostatky ho srážejí do průměru k zapomenutelným romancím, kterých se točí do roka tři prdele. ()

mata77 

všechny recenze uživatele

Tento rozprávkovo ladený príbeh sa snaží rozlúsknuť veľmi ťažkú otázku lákavej formy bytia, aj sa mu to chvíľami celkom dobre darí, na konci som ale pocítila sklamanie z akejsi nekompletnosti. Chýbali mi emócie, hĺbka príbehu a vzťahov. Aj napriek slabšiemu spracovaniu, pozitívne hodnotím výpravu, kameru a hudbu. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (6)

  • Scott Bairstow (Miles Tuck) tak toužil po roli v tomto filmu, že se vzdal honoráře. (Rocky62)
  • Jonathan Jackson získal roli Jesse na poslední chvíli a před první natáčenou scénou (shodou okolností líbací) se s Alexis Bledelovou (Winnie) nikdy předtím neviděl. (Rocky62)
  • Filmový debut Alexis Bledel. (Rocky62)

Reklama

Reklama