Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Architekt George Monroe si po léta hýčká jeden z velkých amerických snů chce si postavit vlastní dům na útesu nad mořem. Jenže jeho realizaci neustále odkládá a postupem času se zdá, že jej nikdy nedokáže uskutečnit - jeho manželství končí rozvodem, rodina se od něho odvrací, ztrácí přátele a nakonec i sám sebe. A tak mu nezbývá, než se na onen útes skutečně uchýlit a začít se stavbou. Jeho sousedé si myslí, že se zbláznil, jeho dospívající syn pro tátu nehodlá hnout prstem a bývalá žena, která kdysi dům snů chtěla, se mu citově zcela vzdálila. George začíná úplně sám, ale postupně se k němu přidává parta nadšenců a to, co původně bylo jen nesplněný Monroeův sen, se pro všechny stane něčím mnohem silnějším. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (76)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Sentiment, patos a slzami ulepené smíření filmu o poslední příležitosti, jak něco napravit, hodně ubližují. Nebýt tohoto americky přímočarého vyzdvihnutí už jako by ztracených rodinných hodnot, byl by snímek o třídu lepší. Pár odvážných náznaků tam bylo - šestnácka svádějící svého bývalého skorootčíma, milosrdné ošahávání zdravotní sestrou nebo sprchování se skoro nevlastním bratrem. Jenomže zůstalo pouze pár momentů a drsný začátek. Konec vše zastřeší mámivou nadějí na to, že od teď už budou všichni jiní, lepší. /6. 10. 14./ ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jsou prostě dny, kdy se naprosto všechno dokáže pokazit. To si může říct i architekt George, který dostane v práci výpověď (jako poslední ve firmě stále skládá modely domů z dřívek místo toho, aby používal počítačové generování), od svých lékařů se dozvídá, že má rakovinu a zbývají mu poslední čtyři měsíce života, a navíc jeho bývalá žena a dospívající syn jej nechtějí ani vidět. Ale George se nechce jen tak vzdát, a alespoň v posledních měsících života chce udělat něco prospěšného - rozhodne se postavit dům, po kterém celý život toužil a odkázat jej svým blízkým. A také chce, aby jeho syn s ním strávil prázdniny, a pomohl mu dům stavět... Ano, je to film plný filmových klišé. Ano, hraje si s divákovými city. Ano, je stoprocentně americký (vlajka zde chyběla!). Ale z nějakého důvodu mne tento film maximálně oslovil - viděl jsem jej několikrát, a pustím si jej kdykoliv znovu. I když vím, že ke konci budu brečet jak želva, stejně do něj kdykoliv půjdu. Výborné herecké výkony - Kevin Kline (změna z cynického maníka na člověka, který ví o co přichází), Jena Malone (tu holku prostě miluju :) ), Hayden Christensen, Kristin Scott Thomas a další. Film je tak nádherně natočený, že úplně láká nechat realitu všedního života za sebou, a začít stavět svůj Dům života. Jeden z mých Top10. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Kevin Kline dominuje, prekvapenie v Haydenovi Christensenovi sa dostavilo tiež. Krásny film s perfektne, do detailov napísanými postavami. Citová stránka filmu sa naozaj podarila a ako dráma film nesklamal. Nadľahčenie pomocou vtipným momentov príde vždy v pravý okamih a nebyť pomalšieho začiatku, je to za päť. 85%. ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazený, srdceryvný příběh o muži, který by ještě rád postavil svůj vlastní dům než zemře. A něco po sobě zanechal…. Dům života jsem viděl asi třikrát a pokaždé u mě vyvolá jisté emoce a donutí mě přemýšlet. Líbí se mi, jak film pohlíží na život, smrt a vztahy.... Jediné nad čím se vždy pozastavuji je to, kam se poděly trosky domu, když v následující scéně už stály hotové základy;hold zázraky se dějí... ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Není hezké, když si plníme celoživotní sny?Asi by bylo rozumnější začít s tím trošku dřívě, než George, ale my to děláme, když se stane něco neočekávného nebo až když je příliš pozdě. Přesto si myslím, že lepší pozdě, než-li nikdy. Navíc tyhle věci můžou sbližovat, v což věřím. Kevin Kline je ozdobou každého filmu a tahle role mu perfektně sedí. Lidi, které má kolem sebe se díky víře a chtění v něco dávají dohromady a začínají znovu nacházet sebe sama. A i když je toho někdy až příliš, tak ve filmu je pár věcí na odlehčení a tím pádem je to ještě koukatelnější. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • William Russ byl obsazen jako důstojník Kurt Walker a natočil jednu scénu, ale než stačil natočit zbytek jeho role, zranil se při nehodě na motorce a byl nahrazen Scottem Bakulou. (Verka13)
  • Video George (Kevin Kline) a malého Sama (Hayden Christensen), jak si hrají si ve vlnách, bylo natočeno manželkou Kevina Klinea Pheobe Cates. Natáčela tehdy Kevina a jejich syna Owena na pláži v Bermudách. (Verka13)

Reklama

Reklama