Reklama

Reklama

Tělo

Trailer

V napínavém thrilleru detektiv pátrá po mrtvole, jejíž tělo zmizelo z márnice. Napínavý příběh drží diváka v nejistotě, neustále ho nutí přemýšlet nad okolnostmi, proč oběť zemřela a proč následně zmizelo i její tělo. Inspektora Jaimeho dohání vlastní minulost, z čehož ho vytrhne zmizení mrtvého těla z márnice. Během vyšetřování musí Jaime zjistit, jak může mrtvola beze stopy zmizet z uzavřeného boxu a proč je jediný svědek v kómatu zapříčiněném nepopsatelným děsem. Inspektor, který je obklopen vlastními nočními můrami, podezřívá ze zmizení těla mrtvé ženy jejího manžela, novopečeného vdovce Alexe. Ten však vinu popírá. Zmizelé tělo, podivuhodné jevy... Jaime a Alex jsou vzájemně propojeni v hororu, ze kterého mrazí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Z márnice zmizlo jedno telo. Kto ho ukradol a prečo...? Táto zdanlivo nie príliš komplikovaná zápletka sa postupne poriadne zamotá a nejeden divák si príde na svoje. Na tento neskutočne napínavý thriller som natrafil úplne náhodou a takúto pecku som rozhodne nečakal. Maximálne prepracovaný scenár, postavy využité na 100% a hustá atmosféra daždivej noci...Z dialógov a konania postáv si môžete vytvoriť nejaký obraz o tom, ako by to mohlo do seba zapadať, ale stále príde nejaký detail, ktorý to zmení. Ešte pár minút pred koncom nie je jasné takmer nič, alebo zdanlivo úplne všetko. Záver je maximálne účinný, tak premakaný som nevidel snáď od Obvyklých podozrivých. Presne tento typ chytrých a napínavých filmov mi v poslednej dobe chýba. Španielom posielam veľkú pochvalu. maximálna spokojnosť a v rámci žánru zaslúžený plný počet. 100%. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Obvyklí podezřelí na španělský způsob...dokonce se na samém konci zjeví sám velký Keyser Söze... A i přes zjevně malý rozpočet (ve srovnání s americkou konkurencí) a pomalý rozjezd tenhle film všechno dožene opravdu výborně napsaným scénářem a skvěle vykombinovanou zápletkou, tahle variace na režisérskou hru s divákem mne velmi bavila. Docela rád bych někdy viděl hollywoodský remake...:-) ()

Reklama

Javert 

všechny recenze uživatele

Ani ne tak vyloženě napínavý, jako znepokojivý thriller ze španělské produkce, který mě jen utvrdil v tom, že tahle jihoevropská země prostě tento žánr umí. U El Cuerpa nakonec vůbec nevadí ani to, že je divák po celou dobu veden tvůrci za ruku a nedostává ani miniaturní prostor pro to, zamyslet se jak to vlastně všechno bylo a je. Závěrečná sekvence, kde se dozvíme kdo s kým a jak pak celkový dojem vůbec nenaruší, ale spíše podtrhne ono zmíněné celkové znepokojivé vyznění filmu. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Scénáristická vychytanost španělských thrillerů, ale i horrorů či kriminálek nezná mezí a za poslední léta se s tím vším roztrhnul pytel tak, že jejich kadence je téměř vražedná (Lo Imposible, REC, REC 2, El Laberinto del Fauno, No habrá paz para los malvados, Los Ojos de Julia, El Orfanato, Celda 211 a celá řada dalších). Pokud ale v mnohých případech něco selhává, je to nudná a nevýrazná režie bez špetky zápalu, bez nápadu. A stejně jako mnohým filmům španělský tvorby i tomuhle jsem v první polovině chtěl vpálit dvě hvězdy, scénář je ovšem vykonstruován tak, že v poslední půlhodině postaví veškerý dosavadní dění na hlavu a pošle do diváka takovou dávku zvratů, až jsem z toho málem utrpěl infarkt. A to je to v čem Španělé vládnou, oni totiž umí skvěle psát a sundat diváka příběhem/dějem bez potřeby tučných rozpočtů, nebo mnohdy i zbytečných efektů. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pálíte-li si dobré bydlo, je dost dobře možné, že vám při požáru vypadne ze skříně kostlivec. Deštěm zmáčený španělský thriller s výbornou gradací a zase jednou povedeným a opravdu nečekaným, nikoliv však hloupým, twistem v závěru. Jasné čtyři a neodpustím si drobnou spoileroidní poznámku stran vkusu a charakteru hlavního hrdiny. Mít doma bohatou, sebevědomou, inteligentní, vtipnou a krásnou mrchu a pálit mosty s labilní studentkou? Na to je třeba hodně málo testosteronu. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v katalánskej metropole Barcelona. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama