Reklama

Reklama

Kjóšoku sókó Guyver

(seriál)
  • Japonsko 強殖装甲ガイバー (1989) (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Korporace Chronos je rozšířena po celém světě, s pobočkou v každém větším městě. Pomocí pokusů na lidech a jejich přeměnou na mocné válečné monstra – Zoanoidy, chce postupně obsadit všechny mocenské posty a převzít vládu nad světem. O organizaci, jejich plánech a samotných monstrech nemá veřejnost nejmenší potuchy. Stejně je na tom i student Sho a jeho přátele. Jejich život se však radikálně změní, když jeden nepovedený Zoanoid ukrade z japonské pobočky Chronosu jediné 3 exempláře nejmocnějších zbraní v boji se Zoanoidy – Bio posilující jednotky Guyver. Jedna se dostane do rukou Shoa a po aktivaci ho transformuje na dokonalý bojový stroj. Od tohoto okamžiku začíná Shoův neustálý boj nejen o záchranu svých přátel a rodiny, ale i proti celému Chronosu… (t_gon)

(více)

Diskuze

Natascha

Natascha (hodnocení, recenze)

Chronos je ale přece organizace pracující celosvětově s různými pobočkami - věc která je v anime myslím celkem běžná. A ty jsi mluvil o bohaté mytologii, ale teď sám tvrdíš, že je jen lehce načrtnutá - a je! Je naprosto jednoduchá a dala by se shrnout do tří vět (a myslím že to tak i v Gyuverovi je řečeno). Tomu říkám mytologie... Animace statická je, to mi nevymluvíš a každý to musí vidět, pokud tedy není zaslepen cool hlavní postavou (zajdi si na oční, zlato;-). A chudáci desetileté děti, vážně je podceňuješ:-D Co se týče Tetsura, je vážně genius, když vidí, jak na jeho kamaráda naletí podivné brnění a hned ví, že je z jiné dimenze... SPOILER: A Gyuver III JE silnější, např. na rozdíl od Shoa ani jednou neumřel, kdežto u něj už je to celkem normálka:-D A často ho dostane z bryndy. A papaláši z Chronosu se o Gyuverovi III nezmiňují téměř nikdy, což je v rámci filmového vyjadřování synonymem "netřeba se mu věnovat, ať si běhá, kde chce, když není hlavní hrdina." A ještě k tomu, že Guyver III má hledat vlastně sám sebe - v Chronosu na něj dohlížela spousta lidí, to jim nebylo divné, že se honí jen za Gyuverem I???

t_gon

t_gon (hodnocení, recenze)

Nadnarodni korporace je mozna klise (dnes uz je snad klise i rikat klise, but who cares...), ale Chronos neni zadna vlada, spolecnost, jedinec a dalsi podobne klise, jak zde pises. Von ten historickej podklad je zde lehce nacrtnut a kdybys davala pozor a nenudila se se zavrenyma ocima u statickych bitev (prosim vysvetli, pac Guyver zde ma vic pohybu, nez kazda druha zakladka pri spartakiadnim nacviku), tka by sis vsimla, ze Chronos je zde od zacatku a neche ovladnout Zemi, pouze ji vratit do rukou puvodnim obyvatelum - coz jsou Zoanoidi, tudiz Chronos. A zda ti to prijde smesne je uz jina vec (:
Davat tento KLENOT 10 letemu decku a cekat ze mi odrecituje predem dejovou linku, na ktere se epizoda poveze, pri strikani vnitrnosti a lamani rukou je mnohem nelogictejsi, nez tva uvaha na tema "jak to, ze Tetsuro neco vidi a premysli u toho?"
A samozrejme se Chronos zabyva az moc Guyverem III, ale protoze vime kdo to je a kdo TO SETRI, tak proto se mu dostava ta kmalo prostoru a proto ma divak tak male a kuse informace. A zvlastni to neni, stejne tak, jako G III neni silnejsi nez G I. Takze asi tak ;))

Natascha

Natascha (hodnocení, recenze)

Ještě mi řekni, že nadnárodní korporace není klasické anime klišé?! A ta minulost je dost bizarní, velmi stručná (bohatá mytologie? jestli je někde v nějaké jiné sérii či v OVA s Guyverem, tak budiž, tady ale ne) a důvod proč existuje je nanejvýše směšný. Každý díl opravdu probíhá cca stejně, minimálně v první půlce by to vidělo i 10tileté dítě, kterému je tenhle klenot anime asi určen:-D A nelogičnosti, např Shoův kamarád vysvětluje princip Shoova brnění jen podle toho, co viděl, prostě si vysvětlení vždy vycucá z prstu. A fakt, že se Chronos zabývá jen Shoem a přitom jim tam běhá mnohem silnější Guyver, to ti zvláštní nepřijde?

t_gon

t_gon (hodnocení, recenze)

Nat : Ze prej "klasicke klise" (nadnarodni korporace), pche. Ta korporace ma minulost a bohatou mytologii k tomu, proc jedna a jak jedna a manga by ti podala jiste mnohem vice "klasickych kllise" ;)Stejne schema? Kde s to vzala? A tu nelogicnost a predvidavost mi sem taky pleskni,at jsem v obraze (:

Reklama

Reklama