Reklama

Reklama

Beckham

(seriál)
  • Velká Británie Beckham
Trailer

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o raketovém vzestupu Davida Beckhama, kluka z chudých poměrů, co to dotáhl až mezi světovou fotbalovou elitu. Uvidíte i zatím nezveřejněné záběry. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Tohle je moje nejoblíbenější fotbalové období. Jsem velkým fanouškem Manchesteru United a je to právě kvůli Davidu Beckhamovi, celé Class of 92, Siru Alexovi a také zápasu s Bayernem Mnichov. Takže hodně informací, které tady zaznívají pro mě byly jen opakování, ale to tomu neubralo na zajímavosti. David Beckham je pojem, pojem tak velký i mimo fotbal, že ho zná opravdu každý. A běhěm těch 4 epizod je ještě lépe představen i těm, kteří ho až tak moc dobře neznají. Je to zajímavé představení jedné velké fotbalové ikony a jeho životního příběhu. První polovina je úžasná a vrcholí červenou kartou a tím, co přišlo po ní. Ta druhá působí hodně utržkovitě a zasloužila by si trochu lepší rozpracování, tam by to klidně uneslo díl nebo dva navíc. Příjemné sledování, které rychle utíká a epizody jsou dobře nadávkované. Tyhle doku-minisérie od Netflixu mě vážně baví a už teď se těším na další. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Pre koho nebol tento chlap idolom? Takže jasné, že som si to pozrel. Jeho život som evidoval ako dieťa a niektoré témy z daného obdobia sa mi vysvetlili až po rokoch, takže som rád, že som vďaka tomuto seriálu mohol zaspomínať na určitú časť dejín svetového futbalu, resp. môjho života. Má to asi všetko, všetci čakali čo tam bude k tej nevere, neprišlo mi to priveľmi otvorené v tejto téme, a vlastnými slovami tam poriadne stanovisko nedal ani David, ani Victoria. Btw, tá ženská vyzerá vďaka tomu seriálu o dosť lepšie ako som ju mal zapísanú. Pekne popísali celý svoj život, mali/ majú to zaujímavé a všetok svoj úspech si odmakali a odtrpeli. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

I když jsem dal nakonec čtyři, převládá ve mně pocit lehké mrzutosti a promarněné šance, což mě jako místního, fotbalového experta nesmírně štve! Chtělo to podle mě rozhodně víc dílů a hlavně Davidovu fotbalovou kariéru detailněji rozebrat. Jinak je to celkem fajn, člověk zavzpomíná na pár gólů, co už mu za ty roky vypadly z paměti, podívá se na pár rozhovorů se špičkovými fotbalisty a co mě dostalo nejvíc, tak to bylo patrné finále s BM ve finále LM a hlavně, posledních pět minut. Kdo zapomněl, tak rychle připomenout. Pokud  jste fanoušky Lothara Matheuse, tak dělejte, jako bych nic nenapsal, protože na ten jeho výraz v obličeji se nedá zapomenout i po tolika letech. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Z videného mi vychádza, že bol neskutočný dríč, že rodina mu je všetkým, a že vo svojich veciach má poriadok skoro ako moja druhorodená. Nemala som vôbec tušenia, že im ten anglický národ nedal ani dýchať ... v dobrom, aj v zlom. Nič som nevedela o tej všetkej nenávisti a klobúk dole, že to ustáli. Veľmi pozerateľný dokument. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Tak to byl mega zážitek ! Dost možná nejlepší dokument o jednotlivci v tomto sportovním odvětví. United k smrti nenávidím ale pokud jde o takovou ikonu a superstar jako je Beckham, to jsem si prostě nemohl nechat ujít. David nechal kameru přijít hodně blízko, až do svého soukromí a zpovídá se tu vlastně úplně o všem a o všech největších úskalích, která ho v životě, ať už jako fotbalistu nebo jako člověka v civilu, potkala. Je samozřejmostí, že dokument představí jeho první talentované krůčky, od dětství k dorostu až k vrcholovému sportovci hrající za top kluby. Přesně tohle všichni chtějí vidět a taky se tak stalo. Já však nejvíce oceňuji otevřenou a upřímnou zpověď i ostatních, kteří zde dostali prostor. Nevystupují pouze jeho nejbližší přátelé ale také jeho kritici, kteří svůj názor nezměnili dodnes a stojí si za svým, viz Alex Ferguson. A byl jsem hodně překvapen, jak často se tu objevuje Victorie, tu jsem nečekal vůbec, a že má teda co říct. Tady vážně už jen chybělo, aby začal mluvit samotný Tom Cruise. No jinak tu uvidíme další známé tváře jako Figo, Ronaldo, Neville, Carlos, Capello, Donovan, Cantona, Salgado atd. Netflix si dal vážně záležet. Davidovu kariéru, když jsem byl ještě malej kluk, jsem až tak moc extra nesledoval, takže bylo i fajn zjistit nějaké nové informace, o kterých jsem nevěděl ( překvapila mě počáteční zášť Landona Donovana k Davidovi ). Je tady toho řečeno opravdu hodně a dokumentaristé se snaží zachytit vše důležité a nevynechat žádné podstatné milníky. Nejvíc psycho je reakce po MS, to jsem si říkal, že je až neskutečný, jaký lidi dokážou být hovada. Stejně tak jako paparazzi, kteří ho a jeho rodinu pronásledují na každém kroku a vy se nemůžete zajít ani vysrat. Tady mi ho bylo vážně líto. No a v určitých chvílích jsem měl i na krajíčku, dokument dokáže vzbudit opravdu velké emoce, obzvlášť, pokud jste fotbalový nadšenec jako já. Vzpomínka a návrat do minulosti na některého jeho zápasy, kdy se vše špatné zase začne v dobré obracet, paráda, skvělé vylíčeno a je úplně jedno, jestli to je zrovna v United, Realu nebo v LA, v každém období se něco najde. Fantastické dílo, o kterém si troufnu říct, že je nejlepším sportovním dokumentem v tomto roce a nejlepším co jsem viděl od netflixovského ''Posledního představení'' s Jordanem. Takového materiálu víc prosím ! ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

  • Britský list Sunday Times provedl fact-checking dokumentu a našel několik případů zjevného upravení skutečných událostí. (Olík)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno