Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hong Kong na začátku 19. století stále ohrožují skupiny pirátů. Dragon Mo, člen Pobřežní stráže, je vyslán dopadnout pašeráka, který se snaží prodat pirátům zbraně. Mo se spolu se svým kamarádem, zlodějíčkem Fei snaží dostat zbraně dřív, než si pro ně přijdou piráti. To se mu ale nepodaří a dostane se do konfliktu nejen s piráty, ale i s policií, která ho zatkne. Mo uteče a společně s Feiem se vydává dopadnou piráty a dokázat svou nevinu. (Raztubyl)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Parádní bitky v režii Jackieho Chana prošpikované komickými výstupy - přičemž některé z nich připomínají éru němé grotesky. A s dějovou linií se to má tak: Je poměrně jednoduchá, i když v několika slabších chvilkách maličko nepřehledná - a víceméně slouží k tomu, aby nejrůznějším krkolomným kouskům Jackieho a jeho společníků poskytla dostatečný prostor. Navzdory tomu si docela dobře vystačí a obstojí sama před sebou - a já nemám potřebu ji rozebírat ... ;-) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

První polovina je infantilní komedie místy na hraně grotesky. Je v tom evropský smrad a jistá podbízivost západnímu divákovi, která z lehce nadprůměrné akční zápletky dělá opičárnu. Žádné extra kung-fu, ale spíše čínská fackovaná plus pár typicky Chanovských kousků, z nichž má ale víc než polovina dobrý nápad. Poslední třetina byla fajn, ale na takovou blbinku, je stopáž 106 minut moc. S odřenýma ušima 4*. ()

Reklama

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Ačkoli je příběh vyprávěný scénáristou Chanem v některých aspektech téměř infantilní, jedná se nepochybně o jedno z jeho vrcholných děl, neboť jde především o komedii, takže nějaké ty příběhové hloupůstky lze přehlédnout. Navíc, neskrývaná inspirace němými groteskami je kouzelná. Především dlouhotrvající bitka (Chan je Bůh bojové choreografie) a honička na kolech zakončená scénou na věži je téměř geniální... ()

haj 

všechny recenze uživatele

Jackieho první větší a velmi úspěšná spolupráce s oběma "bratry" (Samo a Biao) z Operní školy, na kterou navázal o čtyři roky později druhým dílem již bez jejich účasti. Také se poprvé nechal inspirovat americkými herci němé éry, tentokrát to byl Harold Lloyd a jeho film Safety Last, z něhož si vypůjčil slavný pád z hodinové věže, který je ztlumen jen několika plátěnými střechami. I když se udávaná výška věže v různých článcích o trochu liší, většinou je to něco kolem 15 metrů. Nezapomenutelná je taky honička na kolech v úzkých uličkách. Ať si najdete hodnocení Jackieho filmů kdekoliv, Project A 1 je vždycky na jednom z prvních míst. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Sammo Hung a Jackie Chan v jednom filmu v klasickém období své tvorby. Trochu z toho šel strach, oba jsou sice téměř vždy zárukou skvělé akční choreografie, zároveň však příliš nepřeceňuju jejich smysl pro humor a spolu by se mohli odvázat až přespříliš, což občas předvedli i ve svých sólo projektech. Naštěstí "lekrace" nijak nevybočuje z hongkongského standardu a některé gagy se dají považovat i za zdařilé. Tedy ty akrobatické, konverzační komika tradičně dost skřípe. Příběh je opět velmi jednoduchý, kterak spravedlivý prosťáček všem velkým zlounům nakope zadek. Chan se však pro tenhle typ rolí narodil a pro své filmy doslova dýchal. A tenhle maximalistický přístup k filmovému řemeslu je na Projektu A a mnoha jeho dalších filmech znát, a vždycky je se na co těšit. Tady visíme na věžních hodinách, evidentně v poctě Haroldu Lloydovi a klasické grotesce (ostatně tu Jackie zřetelně oslavuje celým tímhle filmem) nebo se můžeme bavit zběsilou projížďkou na kolech v úzkých uličkách. A samosebou tu nechybí velká spousta rozličných soubojů a šarvátek. Se spokojenou čtyřkou bych patrně příliš neváhal, nicméně neubráním se srovnání s druhým dílem, a ten si ji prostě zaslouží o fous víc, tak tedy jen za tři. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Jackie Chan si zlomil při pádu z desetimetrové hodinové věže nos a poranil si krk. (CrypzzXD)
  • Scéna, v níž se Dragon Mi Yong (Jackie Chan) drží hodin na věži, byla inspirována kouskem Harolda Lloyda z filmu O patro výš (1923). Při natáčení této scény Jackie spadnul a poranil si záda. (Rominator)
  • Film se původně měl jmenovat Pirate Patrol. ale kvůli strachu, že po oznámení názvu začnou jiné společnosti narychlo chystat podobné filmy o pirátech, rozhodlo se o změně názvu na nic neříkající Project A. (Raztubyl)

Reklama

Reklama