Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hong Kong na začátku 19. století stále ohrožují skupiny pirátů. Dragon Mo, člen Pobřežní stráže, je vyslán dopadnout pašeráka, který se snaží prodat pirátům zbraně. Mo se spolu se svým kamarádem, zlodějíčkem Fei snaží dostat zbraně dřív, než si pro ně přijdou piráti. To se mu ale nepodaří a dostane se do konfliktu nejen s piráty, ale i s policií, která ho zatkne. Mo uteče a společně s Feiem se vydává dopadnou piráty a dokázat svou nevinu. (Raztubyl)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Hloupoučké, slapstickové a s několika vážně otřesnými hereckými výkony. Přesto neskutečně zábavné. Jackie asi poprvé předvedl moderní kung-fu bojové scény, představila se nám svatá trojice Chan-Hung-Biao, akce je vynikající, některé humorné momenty jsou bránutrhající a projížďka na kole je geniální. Za mě super zábava ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne mily prekvapeni a jeden z Jackieho perfektnich filmu. Prijemna dobova atmosfera 19. století, povedeny kulisy i kostymy a jednoduchej pribeh o parte poldu, parte namorniku a jejich lovu na piraty. Nicmene o pribeh tu ani tak moc nejde, tady jde o akci. Ta je prakticky nepretrzita, prevazne v podani Jackieho a obcas vypomuze i Sammo a je to vlastne Jackieho kompletni repertoar. Sileny kaskadersky kousky, kde nektery jsou fakt o drzku, jak je ostatne videt v zaverecnejch titulcich, pak to klasicky bojovani-saskovani, ale i nejaky bitky na vazno a pak momenty, ktery jak kdyby vypadly z grotesky. Proste 100 minutova akcni komedialni jizda, kde vtipky fungujou a nejsou otravny, akce je svizna a nepretrzita, Jackie se prekonava jak herecky, tak kaskadersky a do toho chytlava, i kdyz misty infantilni hudba. ()

Reklama

Pecival 

všechny recenze uživatele

Luxusní podívaná, která snese srovnání s největšími perlami Jackieho tvorby jako je Božká Relikvie nebo Mladý mistr (ač se jedná o relitvně odlišné žánry). Velmi zábavný počin, některé scény mi vysloveně připomínali grotesku(famózní kličkování na kolech v úzkých uličkách). K tomu připočtete klasickou dávku šílených akčních scén nezastavitelného Jackieho a máte .... no prostě první ligu. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Jedna z řady "těch lepších" DžekýČenovek v níž akce střídá akci a parta šílenců předvádí kousky na hranici zmrzačení... takže si člověk ani nestačí všimnout, že je to celý v podstatě úplně pitomý. Z památných scén bych vyzdvihl především prdlou honičku s oddílem zuřivých cyklistů, Jackieho běh po téměř kolmé zdi a roztomilou parafrázi na staré americké grotesky... A zatímco Lloyd se nedostal dál než k pouhému visu na ručičce hodin, Jackie z těch hodin nezpomene spadnout přes tři patra rovnou na kokos. Tenhle pád si můžeme užít hned ve dvou verzích, takže počítám, že při prvním snímání se náš hlavní protagonista celkem solidně přizabil. No jo, copak Jackie... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnohých filmov Jackie Chana, kde môžme nájsť kvantum podarených vtipov, slovných hračiek a gagov na štýl bratov Marxovcov, a aj súboje, ktoré majú perfektnú choreografiu a tempo - minimálne súboj s bicyklami je jedna z najlepších pasáži aké som mal možnosť vidieť v Jackieho prevedení. HongKongská akčná škola bola pre mňa vždy zárukou oddychu. Súboje, dobrodružstvo, miešanie histórie so súčastnosťou a pritom to neskĺzavalo do hlúposti, alebo sa to nehralo na veľké umenie. Projekt A je ďalším majstrovským kúskom, ktorý nadšencom tohto žánru ulahodí v mnohých smeroch. Či už škálou postáv, mierou humoru, alebo akčnosťou. Len ma mrzí že Hung nemal toľko priestoru aby mohol byť rovnocenným sidekickom Jackieho postave. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Jackie Chan si zlomil při pádu z desetimetrové hodinové věže nos a poranil si krk. (CrypzzXD)
  • Scéna, v níž se Dragon Mi Yong (Jackie Chan) drží hodin na věži, byla inspirována kouskem Harolda Lloyda z filmu O patro výš (1923). Při natáčení této scény Jackie spadnul a poranil si záda. (Rominator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno