Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když se Ella a Alan poprvé setkají na Floridě, netuší, co je čeká. Ellin manžel Mark, byznysmen s politickými ambicemi, je totiž chorobně žárlivý a Ella, zmítaná mezi nečekaným citem k mladému milenci a strachem z manželovy pomsty, se rozhodne vztah ukončit. Jenže zamilovaný Alan ji následuje do New Yorku a je tak vytrvalý, že se skutečně Markovy pomsty dočká. Ela uvěří, že zemřel, Alan se však vrací se na Floridu, změní svou identitu a stane se z něj kultivovaný hispánský obchodník Manuel Esquema. Uběhne třináct let, ale on na svou jedinou opravdovou lásku nezapomněl. A když se s ní po tak dlouhé době znovu setkává a odhalí jí svou totožnost, ukáže se, že spalující city jsou oboustranné a nelze je uhasit... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Je to tak neuvěřitelně roztahané a podivně bezcílné, že by to člověk chtěl z hecu a přirozeného respektu k jinakosti i nadhodnotit, ale...Schrader je sice asi opravdu něco jako auteur, ty svoje trademarky - krucifixy, scény z vězení, změny a proměny identit, hrátky s egem hlavních hrdinů, průjezdy kamerou skrze místnosti, velmi pozvolný vývoj dějových linek, důraz na femme fatale, odkazy na své oblíbené spirituální režiséry apod. - si musí narvat do každého filmu stůj co stůj, ale ani tak se nedá zastřít, že často točí pouze opravdu špatné, zoufale nefungující filmy, které chtějí působit trochu navoněně právě skrze roubování těchto prvků na sebe a do sebe, aniž by měly v rukávu výraznější finesu. Alespoň, že je zde Liotta, jeden z herců, jehož campovost bude snad ještě někdy doceněna. "Hello cabana boy. Fucking cabana boy. Fucking twit cabana boy!" ()

jhrasko odpad!

všechny recenze uživatele

Po tomto filme mali Paulovi Schraderovi zobrať diplom zo scenáristiky a podmienečne mu zakázať režírovať !!! ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem byl asi Joseph Fiennes. Ne,že by byl špatný herec, ale je tady mimořádně nesympatický. Od prvních vtíravých momentů až k posledním vtíravým momentům (ty poslední jsem lehce nepochopil - kdo vlastně umřel ? Kdo to přežil?) Film má taky svoje nudné okamžiky. Ze začátku to dokonce vypadalo, jako by se Joseph Fiennes snažil napodobit bratrova Anglického pacienta a vůbec se mu to nevedlo. . . Kladem filmu byl pro mě rozhodně Ray Liotta, který svoji odsunutou kolej dokázal zvýraznit a musím se přiznat, že v závěrečných scénách jsem mu držel palce,protože jak už jsem řekl, Fiennesova Alana bych zastřelil s chutí i já. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Nejsem si úplně jist, kde přesně se v případě Forever mind stala chyba, když byl zajímavý, ač nepříliš originální, příběh Paulem Schraderem natočen jako utahaná bezbřeze nudná slátanina, v níž kromě zajímavější akce naprosto absentuje jakákoliv chemie mezi hlavními postavami, byť by právě zde měla sloužit jako katalyzátor věcí příštích ?? Proti Josephu Fiennesovi, mladšímu bratru slavnějšího Ralpha, rozhodně nemá výhrad ani k jeho herectví, nemyslím si ani, že by byl nějak výrazně nesympatický v roli Alana, byť on k tomu ani divákovi nedá příliš šanci, a tak je mu prostě a jednoduše ukradený !! Nicméně si přeci jen změnu identity představuji poněkud jinak, když už tedy podobný zvrat má působit věrohodně, ale možná Schrader, který mě tentokrát nesmírně zklamal, bývalý kritik a skvělý scénárista, moc pil a když si při psaní scénáře trochu nad ránem pospal v křesle, zřejmě pak nemohl sám sebe poznat, jak měl zmačkaný obličej a rozcuchané vlasy..;) A tak mu to přišlo jako dobrý nápad, což by ovšem vyznělo pouze jako nebetyčné hazardování se slovem dobrý i jeho významem !! Opravdu si nemyslím, i když jistá křečovitá snaha o vysvětlení se zde objevuje, že by milence své ženy takto identitu si změnivšího Mark nepoznal, natož ani ona sama !! Když už se takové spoustě lidí, kteří se na tvorbě tohoto nepochybného skvostu podíleli, nepovede zhola nic, no, dobře snad tedy Angelo Badalamenti se znovu se svým mysteriózně laděným soundtrackem vytáhl, náznaky pozitiv jsou o to víc vidět, a tak se jednooký Ray Liotta stal slepců králem a ňadra Gretchen Mol tím jediným, co může heterosexuálního mužského diváka za těch neuvěřitelně dlouhých 115 minut potěšit !! ;) A tak mají vlastně dámy, snad mi to či spíše Schraderovi prominou, smůlu..;) ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Nevadí mi, když si musím domýšlet, jak vše dopadlo, ale u trochu jiných žánrů. Tady si ovšem otevřeným závěrem film hraje na něco, co není. Zajímavý příběh je zabit nezajímavým zpracováním a nevýraznými hrdiny. Občas se divím, co je člověk schopný ve 3 ráno sledovat, aby se udržel vzhůru. Tohle bohužel hodně ukolébalo. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Hrozně nudná a nehorázně přetažená limonáda bez emocí. Nejtrapnější bylo, že ho nepoznali hned jako Esquema. A závěr? Větší klišé si člověk ani nedokáže představit. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Priserne, hoci film patri do vseobecneho rozhladu, niekedy je lepsie ist zabehat a na prechadzku, aspon si prdel oddychne od zaparenej stolicky . 5 % ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Thriller / Romantický / Krimi / Drama – všechno ano, ale proč to na mě dějově a hlavně visuelně působí jako slizká mexická telenovela?! Totálně nesympatický hlavní hrdina (Fiennes), kterého máte plné zuby po třiceti sekundách a na druhé straně záporák (Liotta), který by možná i hrál, ale nemá co - oba se plácají v dějové limonádě, z které se pro zvýšení atraktivity vynořuje spoře oděná Gretchen Mol a v které se nakonec všichni utopí. ()

FoxMulder 

všechny recenze uživatele

Neskutečná nuda a klišé. Asi bylo záměrem pomalé tempo, pro vytvoření hutnější atmosféry, to ale naprosto selhalo. Na filmu není nic, co by stálo za zmínku v pozitivním smyslu slova (možná snad pěkné poprsí Gretchen Mol a nádherně násvícený hotel v Miami). V negativním hodnocení s přehledem vedou Paul Schrader a Joseph Fiennes. ()

John80 

všechny recenze uživatele

Film o žene, ktorá sa zoznámi s chlapom na dovolenke aj napriek tomu,že je vydatá. Následný rozchod po dovolenke spôsobí to,ze chlap si ju nájde v New Yorku, kde sa aj zamestná, manžel keď sa to dozvie postará sa o to, aby sa manželka viackrát s ním už nestretla. Film určite nieje v žánri Thriller ,skôr dráma 2* ()

warhammer 

všechny recenze uživatele

Nebráním se jakémukoliv žánru, ale co je moc to je moc. Takováhle trapně přehnaná romantika mně příjde až stupidní. Nedokážu se vyhnout pocitu přímo ukázkově přehnaného tlaku na diváka. A já fakt nemám rád, když mě někdo tlačí do hlavy nějaké svoje přeludy. Z mého pohledu má film upoutat diváka úplně jiným způsobem. Tohle je pořádnej blábol a nebýt zápletky díky které musel hlavní představitel změnit identitu dal bych bez váhání odpad. Tento snímek je dobrej hold tak možná pro patnáctiletou pubertální těžce naivní holčičku. ()

gotham 

všechny recenze uživatele

I když na filmu pracovali celkem známé osobnosti, na výsledné kvalitě se to vůbec neprojevuje. Hodně slabý je především scénář, který vyloženě vaří z vody, moc sympaticky nepůsobí ani Joseph Fiennes jako Alan, Ray Liotta pro změnu nemá co hrát. Dá se na to dívat, ale předpokládám Navždy má mělo mnohem větší ambice než se stát poprůměrným TV filmem. 30% ()

rey17 

všechny recenze uživatele

Kdyby to byla 15 minutová etuda studenta FAMU, tak dobré. Tohle je nehorázně natáhlý, dost nudný shit. Konec: jedno velké klišé. Ztráta času. ()

moorks 

všechny recenze uživatele

Od tohohle filmu jsem si hodně sliboval a první část vypadla hodně dobře. Ale druhá část a závěr to bylo zoufalství. Lituju peněz, herců i diváků, co na to koukali. Je to hnus! Američani jsou někdy fakt troubové... ()

Reklama

Reklama