Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fanoušci hrdinů Rockyho či Ramba se mohou těšit z dalšího vydařeného filmového kousku svého hrdiny. Nezapomenutelný Sylvester Stallone (v tomto případě i spoluautor scénáře) se tentokrát představí jako řidič kamionu Lincoln Hawk, který nás ve snímku Do útoku zavede do proslulého Las Vegas, kde se koná bouřlivé Mistrovství světa v páce. Hawk, který musí spoléhat na svou bystrost a sílu vůle, se pokusí napravit svůj život získáním finanční odměny za první místo a obnovit vztah se svým synem (David Mendenhall), kterého dříve opustil kvůli svému majetnému a bezcitnému tchánovi (Robert Loggia). A tak si to Hawk v bouřlivém finále rozdá s některými velikány šampionátu - pěkně ve stylu Rockyho. Užijte si tuto fantastickou zábavu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

To jsem si zase zavzpomínala na zlaté časy 80.tek chjooó. Ale že (vám)všem to Sly (budiž)kničemu zase nandal co? Dle pozitivních komentářů, které řeší postavení filmu na páce a herectví Slye, je to přesně tak. Zase další důvod odhalit identitu zdejších (ne)kritiků a postavit se tváří tvář svému kostitřasovi. (stačí zrcadlo) Co všecko sklapne kromě čelisti? Srágora ani moc "hrát" nemusí, když nádherně hrají jeho vypracované svaly a mimikou taky dvakrát nešetří. (pro ty, co znají jediný vyjadřovací a sdělovací prostředek - slova) Líbila se mi stylová dobová hudba a i příběh měl co říct. (pro tupé doporučuji podumat, ne jen tupě nasávat a pak stínat hlavy) ;-) ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Armwrestling jsem náhodou asi rok a půl provozoval. Kromě zanícených šlach v zápěstí a lokti jsem si odnesl také poznatek, že tenhle sport není jenom o síle ruky a paže, ale spíš o taktice, rychlosti a síle celého těla. 80% všech duelů ve filmu nemá s realitou nic společného. Jenomže když mi bylo 12 nebo 13 a viděl jsem 'pákaře' poprvé, každý 'souboj' jsem prožíval stejně, jako bych se s někým přetlačoval osobně. Zatínal jsem pěsti a mačkal opěrátka pohovky. A pak jsem taky žral tu povídačku o otáčení kšiltovky alá vypínač. Nosil jsem čepici, otáčel ji kšiltem vzad a představoval si v rukách tu ohromnou sílu, která by protivníkovu paži rozdrtila o stůl. Začal jsem cvičit. A věřte nebo ne, dnes, když jdu makat do posilovny, obrazně zapínám koncentraci a vnitřní sílu otočením kšiltu dozadu. Je to jednoduché a účinné. Nostalgie velí dát 4, ačkoliv teď vidím, že film má nárok maximálně na 2. Kompromis - 3 hvězdičky za jeden z ukazatelů cesty, po které jdu dodnes (posilování forever)! 16 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

themic 

všechny recenze uživatele

Náhodou docela dobrý snímek. Je to převážně kvůli Stallonovi a přidávám za něj jednu hvězdičku. Průměrný akční film, na který se dobře a příjemně kouká, v žádném případě neurazí. Sly se vydává na mistroství v páce, protože hlavní cenou je vysněný tahač, který chce získat. Sice je hlavní myšlenka vážně hodně slabá, ale tak proč nemůžou bejt dobrý filmy i s jednoduchou a nijak těžce pochopitelnou myšlenkou..? Mě se líbil, hodnotím 3* + 1* za Stalloneho... 70% ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Synopse říká tentokrát opravdu nejvíce: "Řidič kamiónu Sylvester Stallone neviděl deset let svého syna a neměl o něm žádné zprávy. Až umírající matka je chtěla dát zase dohromady a on musel o jeho lásku bojovat." Neexistuje film, kde je více buranských, zpocených a chlupatých řidičů náklaďáků (sorry Kurte). Závěrečný turnaj je naprosto dokonalý a vlhkým snem všech fanoušků osmdesátek. A před deseti lety bych chtěl mít ten boží plakát na stěně pokojíčku. Náklaďák, Stallone, jestřáb! Chvíli to bylo na *****, ale jen tak tak to Slyovi uteklo. 20 % ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

I po více než 20ti letech velmi příjemná záležitost. Taková oddychovka, žádné střílení, krev a bitky, ale spíš tak něco ve stylu Rockyho. Stalone je zde sympaťák, není tak vypatlanej jako v Rockym a Rambovi, je správně tak akorát namakanej. Vztah s jeho synem je sice mnohokrát ohraná písnička, ale přesto chytne za srdce a závěrečná soutěž v "páce" je prostě super. Hlavně poslední match, ten má neuvěřitelnou atmosféru a Stalone s tím snad dvoumetrákovým hovadem zde ze sebe fakt vymáčkli maximum (doufám že ne veškeré maximum ...). Pamatuju si jak plakát tohoto filmu prodávali na poutích komedianti a my jsme si ho ještě s plakátem Cobry a Ramba kupovali a lepili po pokojích, aniž bysme věděli přesně o koho se vlastně jedná... "ale byl to prostě nějakej ten největší bouchač co hraje v těch filmech na videu" ... Z filmu příjemně srší pro mne obecně trapná a naivní 80. léta, ovšem tady jsou to "krásná nostalgická 80. léta"... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (16)

  • Kromě Ricka Zumwalta bylo ve filmu možné na krátkou chvíli spatřit i další profesionální zápasníky v páce. Jmenovitě Johna Brzenka, Clivea Deana nebo Allana Fishera. Malou roličku si ve filmu střihl i Scott „Flash“ Norton, který se později stal známým wrestlerem. (Foxhound#1)
  • V české verzi dabingu se objeví hlas Pavla Rímského u dvou postav. Namluvil faráře na pohřbu Hawkovy manželky (Susan Blakely) a také Bulla Hurleyho (Rick Zumwalt), šampiona v páce. (Nocturno culto)
  • Úvodní píseň "Over the Top" původně nazpíval John Wetton ze skupiny Asia, ale producentům se nelíbil jeho hlas. Píseň poté nazpíval Sammy Hagar. (Terva)

Reklama

Reklama