Reklama

Reklama

Nevěsta monstra

  • Česko Atomová nevěsta (festivalový název) (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízkosti jazera Marsh zmizlo za tri mesiace už 12 ľudí. Polícia je bezradná, lebo nenašla žiadne stopy. Reportérka Janet Lawton (Loretta King) si myslí, že je za tým nejaké monštrum a preto sa rozhodne prehľadať jazero sama. Cestou však má nehodu a upadne do bezvedomia, z ktorého sa prebudí v laboratóriu Dr. Erica Vornoffa (Bela Lugosi). Janet čoskoro zistí, že za únosmi je práve Dr. Vornoff, ktorý sa snaží pomocou atómovej energie vytvoriť armádu superľudí, vďaka ktorým by získal nadvládu nad celým svetom. (pivo)

(více)

Recenze (101)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dalo by sa napísať, že je to tak zlé, až je to dobré, ale ono je to tak zlé, až je to iba zlé. Tých pár úžasných amatérskych scén nezachráni nudný príbeh a neskutočne lopotne podanú myšlienku. Snáď ešte viac, ako v Pláne 9. Samozrejme, že po filme Ed Wood tento tragický fail berieme ako niečo, čo už poznáme a čo by sme mali mať z nostalgie radi, lenže z objektívneho hľadiska je to len film, ktorý občas zabaví neskutočnou tuposťou, ale aj tá guilty zábava je značne limitovaná. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Woodovy filmy jsou proslulé tím, že jsou příšerné, ale tenhle je ještě o kousek horší, protože nechtěně zábavný je minimálně a po většinu stopáže je prostě nudný, vlekoucí se a bez nápadu. Veškerá hrůza je postavená na tom, že se někdo k někomu plíží zezadu a pak ho chytí za krk. Inu, kdo neumí, ten neumí! ()

Reklama

packa 

všechny recenze uživatele

"Když vidím takový film, napadá mě jediné slovo: Ed Wood". Tak ten citát z Amadea není přesný, tam se mluví o tónech a Salierim, ale je naprosto výstižný. Bavil jsem se o chlup méně, než u Plan 9, proto jen čtyři hvězdičky. Každopádně Edův rukopis je nezaměnitelný. A ten fantastický závěr (Bela Lugosi "bojuje" s chobotnicí, nesmyslný závěrečný výbuch)!! ()

Quint odpad!

všechny recenze uživatele

Bride of the Monster jasně dokazuje, že Ed Wood si svou pověst "nejhoršího režiséra všech dob" rozhodně zaslouží. Film je opředený mnoha šílenými historkami, z nichž ne všechny jsou pravdivé. Jde o Woodův zřejmě nejsoudržnější a nejdražší film, jehož rozpočet se téměř rovnal rozpočtu běžného tehdejšího béčka. Kulisy jsou tedy o něco méně umělé než je u Wooda obvyklé, ale to ještě neznamená, že se neotřásají, když se v jejich blízkosti někdo pere. Loutka chobotnice je vcelku povedená, ale nehýbe se, takže se herci musejí jejími choboty napadat sami. To vše je prokládáno podivnými dialogy a archivními záběry, které do filmu zoufale nezapadají. Takže o zábavu je postaráno. Ale pokud chcete od Wooda vidět něco obskurnějšího, tak doporučím spíš Plan 9 from Outer Space nebo Glen or Glenda. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Bride of the Monster je špatným béčkem, které zachraňuje pouze geniální závěr, který je čistokrevnou esencí roztomile zábavného neumětelství. Škoda, že předtím to není ani tak směšné jako spíše prostě jen nudné. I když... Zkuste vypnout zvuk a rázem dostanete důkaz, že tvořit Wood v němé éře, tak se rozhodně neztratil. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Slavný závěr filmu s nepochopitelným záběrem na atomový hřib se ve filmu objevil z toho důvodu, že Donald E. McCoy (po kterém Wood chtěl peníze na film) silně nesouhlasil s využíváním jaderných hlavic a chtěl tak mít ve filmu atomový výbuch jako varování před použitím nukleárních zbraní. Byla to jedna z jeho dvou podmínek, aby film zasponzoroval. Druhá byla obsazení jeho syna Tonyho McCoye. (DaViD´82)
  • Ač je Burtonova filmová biografie Ed Wood značně zidealizovaná a poupravená, tak scéna s noční krádeží modelu chobotnice ze skladů Republic Studios se dle mnohých skutečně udála. A to včetně neodcizení motoru, který měl pohánět chapadla. Jiná verze naopak tvrdí, že si model Wood od studia sice pronajal, ale neměl již dostatek financí i na pronájem motoru. At už to bylo jak chtělo, tak nechtěné utržení jednoho z chapadel pravdou je. (DaViD´82)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno