Reklama

Reklama

Plán 9

  • Česko Plán 9 z vesmíru (více)
Trailer 2

Pilot Jeff Trent nevěří vlastním očím, když během běžného letu narazí na kosmickou loď, patřící mimozemšťanům z daleké planety. Ti přiletěli na Zem, aby zabránili lidstvu v sestrojení zbraně, schopné zničit veškerý vesmír. Bohužel, všechny pokusy o nekonfliktní řešení jsou marné, a tak vetřelci musí přistoupit k radikálnímu řešení – použijí Plán č. 9. Oživí všechny nedávno zemřelé obyvatele Země a s pomocí takto vzniklé zombie armády se pokusí lidstvo zastavit. Svou invazi začnou na hřbitově nedaleko místa, kde bydlí Jeff se svou rodinou. Odvážný pilot je tak první, kdo se musí agresorům postavit... (Řitka video)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (550)

Niktorius odpad!

všechny recenze uživatele

Guilty pleasure? Úsměvně blbý brak z něhož sálá láska ke kinematografii? Tim Burton to tak možná vnímá, ale většina nezaujatých smrtelníků bude Plan 9 from Outer Space jistojistě hodnotit jako nepozemsky zfušované a smrtelně nudné COSI zachycené na filmovém páse. Nemít občas radost, že vidím skutečné předobrazy hrdinů Burtonova Eda Wooda, asi bych si z nudy uhryzal všechny prsty.... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Po tom všem, co jsem ohledně tohohle filmu slyšel, jaká velká sračka to je a podobně, jsem se připravil na nejhorší a film začal. A nebylo to tak špatný. Jistě, herci dřevění, že by i Pinocchio záviděl, scénář v některých místech opravdu na nic (v těch lepší stojí jen "za houby" :-)) a efekty byly takové, že i v tehdejší době se museli diváci smát. Nicméně, čekal jsem to mnohem horší, takhle jsem se alespoň mohl zasmát. Proto dávám 2 hvězdy. A mimochodem, viděl jsem mnohem horší filmy. ()

Reklama

zputnik

všechny recenze uživatele

Snímek, který svým zpracováním prostě přesahuje všechny měřítka hodnocení. Po stránce obsahové a formální totální zhůvěřilost; po stránce zábavné však absolutní špička (byť Ed Woodem Jr. s největší pravděpodobností vůbec nezamýšlená). Pokud se tedy chcete kochat tím, jak špatně se dá udělat film, jak prkenně se dají zahrát jednotlivé role, jak stupidní dialogy mohou mezi herci "lítat", jak infantilní scénář může být sepsán a následně filmově zpracován a jak šíleně může být vše namixováno a naservírováno divákovi, pak je PLAN 9 FROM OUTER SPACE tou nejlepší volbou. ()

stilgar1 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je neskutečná hovadina. Pan Burton se očividně ve svém filmu snažil vše zidealizovat, jak jen se to dalo, což ostatně každý pozná už po několika prvních minutách. Nemůžu však říci, že jsem se nebavil - byla legrace sledovat ty létající talíře na provázcích či monstrózního zombíka alá Tor Johnson. Nejslabším článkem jsou asi dialogy, které jsou někdy až příliš zdlouhavé a nesnesitelně nudné. Naopak mezi nejlepší momenty patří rozhodně scény s Belou Lugosim a následně s jeho dvojníkem. Jeho zástup byl vyřešen vskutku excelentním způsobem (;-D) ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Keby to nebolo tak ukecané, bolo by to ešte skvelejšie. Mne napríklad trojica obživlých mŕtvol mimoriadne šmakovala, rovnako ako vycizelované plány mimozemšťanov. Skvelá bizarnosť. Rozhodne stojí za viac než jedno pozretie. Pretože minimálne vytvára ikonické postavy (pán s plášťom na tvári, Vampira, naštvaný nemŕtvy detektív), ktoré sa vryjú dopamäti, či už zvyšok filmu pokladáte za úplný nezmysel alebo za podivuhodnú záležitosť vyznačujúcu sa osobitnou poetikou, ako sa to javí mne. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (40)

  • Pravděpodobně jde o jeden z filmů s nejvíce evidentními chybami. Mimo jiné i to je důvodem, proč je mnohými považován za nejhorší film v dějinách kinematografie. (DaViD´82)
  • V roce 1997 skladatel David G. Smith napsal, složil a nahrál hudbu pro "Plan 9 from Outer Space: The Musical". Tento muzikál měl mnohem lepší recenze než jeho filmový předchůdce. (DaViD´82)
  • Původní název filmu zněl "Grave Robbers from Outer Space". Wood ho však musel změnit, protože producentům filmu, kteří byli baptistického vyznání, to nebylo zrovna moc po chuti. (DaViD´82)

Reklama

Reklama