Reklama

Reklama

Plán 9

  • Česko Plán 9 z vesmíru (více)
Trailer 2

Pilot Jeff Trent nevěří vlastním očím, když během běžného letu narazí na kosmickou loď, patřící mimozemšťanům z daleké planety. Ti přiletěli na Zem, aby zabránili lidstvu v sestrojení zbraně, schopné zničit veškerý vesmír. Bohužel, všechny pokusy o nekonfliktní řešení jsou marné, a tak vetřelci musí přistoupit k radikálnímu řešení – použijí Plán č. 9. Oživí všechny nedávno zemřelé obyvatele Země a s pomocí takto vzniklé zombie armády se pokusí lidstvo zastavit. Svou invazi začnou na hřbitově nedaleko místa, kde bydlí Jeff se svou rodinou. Odvážný pilot je tak první, kdo se musí agresorům postavit... (Řitka video)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (549)

liborek_

všechny recenze uživatele

Dyť tohle se dnes snad ani nedá pořádně zhodnotit... Odpad? Viděl jsem už kupu mnohem mnohem horších filmů a u tohoto jsem se opravdu dobře bavil (i když to asi režisér nezamýšlel). Čekal jsem kdovíjakou strašlivinu a hle... Navzdory hloupoučkému (nikoli však přiblblému) příběhu a levnému zpracování docházím k závěru, že tento Woodův počin je nejen stravitelný, ale též velmi příjemným zpestřením dlouhých nudných chvil... Ono se prostě nejde nezačít smát, když na prvním záběru létajícího talíře zřetelně vidíte šňůrku, na které visí, a když se poprvé seznámíte s mimozemšťany, kteří jsou dle mého gusta "ti hodní"..:-) Možná tímto podporuju zřejmě nezasloužený kult Eda Wooda, ale zkrátka... tento film je tak špatný, že je až krásný... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se k tomuhle kultovnímu braku nechvalně proslulého režiséra Eda Wooda dokopal. Ještě pár let nazpět bych asi dal jasnej odpad. Dnes už jsem ale natolik otrlej, že dokážu ocenit i takovou filmovou „zhovadilost" a ještě se u ní dobře pobavit. Navíc ten nápad není vůbec špatnej. Mimozemšťani(vypadají jako lidé) se rozhodnou oživit mrtvé a dát tímto způsobem(nazývají to plán9)lidem za jejich blbost za vyučenou. Jen to provedení je tak otřesný, odláklý a laciný, že se tomu člověk prostě musí smát. U toho se nelze nebavit. Z mnoha důvodů prostě ty slabší 4hvězdy dát musím. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60,000║ Prvotriedna amatérčina vo všetkých smeroch, ktorá je aspoň nechcene zábavná, plus na prekvapenie sa tam črtajú miestami zaujímavé myšlienky ktoré sú tam tak zamotané až hrôza a z trojice zombii kde je jedna fešná pani, jeden zahalujúci sa v plášti pripominajúci tak drakulu, najviac strašidelný príde tučný detektív, ten fakt vypadá desivo narozdiel od komicky vypadajúcich kolegov. /20%/ ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Svatá makrelo! Kde je ten nejhorší film všech dob? Dneska se točí asi tak stovky horších ročně, ve kterých se producírují svalnatí hoši a blonďaté krásky a navzájem se vraždí nebo ječí či jenom prostě páří na záchodcích po skončení večírků naplněných absinthem a marihuanou. Nehledě na to, že Belovo cameo mě prostě opravdu dojalo. Tenhle film se mi třeba líbil daleko víc než Dracula s Belou v hlavní roli. Ten je prostě nuda, ale tohle mě bavilo sledovat až do konce. A nemyslím to ironicky. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Poprávu legendární zhovadilost. Až po shlédnutí tohoto třetíhu a posledního z jeho 'klenotů', jeví se mi sám Ed Wood jako z vnějšího vesmíru. Nad dějem se vůbec nemá smysl pozastavit. Prupovídky jsou ohromné, zvlášť zcela vážně podaná teorie o zničení vesmíru zapálením slunečních paprsků. Nemrtvé trio Bela(...)-Tor-Vampira přímo exceluje v potácení se po hřbitově. Jediným zklamáním pro mne bylo provedení mimozemšťanů, kteří nejsou nic víc než lidé ve stupidním kostýmu a la Star Trek. Letajicí talíře ještě nevypadají tak hrozně jak se vypráví, vlasec na kterém jsou zavěšeny jsem zaznamenal jen tuším hned v prvním záběru. Z celého filmu je vidět, že se stal pro Tima Burtona hlavní inspirací k Mars Útočí. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (40)

  • Jelikož byl film financován baptistickým sdružením, tak se nechalo několik členů štábu pokřtít jako projev dobré vůle ke svým mecenášům. (DaViD´82)
  • Když se film konečně po mnoha letech dostal do kinodistribuce, tak byl uváděn v dvojprogramu se snímkem Time Lock, ve kterém hrál tehdy ještě neznámý Sean Connery. (DaViD´82)
  • V roce 1997 skladatel David G. Smith napsal, složil a nahrál hudbu pro "Plan 9 from Outer Space: The Musical". Tento muzikál měl mnohem lepší recenze než jeho filmový předchůdce. (DaViD´82)

Reklama

Reklama