Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý rok se střetávají sousední kung-fu školy v turnaji o velkou prestiž. Škola mistra Thana vyhrává každý rok jen díky tomu, že jejich soutěžící oddíl vede Tigr, nejlepší žák školy. Ten se ale nechá podplatit, pod záminkou se vyhne soutěžení a potají vede konkurující oddíl. Ten vyhraje. Rozlobený Than schazuje vinu za náhradníka Tigra - Draka (Chan), kterému za to dělá ve škole peklo.Pak se ale dozví pravdu a Tigra vyhodí. Po velké hádce odejde i Drak s cílem najít Tigra a přinutit ho, aby se vrátil a mistra odprosil. Zaplete se však omylem s policií, která si ho splete s hledaným zločincem, a navíc rozhněvá žáky konkurenční školy. Do toho všeho uteče z vězení obávaný bojovník, pan Khan, ke kterému se připojí Tigr... Drak, který má v zádech policii i lumpy, to však nevzdává a díky své znalosti bojového umění se brání. (matestlust)

(více)

Recenze (79)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Mladý mistr je zajímavý především tím, že Jackieho postava tentokrát není nepřemožitelná a většinu protivníků zdolá díky svému důvtipu (nalezne jejich slabiny a zbraň, proti které jsou bezmocní) či svou vytrvalostí. Jinak se jedná o další pecku, kde se téměř neustále bojuje a v mezičasech se můžete kochat pověstným hong-kongským humorem. Závěrečná dvacetiminutová bitka pak nelze popsat slovy. To se musí vidět. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Přátelé nezlobte se na mne, možná v tomhle filmu někdo oceňuje mistrné kung-fu a imponují mu akrobatická čísla, neberu mu to, jen si myslím, že je to na film uboze málo. Já jsem viděl infantilní příběh na úrovni loutkového kašpárka a dloué minuty hekání přitom, jak sebou chlapi stereotypně mlátí o zem. Nic proti tomu, ale film vypadá jinak. ()

Reklama

maty39 

všechny recenze uživatele

Jackie i v dalším filmu pokračoval v sérii historických kung-fu komedií. Tato představuje Jackieho jako studenta kung-fu školy, který se snaží pomoci svému kamarádovi, který se zapletl s konkurenční školou a kriminálníky. Celý úvod s dračím tancem, až po Jackieho odchod ze školy není moc zajímavý, ale jakmile si policie začne plést Jackieho s jeho kamarádem začíná ta zábavná část. Nejprve namlátí řadovým policistům, ale po jeho stopě se vydává policejní šéf a jeho syn se svojí věrnou stoličkou (Yuen Biao). Následuje spousta komedie a zábavných bitek a Jackieho pokusů utéci. Jackie se nevědomky dostane do jejich domu, kde se potká s šéfovou dcerou. V okamžiku kdy jim dojde, že Jackie není ten hledaný, tak se Jackie vydá dopadnout lumpy a pomoci kamarádovi. Od té doby už se Jackie s někým řeže až do konce filmu. Vlastně od chvíle kdy Jackie opustí školu je to non-stop série bitek a komedie. Bitky mají výbornou choreagrafii, jsou rozmanité a komedie je vtipná. Parádní kombinace. Nejzajímavější je, že Jackie není žádná ultimátní kung-fu mašina, ale dostává často za uši. Pokud Jackie vítězí, ak je to díky jeho vynalézavosti, štěstí a hlavně vytrvalosti. Hlavně v závěrečné bitce s hlavním padouchem nestíhá a dostává neskutečně na hubu. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Staré dobré Hong Kongské akční filmy moc nemusím, ale tenhle film řadím mezi ty nejlepší co se týká akční stránky a kung-fu zábavy. Když divák přetrpí pár nezáživných kecacích scén, dostane se mu pěkné kung-fu nakládačky umocněné závěrečným 20ti minutovým soubojem, ve kterém Jackie Chan předvedl neskutečnou pružnost svého těla. Stojí za vidění. Hudba: Frankie Chan ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

V upútavke starých VHS na tento film hlásali: "Jeden z nejlepších akčních filmú". A mali pravdu - Jackie je tu v TOP forme a kreativita jeho súbojov je bezkonkurenčná. Plus hefty s policajtovou rodinou ma ešte stále dokážu rozosmiať. PS: Neviem prečo tu všetci spomínajú jednoduchý dej, keďže staré Hong Kongské "road" filmy majú presne v tom to čaro... ()

Galerie (69)

Zajímavosti (11)

  • Jackie Chan si při natáčení poranil hrdlo a málem se udusil, a také si téměř zlomil nos. (CrypzzXD)
  • V snímke bola prezentovaná do tých čias najdlhšia bojová scéna v kung-fu filmoch. (Peter-1307)
  • Pôvodná verzia filmu mala 3 hodiny. (Peter-1307)

Reklama

Reklama