Reklama

Reklama

Zachraňte Willyho!

  • USA Free Willy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Jesse dostává poslední šanci od sociálního pracovníka Mercera. Musí konečně začít spořádaně žít u nových pěstounů Glena a Annie Greenwoodových. Pokud ne, čeká ho za jeho kousky tvrdý postih. Jesse musí také vyčistit chodby v delfináriu, které se svým kamarádem posprejoval při útěku před policií. Tam se seznamuje s údržbářem Randolphem, cvičitelkou Rae a kosatkou jménem Willy. Jesse si všimne, že kosatka reaguje na foukací harmoniku. V noci se tedy tajně vrátí do delfinária, aby si tuto teorii potvrdil. Stane se mu ale nehoda a Willy Jesse zachrání před utonutím. Protože se chlapci v delfináriu líbilo a jeho práce končí, zařídí Randolph, aby tu mohl dál pomáhat. Chlapec se s kosatkou sbližuje a vzniká mezi nimi zvláštní pouto. Majitel delfinária se chce Willyho zbavit, protože nevydělává žádné peníze. To se ale Jessovi nelíbí a rozhodne se kosatku zachránit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Johnner 

všechny recenze uživatele

Obludný snímek plný nechutností v podobě rozmazleného oslizlého fracka, neprůbojných nevlastních rodičů a hromady klišé (přátelský pseudoindián, nafoukaný podnikatel), jemuž nepomohou ani krásné záběry na kosatky. Díky za scénu Willyho skákajícího přes molo. V Simpsonových ho zparodovali takovým stylem, že tím vylepšili i samotnou předlohu. Nezaaslouženě. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to poriadne číslo.“ – „No a? Kto nie je?“ Jediný normálny film, na ktorom sme boli v kine zo základnej školy (hajzli z 8.B. išli na JURSKÝ PARK) a teda razantne nostalgická záležitosť (asi preto dávam až 80%, ruku na plutvu) s dojemnou pesničkou Michaela Jacksona a skromným (ale šikovne zamaskovaným) rozpočtom. Vo filme nezaujmú ani tak ženy či drzí chlapci, ale skôr kosatka a dvaja chlapácki Michaelovia – prekvapivo kladný "správňak" Madsen a neprekvapivo zlý Ironside (TOTAL RECALL). Kvôli úspechu filmu bol niekoľkoročný boj za slobodu pre kosatku Keiko dokopaný do úspešného konca. Zviera bolo vypustené konečne do otvoreného mora. Kvôli životu v izolácii si však odvyklo natoľko, že krátko po vypustení uhynulo. Rozpočet 2O miliónov, celosvetová tržba 153.. krásna krasojazda. Kino Považan 1994 ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Willyho jsem viděla v TV až dlouhé roky po jeho premiéře v kinech, má dětská léta tedy minul a tím pádem jsem si k němu nevybudovala žádný sentimentální vztah. Film o peripetiích jednoho ochočeného kytovce a jeho nedospělého opatrovníka se proto zařadil k naprosto průměrným rodinným snímkům, jejichž sledování znovu neplánuji... přinejmenším dokud nezačnu senilnět. 51% ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal tenhle film? Poprvý sme na něm byli v kině na základce, což už je teda morda roků. Ale i takle po letech Willy neztratil svoje kouzlo. Hodně tomu dává muzika, která je fakt podmanivá a uplně mi v nějakých momentech vhání slzy do vočí. Nejvíc je samozřejmě song od Majkla, ten se vážně povedl. Jediný co je na tomhle kousku tak trochu zbytečný, tak sou jeho další a další pokračování, který už toho nemaj tolik nabídnout. Taky bych si jednou chtěl zadrandit na verlibě a nebo na delfínoj a když ani tohle nedopadne, tak aspoň na tučňákoj :o) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

V časoch mého mládí to fičalo doma na VHSke, tak často, až som ju skoro zodral. Po dlhých rokoch, keď sa k tomu vraciam ako starý foter musím uznať, že je stále na čo pozerať. Je to príjemný rodinný film s perfektnou kosatkou, ktorá vyzerá stále super, ak nerátam scény, kde je komplet CGI. Postavy, herci, príbeh, hudba, kamera, more, západy slnka, to všetko do seba pekne zapadá, až dialogy, pri ktorých by sa mi pokazili zuby s tých sladkých slov, ak by som to mal po nich opakovať. Každopádne je to príjemná rodinná zábava, ktorá neomrzí a aj po rokoch mate chuť skákať s Willym cez skaly na slobodu. 70% - 3* ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • Hlavný zvierací hrdina, samec kosatky dravej, Keiko, ktorý bol od svojich dvoch rokov nútený žiť v zajatí postupne v rôznych zábavných parkoch a akváriách, bol vypustený do prírody a kontrolovaný ochranármi, a to aj navzdory úmyslom ho zabiť. (whack)

Reklama

Reklama