Reklama

Reklama

Hlasy mrtvých

Trailer 2

Obsahy(1)

Mladá dívka Iris zdědí po svém otci starobylý dům s jedním hrozivým tajemstvím. Ve sklepě se ukrývá záhrobní čarodějnice, bytost, která se na požádání promění v kohokoliv, kdo už zemřel. Díky dávnému prokletí je démon je pevně svázán s majitelem domu, jehož příkazy poslouchá. Mladá dívka se tak stane tím, kdo stojí mezi světem mrtvých a naším světem. Její otec, předchozí pán čarodějnice, takovou moc využíval a poskytoval poslední útěchu pozůstalým. Pokud měl někdo odvahu postavit se smrti tváří v tvář, mohl se za peníze naposledy rozloučit s tím, koho ztratil. Spojení s mrtvými může ale trvat pouze dvě minuty. Pak se démon osvobodí a přinese k nám svůj děsivý svět mrtvých, hrůzu a teror. Iris má v záhadném domě na návštěvě kamarádku, když je překvapí první zákazník. Neodolá svému pokušení a rozhodne se svou moc vyzkoušet. Zákazník se však neovládne a dvě minuty, které nás všechny dělí od pekla, překročí. Čarodějnice je najednou volná, mimo kontrolu svého pána. Chce se dostat ven ze své sklepní hrobky a chce zabíjet. Hovořit s mrtvými má svou cenu a přišel čas ji začít opravdu splácet. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (81)

maddy 

všechny recenze uživatele

Slušný nápad a vynikajúci dizajn monštra, resp. čarodejnice, ale chabé hororové prevedenie. Množstvo scén malo potenciál a muselo vyzerať na papieri fajn, napríklad tá s blikajúcim svetlom, ale Alberto Corredor ani jednu nedokážal pretaviť do ničoho hororovo funkčného. Baghead je tak bez správne zlovestnej atmosféry, bez funkčných ľakačiek a nedokáže ani v jednej minúte postrašiť, prípadne diváka akokoľvek napínať. Celé je to také režijne mdlé a nakoniec sa tak jedná iba o 90 minút absolútne generického strašenia, kde zamrzí hlavne nevyužitý potenciál. Či už ten hororový alebo ten ohľadom námetu. Príbeh je načrtnutý, no následne nijako poriadne uchopený, dovysvetlený a vlastne často ani nedáva zmysel. Čo by nevadilo keby to bolo aspoň napínavé a strašidelné, ale po väčšinu času nie je. CELKOVO: 4/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci námet, škoda, že som sa nedostal ku krátkej verzii z 2017, lebo v tento materiál by mohol byť ideálny na kratšie stopáže. Ale aj v tomto dlhšom prevedení to má čosi do seba, hoci mi to ako horor príde trocha nevýrazné, tie čarodejnice s výrazom Kolíkovej už tak nestrašia, najmä ak sa tie ohlušujúce jumpscares opakujú. Možno pri videní pôvodného krátkeho materiálu by tento film v mojich očiach obstál horšie. Ale aspoň sa nám potvrdilo, že niektorým ženským pristane, keď majú na hlave vrece. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[77%] Viděno v kině. Za mě velmi vydařený a napínavý horor. Nechci ho nadhodnocovat, ale po delší době, jsem viděl něco, co mě na velkém plátně zaujalo. Asi tak ta 1/3 děje filmu mi přišla stejná, neoriginální, ale poté se vše rozjelo a hlavní hrdinka filmu mi přišla víc než zajímavá, a i ostatní prvky snímku mi přišly super, napnutý jsem byl až do konce, kdy to mělo zajímavou pointu a rozuzlení. Drsné to bylo tak akorát, stejně tak jako stopáž filmu. Nevím, co bych k tomu měl víc dodávat. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Chvíli se to zdálo jako dobrý nápad, naštěstí to docela odsýpá, ale závěrečný dojem je suma sumárum dost mdlý a nejasný. Je dobré, že tu není moc okolní omáčky a tak, ale postavy se víceméně celou dobu chovají divně až debilně a ač se to pokoušelo o zvrat, nedávalo mi to moc smysl. Hororová stránka samozřejmě funguje bídně a je to opět kousek náchylný k zapomenutí. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jsou to spíše slabší 3*. Baghead je takový ten typický případ, kdy měl někdo celkem originální nápad na zajímavý hororový námět (Martin Pohl by měl radost), ale už k němu neuměl napsat kompetentní scénář s nějakou zajímavou pointou. Zůstala tak dobře natočená light horor rutina se vcelku zábavným průběhem, ale děsně odfláknutým koncem. Na Freyu Allan v hororu jsem se fakt těšil, ale moc toho teda ve výsledku neukázala (herecky, čuňata), neb ji to scénář ani příliš nedovoloval. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo 30 dní od 18. októbra do 26. novembra 2021 v Nemecku. Film sa natáčal v Studio Babelsberg v Postupime a v Berlíne. (Arsenal83)

Reklama

Reklama