Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od konce války uplynulo 30 let, válečné zločiny jsou promlčeny a do Řecka se vracejí lidé z exilu. Vrací se i novinář Nicholas Cage, aby pátral po okolnostech smrti své matky Eleni, která byla za války popravena partyzány. Ani po tolika letech není schopen vyrovnat se s její smrtí a před očima mu ožívají pohnuté události oněch dní, dogmatické moci a bezmoci obyčejných lidí. Poutavé drama kombinující retrospektivy se současností podává obraz kruté situace, způsobené absurdním lidským jednáním. Přestože nakonec Nick hlavního viníka najde, nepomstí se - pod vlivem matčina dědictví" - potřeby a síly lásky... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

mazic 

všechny recenze uživatele

Scéna, která mi navždy utkvěla v paměti a i když v ní nevystupoval John, tak když se řekně Malkovich, vidím tento film a tuto scénu ve které ani není :-))......... Je to scéna, při které je matka vedena na popravu ( a to jsem poprav ve filmu viděl dost a dost).......... Husí kůže jen, když na to vzpomenu. Vřele doporučuji, jelikož i příběh nepokulhává. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pro našince možná docela zajímavý pohled na situaci v Řecku za občanské války, která vedla k vysídlení mnoha místních obyvatel mj. i k nám do tehdejšího Československa. Příběh stojí a padá na výkonech Johna Malkoviche a Kate Nelliganové, přičemž oba své role zvládají velmi dobře. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Občanská válka je, jak popisují i jiné filmy, strašná věc. Nevím, zda bych se kdy chtěla vracet na místa, kde mi spoluobčané mučili a popravili matku a dnes si tam vcelku spokojeně žijí. Pak by byl zřejmě jenom krůček k tomu, být jako oni tehdy. Nebo být jako Bůh a odpustit, ale to je mnohem těžší. Právě pro role jako je syn zavražděné Eleni Nick mám Johna Malkoviche tolik ráda. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser peter Yates /Robbery 1967, Bullitt 1968/ natocil krasny film nielen o obcianskej vojne v Grecku,a le aj o premlcanych vojnovych zlocinoch a navrate ludi z exilu. Silnym momentom je motiv pomsty za predchadzajuci zlocin, ktory chce mlady John Malkovich pomstit - ako to vsak dopadne prezradzat nebudem, kazdy si film mu si pozriet, aby to zistil. Malkovich a Kate Nelligan su vsak silnymi devizami filmu, krasna priroda potom len dotvori dalsi Yatesov fascinujuci film : 92 % ()

Davej 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli jde u takovéhoto typu mluvit o tom, že stojí a padá na výkonu herců, kteří se v něm objevují. Jde hlavně o tragický příběh z řecké občanské války, který může sice s odstupem díky jednodušší zápletce působit trochu banálně (pokud tak lze označit ztvárnění událostí, ve kterých jde o život) ale je rozhodně zajímavý a velice emotivní. Ovšem nejsem si jist, že všech těch 28 000 řeckých dětí bylo do ČSR a Albánie odvlečeno násilím, jak je uvedeno v závěrečných titulcích. ()

panWolf 

všechny recenze uživatele

Ještě v žádném filmu jsem tak skvěle neviděl ztvárněno, co všechno dokáže matka udělat pro své děti. A také je zde vidět ,že nejen v Rusku nebo u nás STRANA páchala neskutečná zvěrstva. Takové filmy by se měly hrát v TV. A pořád,aby Ti kteří nezažili viděli kam nás všechny vedou komanči. Ajinačí to nebude!! ()

Mejsy 

všechny recenze uživatele

Má člověk právo mstít se zločin, který nebyl nikdy potrestán? Skvělý výkon Johna Malkoviche a především Kate Nelligan v roli upracované řecké matky. Snad tento film i trochu odpovídá na otázku kde se ČR vzalo tolik Řeků. ()

Radens 

všechny recenze uživatele

Musím říct - je to povedené dílko. Snímků o řecké občanské válce určítě není mnoho, a pokud jsou natočeny tak povedeně jako Eleni, není o čem diskutovat. Rozhodně doporučuji. ()

Reklama

Reklama