Reklama

Reklama

Premiantka

Trailer 1

Obsahy(1)

Talentovaná spisovatelka (Jenna Ortega) dostává od svého charismatického profesora (Martin Freeman) úkol, který je náhle oba zaplete do složité sítě vášní a intrik. Zatímco veškeré hranice postupně mizí, profesor a jeho žákyně se musí postavit svým nejtemnějším stránkám. (Donart Film)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (63)

Bublaga 

všechny recenze uživatele

Psát, nebo nepsat? A když psát, tak musí z mlžných lesů vyjít talentovaná, mystériem (panenství/sexu) obestřená, krásná dívka a trochu svým géniem poškádlit vyčpělého učitele/spisovatele. Ale k tomu, aby měl film drive, nepomůže vysypat z korby náklaďáku pár jinotajných úryvků prózy nebo poezie. Ani rádoby kontroverzní dynamika vztahu nadaná studentka a učitel, který chce od života víc. Ani Martin Freeman a Jenna Ortega. Není to pak ani uvěřitelné, ani zábavné. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

4/10. Snímek mě už z trailerů zaujal a získal si mou pozornost. Musím ale souhlasit s tím, že film si toho na paškál vzal až příliš a nedokázal uspokojit/doručit takřka nic, kromě přesvědčivých hereckých výkonů ústřední dvojice. Naopak zlatou malinu (nebo alespoň nominaci) by si zasloužila Dagmara Dominczyk - otřesný neherecký výkon, který mě bude strašit ještě ve snech. Úplná ztráta času to nebyla, ale kvalitní průměr taky ne. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Jenna Ortega má na to stát se skutečnou hvězdou, protože jí člověk snadno věří dvě odvrácené tváře Cairo Sweet. Scénář Jade Halley Bartlett poté neskrývá ambice, přeci jen s nimi ovšem příliš nesvede. Výsledkem je film se slibným námětem, který ovšem svůj potenciál nezvládne nějak vytěžit a nálepku kontroverzní či provokativní mu může vlastně nadělit pouze někdo jako Ned Flanders. Přes slibný potenciál Premiantka nedodá pocitově tu nejlepší satisfakci, na poměry celovečerního debutu poté rozhodně řemeslně zručná záležitost. Bohužel takový ten typ filmu, který se snaží tvářit provokativně a ambiciózně kontroverzně, v závěru ovšem neukáže ani výstřih. Verhoeven i Vinteberg by z toho jistě vytěžili více, oba sice na krapet jiné vině, nejspíš ovšem více působivěji nežli výsledek od Bartlett.... ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Romantické mi to moc nepřišlo, spíše bych řekl, že to bylo sentimentální drama. Tvůrci to okořenili i trochou psychologie, ale nakonec to všechno vyznělo do ztracena. Pěkná představitelka hlavní role. Ten tlustý černoch byl docela sympatickou figurkou, už jsem se bál, že se holka nakonec spustí s ním. Kdybych to režíroval já, měl by film alternativní konec. Po závěrečných titulcích by následovala ještě krátká scéna, kdy by holku jebal ten černoch, až by se barák třásl. Z filmu plyne ponaučení: 1. Gramotnost přidává ženám na atraktivitě, je to skoro něco jako terciální pohlavní znak, něco, čím nevyniká každá, zvláště ne v USA. 2. Čím starší chlap, tím mladší ženskou potřebuje. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Vděčné téma ze kterého se ovšem dalo vytáhnout mnohem víc než lehce divadelní konverzačka bez výraznější pointy, které moc nepomáhá ani herecké obsazení. To je samo o sobě dobré a jak Freeman tak Ortega si odehrají svoje, ale jejich společná chemie je prakticky nulová a o nějaké snaze provokovat tady nemůže být ani řeč…50% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Hlavné natáčanie prebehlo v Cartersville v štáte Georgia v septembri 2022. (Arsenal83)
  • Cairo (Jenna Ortega) žije sama ve velmi pěkném domě, protože její rodiče jsou velmi bohatí a nikdy nejsou doma. Tento popis shodou okolností platí i pro postavu Maddy Ziegler ve filmu Následky (2021), v němž Ortega rovněž hraje. (Johnny.ARN)
  • Blokování (kam a kdy se postavy během scény pohybují) je velmi důležité, když pan Miller (Martin Freeman) řekne Cairo (Jenna Ortega), že musí přepsat svou práci. Stůl pana Millera je zvednutý na malé plošině. Vyvýšení postavy nad jednu nebo více postav se často používá k naznačení toho, kdo má moc nebo kdo ve scéně „vítězí“. Na začátku, když pan Miller říká Cairo, že práci nepřijme, je nahoře na plošině a Cairo je na zemi. Cairo ho brzy vyzve a dostane se na pódium, zatímco oba debatují o svém vztahu. Na konci scény Cairo „vyhrála“ a nyní stojí nad panem Millerem, který sestoupil z pódia. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama