Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když jste nejvtipnější a nejrychleji mluvící papoušek na světě, můžete se ocitnout ve světě potíží - velmi rychle - jak zjišťuje Paulie v tomto dobrodružství k popukání, které ocení celá rodina. Když se malý ptáček s velkou osobností vydá najít milující dívku, která jej vychovala, zjišťuje, že jeho schopnost mluvit jej dostane do velkých problémů. Ale díky své schopnosti se rychle vykecat z každé šlamastyky, svému daru žvanit, srdci plnému naděje a podivnému zvěřinci lidských přátel si nakonec uvědomí svůj nejdůležitější sen - být konečně doma! (Paramount Network)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

Pelargius 

všechny recenze uživatele

Tento film je taková má slabost. Ačkoli je nic moc, příšerně zahraný a taky celkem o ničem, přesto to je jediný film, u kterého jsem se kdy rozbrečel ( tak a je to venku ! ). Byl jsem sice tehdy malý a neznalý, přesto to ve mně budí sentimentální vzpomínky. Bylo mi tak 7 let, když jsem viděl, čím vším si ten nebohý papoušek prošel. Tehdy jsem z toho měl pořádný mindrák. Jé, to byly časy... ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem, ale v rámci rodinné komedie s mluvícím zástupcem zvířecí říše docela ok. Happyend mohl být trochu méně otravný (to rozhodně) a záporák víc záporný (v každém případě, takto člověk ani nemá ke komu cítit nenávist za papouškovy patálie), ale jinak fakt v pohodě. 50% ()

Reklama

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Ako malé dieťa som videl ten film kedysi na Štedrý večer, takže moje hodnotenie je totálne ale totálne zaslepené nostalgiou. No rovnako láskyplne sa na tento malý rodinný skvost dívam doteraz, a aj napriek tomu, že táto zvieracia rodinná komédia je určená primárne pre deti, jej zjednodušené posolstvo dokáže dojať i dospelých. Je to do posledného záberu klišovité, patetické a nevýrazne natočené, až ma to samého prekvapilo, ako ten film doteraz zbožňujem. Just a guilty pleasure. (70%) ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Rodinne filmy s inteligentnimi zviraty uz se mi hodne zprotivily (hlavne ty, kde zvirata sportuji). Tohle me ale opravdu chytlo, jednak protoze mam rad papousky, ale hlavne je tenhle dil skvele natoceny, ten Aratinga opravdu exceluje. Byl tak uveritelny, ze me tezce premohl i ten sentiment, a to mi bylo 12 uz hodne davno. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle by měl vypadat pořádný hraný rodinný film s mluvícím zvířátkem v hlavní roli. Se sympatickým hlavním hrdinou, dostatečným počtem vtipných hlášek pro všechny věkové kategorie (Paulie popravdě perlil neustále), zajímavými vedlejšími postavami, poutavou zápletkou a na svůj žánr inteligentním scénářem. To všechno tady prostě bylo a když pominu to občasné přehnané tlačení na pilu, nemá to chyby. A jelikož jsem si slíbil, že kvůli Monkovi v hlavní lidské roli nadhodnotím, protože Shalhoub mi zatím sedl úplně ve všem, co jsem s ním kdy viděl, tak tomu nakonec ten plný počet dám. Bylo to pro mě hodně příjemné překvapení i v mém věku a ve svém žánru je to podle mě jeden z nejlepších filmů svého druhu. A když to dokonale splňuje všechny atributy svého žánru, nevidím důvod, proč to tak právoplatně neohodnotit. Slabých 5* ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Další variantou pro dabéra Pauliho byl Buddy Hackett, pro lepší dojem byl však upřednostněn Jay Mohr. (Borrtex)
  • Mezi lety 1998 a 1999 byl film distribuován ve 24 zemích v 10 jazykových verzích. (Borrtex)

Reklama

Reklama