Reklama

Reklama

Edith Cushingová (Mia Wasikowska) je na svou dobu velmi emancipovaná dívka s literárním talentem a nepěkným traumatem z dětství, s nímž se vypořádává právě psaním. Záhadnému cizinci, siru Thomasi Sharpeovi (Tom Hiddleston), se její texty líbí, jí se pro změnu zamlouvá on. Dokonce tak, že po tragické otcově smrti brzy odloží smutek a provdá se za něj. Díky sňatku se stane spolumajitelkou panství Purpurový vrch, jemuž vévodí majestátní, leč chátrající viktoriánský dům, jehož děravou střechou padá do vstupní haly déšť, sníh a listí. V jeho ponurých stěnách se Edith rozhodně necítí jako doma. Přispívá k tomu odměřenost její švagrové Lucille (Jessica Chastain) a spousta děsivých vizí, jež ji provázejí od chvíle, kdy prvně překročila práh. Edith je sice k smrti vyděšená, zároveň ji ale zvědavost nutí odhalovat tajemství, které se dům snaží pohřbít. Že jí při téhle pátrací akci půjde neustále o život, asi není potřeba dodávat. (CinemArt)

(více)

Recenze (779)

onik95 

všechny recenze uživatele

Za čtyři dávám z jednoho jediného důvodu... V kině jsme seděli dva. S více lidmi by to bylo za slabé dvě hvězdy. ()

Listey 

všechny recenze uživatele

Tak asi takhle, rozjezd - nuda, polovina filmu - kýbl nudy, závěr - víc než nuda. Celkově - obrovská nuda. Rozhodně doporučuji :) ()

Mach Tom 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránka filmu velmi dobrá, ale o horor vlastně nejde. Ani jeden z duchů se nasnaží hrdinku vyděsit, ale varovat. Důležitý je jenom ten vrah co ty duchy vytváří. ()

Tomiss13 

všechny recenze uživatele

Tak budu jedním z těch, který tuto směs čehosi odsoudí. Začnu poměrně zásadní otázkou, co je to vlastně za film? Fantasy horor pro děti? Pohádka pro puberťáky? Hororová tragikomedie? Opravdu se ztrácím ve snaze někam tento paskvil zařadit. Ono to totiž vypadá, jako by vznikal pod taktovkou několika lidí, kteří se zaboha nemohli dohodnout, co to vlastně bude. Takže opravdu doteď netuším, na co jsem to vlastně koukal. Trailer jsem viděl na podzim v kině, a nevypadalo to zle, ovšem konečný produkt dopadl katastroficky. Dva jediné, a opravdu hezké hororové momenty (ručka šmátrá po hlavní hrdince a vylézající duch z podlahy) jsou ihned vzápětí sraženy opravdu komediálním vyobrazením oněch duchů, kdy jsem nemohl jinak, než se tomu smutně zasmát. Zápletka je lépe řečeno slabší, herecké výkony nic moc. Dvě hvězdy jsem chtěl dát za závěrečný souboj, a to především za krásné a čisté K.O. lopatou. Jenže pak jsem si uvědomil, že je to celé vlastně bráno tak docela vážně, takže ta jedna hvězdička zase musí dolů. Když film vypadá směšně a komicky, aniž by to bylo jeho cílem, je to prostě hodně špatně. ()

foxocs 

všechny recenze uživatele

Horor to teda nebol aj ked by sa z toho gotického prostredia dalo vymačkať viac ...Velký, starý vŕzgajuci a prepadajúci sa dom bol na to ako stvorený ale lacné animácie duchov ma od napatia úplne odradili , dej tak isto pokulhával. Škoda čakal som od toho viac ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Probarveně zfilmovaná braková literatura 30. let minulého století. Okázalý v nejlepších salónech šitý kabát, nedokázal zakrýt zcela tuctový červenoknihový příběh okořeněný tu a tam nějakým tím strašidlem. Já ale vlastně nic jiného nečekal. A ty dvě hodiny života nepokládám za zcela ztracené. ()

PJz8 odpad!

všechny recenze uživatele

Zvrácené, ubohé, ale hlavně předvídatelné...holt stačí mít dost prachů a i dobří herci se pak rádi podílí na vytvoření hovna ()

hujerita 

všechny recenze uživatele

Nejak ma to nechytilo. Od Guilerma som očakával troška viac. Inak farebne to bolo úžasné. Škoda premrhaného materiálu a Guilermo mohol pritvrdiť viac. ()

Aresko123 

všechny recenze uživatele

Kolko som sa tesil tolko som bol sklamany.... Zda sa to ako dobry kvalitny filmik ale je to lacne a obycajne.... Duchovia su ako zo Scooby Doo pre deti.... ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Docela neuchopitelná pohádka s hororovými prvky,ikdyž... Příběh jako takový je čitelný a v podstatě od začátku jasný.Co film pozvedá jsou kostýmy a atmosféra a samozřejmě herci v hlavních rolích.Žádné překvapení se ale nekoná a přes řadu nelogičností nás přenese působivý vizuál. ()

vrch07256732 

všechny recenze uživatele

Po čase film ktorý zaujal - najmä po vizuálnej stránke - duchárske vsuvky vyslovene účelové, film by sa bez nich obišiel ale na úkor zvýšenia nudy. Ja nemám rád filmy z tohto historického obdobia, ale tomuto filmu to sadlo a vytvorilo práve tú skvelú vizuálnu atmosféru a čiastočnú originalitu. Na del Toru trocha príliš veľa romantiki, ale v pohode. ()

Krastom 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že z hlediska rozpočtu a tržeb byl Purpurový vrch ve spojených státech propadákem. Neviděl bych to ale až tak černě. Jako divák jsem byl při sledování uspokojen bohatými vizuálními efekty. Líbil se mi i příběh a celkově mě film nadchnul svou gotickou atmosférou. Nic víc k tomu ale bohužel nemohu říct. Purpurový vrch nebyl pro mě v ničem převratný, charakteristický, ani nezapomenutelný. ()

io. 

všechny recenze uživatele

Vizuálně velmi zajímavě udělané milostné, hororové, mírně detektivní drama. Jo a taky to bylo dost brutální. Námět taky není úplně k zahození, ovšem režisér a jeho tým odvedli skvělou práci a z průměrné myšlenky udělali zajímavé dílo. ()

stret 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa na Wasikowskú - ale dostal som len zopakovanie Alenky v ríši divov (ale tá sa nehrala na horor), s trochou elektronických efektov a trápneho scénára. Loki nesympatický vždy aj všade, a nevhodne obsadený na zvrat "nakoniec nie je taký zlý ako sme si mali myslieť". Jediný pozitívny moment - umenie Jessiky Chastain. Od včera už vlastne neviem, o čom to bolo. ()

Související novinky

Del Toro si dává pauzu od blockbusterů

Del Toro si dává pauzu od blockbusterů

18.03.2016

Guillermo del Toro nám nadělil dva díly Hellboye nebo Pacific Rim, teď se ale hodlá na dobro vrátit k menším projektům. Alespoň to tvrdil loni v říjnu, když propagoval svůj horor Purpurový vrch, a… (více)

Uvidíme Pacific Rim 2?

Uvidíme Pacific Rim 2?

18.09.2015

Nad pokračování sci-fi rubačky Pacific Rim - Útok na Zemi, se pomalu stahují mračna. Režisér Guillermo del Toro (Hellboy: Zlatá armáda) ho připravuje na 3. srpna 2017, teď to ale vypadá, že se datum… (více)

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Reklama

Reklama