Reklama

Reklama

Akt

(divadelní záznam)
Česko, 1997, 105 min

Obsahy(1)

Akt je nejstarší hrou Divadla Járy Cimrmana, vznikla v roce 1967 a televizní záznam představení byl pořízen o třicet let později. Poprvé se diváci mohli seznámit s osobností, která se vepsala do našich kulturních dějin, aniž by o tom měl kdokoli ponětí – s Járou Cimrmanem. Úvodní vědecká přednáška tradičně poskytne mistrova životopisná data, dostane se nám i přehledu jeho díla a dozvíme se, jak vůbec k objevení Cimrmanova odkazu došlo. Na "autobustě" můžeme sledovat dokonce mistrovy strhané rysy. Poté následuje samotná Cimrmanova hra se zpěvy a tanci, při jejíž rekonstrukci autoři použili střípky dochovaného díla v podobě veršů. Z děje naznačíme pouze toto: malíř Žíla a jeho žena si pozvali na návštěvu tři muže, aby jim vyprávěli svůj životní příběh, a především si položili základní otázku: proč nebylo nikdy dokončeno převratné malířovo dílo Akt? (Česká televize)

(více)

Diskuze

mathezz

mathezz (hodnocení, recenze)

viděno dnes "live" u bolka v brně, stále a beze změny legendární!!!

crown

crown (hodnocení, recenze)

Jeden z nejlepších Cimrmanů, seminář se slepicí Zorou, s židlí Jaruškou, hra s tanci, s Žílovou, s -- a tak ses narodil ty, Láďo...tohle nemá chybu!

Melies

Melies (hodnocení, recenze)

Eodeon: Výnimočne s tebou nesúhlasím :-( Pod a mňa porovnávaním filmov, ktorým si dal rovnaký počet hviezdičiek, sa časom iba celý zmagoríš a zamotáš sa do spleti hodnotení. Ja som nad tým nedávno premýš al a bol to aj jeden z dôvodov, prečo pridávam ešte desiatkové hodnotenie - aspoň trochu to vyselektova .

woody

woody (hodnocení, recenze)

A musíš to porovnávat? Nemůžeš tomu dát normálně 5* a to i přesto, že "Skleničky skleněné" jsou úplně někde jinde než znásilňování ženy za zpěvu Zpívání v dešti? :-))

woody

woody (hodnocení, recenze)

Eodeon: Máš snad něco proti cimrmanům?Vrcholu českého humoru?Českým Monty Pytohnům? Ne? Něco přece mít musíš! :-)))

mistvan

mistvan (hodnocení, recenze)

Když jsem si to pouštěl, opravdu jsem nečekal, že se tak pobavím. Hlavně úvodní seminář byl naprosto skvělý, za něj bych dal pět *, ale samotná hra byla o trochu slabší, takže dávám čtyři *.

Související novinky

Zemřel herec Jaroslav Weigel

Zemřel herec Jaroslav Weigel

05.09.2019

Ve věku 88 let zemřel známý cimmermanovský herec Jaroslav Weigel. Weigel se kromě herectví věnoval také grafice, malířství a scénografii. Byl dlouhodobým členem divadla Járy Cimrmana, kde za více než… (více)

Reklama

Reklama