Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Světoznámé hvězdy filmového nebe Michael Caine (Hana a její sestry), Brenda Blethyn (Tajnosti a lži) a Ewan McGregor (Trainspotting, Star Wars: Epizoda I) vás budou bavit ve veselém příběhu o mladé stydlivé dívce, jejíž život výrazně ovlivní geniální hudební talent. Dívka přezdívaná svou matkou L.V. - Little Voice (Jane Horrocks) je introvert a dokáže se vyjádřit pouze pomocí zpěvu Marylin Monroeové, Judy Garlandové a dalších. Aniž si to uvědomuje, umí tento zpěv dokonale napodobit. Toho hodlá využít matčin nový přítel - lovec talentů Ray (Michael Caine). Rozhodne se vtáhnout ji do světel show-byznysu a udělat z ní hvězdu. Film Tichý hlas je chválen a vyzdvihován kritiky po celém světě - nenechte si ujít šanci bavit se při sledování tohoto výjimečného filmu! (Sunfilm)

(více)

Recenze (55)

Martin741 

všechny recenze uživatele

jaxi sa neviem naladit na vlnu, ktora tu vladne - evidentne podla 4 a 5 hviezdicakarov ide o pomaly genialnu komediu. Mozno je to aj preto, ze som sa nedokazal naladit na danu vlnu. Ta holka bola az moc uzavreta, z domu ani nevychadzala, kamaratske a socialne kontaky nemala, coz je obrovsky problem pre mna - proste ostanem u priemerneho hodnotenia . 50 % ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Ako by povedali v kráľovstve: Jane Horrocks RULES. Alebo Jane Horrocks "one woman show" or she´s ABSOLUTELY FABULOUS. Kto by čakal, že si nenápadné káčatko ako ona ukradne celý film pre seba?! Predovšetkým berúc do úvahy fakt, akými pokladmi (treasures znie lepčie) - Brenda, Michael a Ewan - ju režisér obklopil, všetci traja jej ale len sekundujú. Vrátiac sa k tretej vete - ja áno (a rád), už ako Nicola v Life is sweet bola neodolateľne neznesiteľná. Brenda B.to tu hodne prehnala s tým akože herectvom. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

jak vidím tak tenhle malý milý film je opravdu nenápadný a doufám, že trošku přispěji k jeho větší slávě, kterou si rozhodně zaslouží. Sice je to ve své podstatě prachspprostý romantický slaďák, ale s originálním námětem a pojetím a hlavně s úžasnou Brendou Blethyn, která si svou roli nesnesitelnou matky určitě pořádně užila a já s ní. Po delší úvaze dám 5 hvězdiček. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 3 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Sladce dojemná žánrová všehochuť s dominující Brendou Blethynovou, jejíž matka je zhmotnělou noční můrou, dcera vtělenou nevinností, Ewan McGregor nesmělým jelimanem, Michael Caine starosvětským naftalínovým impresáriem a Jim Broadbent upoceným kabaretiérem s licencí na troušení slizu... přes různorodost charakterů se však podařilo utvořit vyrovnaný loserský celek, který s úžasnou lehkostí spojují retro šlágry, podané jak v originálních verzích, tak v imitacích výborné neznámé - Jane Horrocksové, které však dokázal konkurovat i Michael Caine svým neumělým, ale silně prožitým "It´s Over". Zážitkový kousek. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Ano, někdy je naprosto zbytečné mluvit nahlas... Půvabně křehká Jane Horrocks mě okouzlila a v mžiku si mě získala. S její filmovou matkou jsem měla dost velký problém, bravurně ztvárněná (Brenda Blethyn se z fleku může pasovat na královnu alkoholiček), nicméně odporná osoba. Gramofonové desky, to byly časy... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Představitelka hlavní role Jane Horrocks sama nazpívala všechny své pěvecké party. (skudiblik)
  • Mark Herman po obsazení režisérského křesla přepsal scénář, čímž výrazně rozšířil roli Michaela Cainea. (ČSFD)
  • Aby se Jim Broadbent připravil na svou roli majitele klubu, procestoval mnoho dělnických klubů a divadel v Yorkshiru. (ČSFD)

Reklama

Reklama