Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Melinda Sordino je mladá dívka chodící do deváté třídy. Nyní začal nový školní rok. Je samozřejmé, že nikdo se na školu netěší, ale ona obzvláště. Všichni její přátelé se k ní totiž po té osudné noci otočili zády a dívají se na ni skrze prsty. Dokonce i její nejlepší kamarádky, s nimiž se přátelila už mnoho let. Melinda je otřesená zážitkem a snaží se na to zapomenout a žít dál, jenže nic nejde tak lehce. Vzpomíná na ten osudový den, ve kterém se to všechno stalo, a vzpomínky vyplouvají na povrch. Ve škole se s ní nikdo nebaví, Melinda se zhorší v učení. Nejstrašnější na tom však je to, že její rodiče nic netuší a myslí si, že je vše v naprostém pořádku. Chudák dívka marně hledá někde oporu. (Ssimca)

(více)

Recenze (243)

Happens 

všechny recenze uživatele

Asi budu ukamenován, ale Kristen předvádí jeden typ výrazu, který sebou nosí i ve Twilight. Nosí ho všude. Je v módě? Film je táhlý a unylý. Rozhodně bych ho propagoval do škol, je to rozhodně marketingově dobré pro neutajování takových zločinů. Nicméně film byl předvídatelný, Kristen se nenaučila jiný výraz a chvílemi jsem přemýšlel, zda film dokoukám do konce. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Co všechno může přinést zarputilé mlčení? Absolutní uzavřenost do sebe, špatné známky ve škole, ztráta přátel, vlastní sebetrýznění, sebelítost a pohrdání ostatních. Film je to skvělý a Kristen Stewart svou roli zvládla na jedničku. Film si vzal na paškál jedno utajované znásilnění, šikanu, které dívka dostala jako trest za svou "zbabělost" a následné zázračné vyléčení a vyřešení téměř všech problémů a ústrků, jimž musela Melinda čelit - až příliš zázračné vyléčení. Ale možná se to tak skutečně stává. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Zamlklá holčina, pravděpodobně skrývající nějaké trauma, či komplex se stále ne a ne rozpovídat a tak se snažíme nahlédnout do jejího nitra a pomocí flashbacků porozumět zdroji jejího pesimismu a stranění se. Na rozdíl od Donnieho Darka, kde abstraktní a depresivní postava slouží k tomu, aby mohl být abstraktní a depresivní celý film, u Speak tyto atributy zůstávají vlastní jen postavě, samotný film nepředstavuje nikterak tíživou podívanou a naopak v konečném důsledku je i očišťující. Mluv je skromné a věrohodné drama přímo z ulice a díky vynikajícímu a procítěnému vystupování Kristen Stewart je nemožné s ní nesympatizovat, ovšem z celého námětu šlo vytřískat i víc, ať už emocí, sofistikovanějšího děje, nebo odboček. 8/10 ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Teen dramat ze školního prostředí, kde je hlavní hrdina jakýsi vyvrhel, se kterým se nikdo nebaví, je už venku mnoho. Obvykle si je ale moc neužívám, protože většina z nich sleduje poměrně dost stejnou šablonu, což po nějakém čase začne nudit. Speak je ale jednou z těch příjemnějších výjimek. I když je zde hlavní hrdinka také "podivným" outsiderem, film pro to má velice dobrý a pochopitelný důvod. Týká se jisté tragické události, která je divákovi představována po kouscích, díky tomu snímek dobře udržuje divákovu pozornost z čiré zvědavosti z toho, co se vlastně stalo. Je to velice chytré a intimní nahlédnutí do mysli mladého člověka, kterému se stala poměrně dost nepříjemná věc, se kterou se ale s nikým nesvěřil, což ho ještě o to více užírá. I přestože to je tématem poměrně vážný film, je zajímavé, že se tak v mnohých situacích neprezentuje, některé scény tak mají docela odlehčený nádech. Nálepku dramatu si ale přesto zaslouží. Velice pěkná podívaná. A nevěřil bych, že to někdy řeknu, ale Kristen Stewart v hlavní roli je tu fakt dobrá. Jakože fakt. Škoda, že o čtyři roky později se jí stala osudnou nejtrapnější upírská série se třpytícím se Cedricem Diggorym. Průměrné 4* ()

Fr 

všechny recenze uživatele

NEZMĚNÍŠ NIC, KDYŽ NEPROMLUVÍŠ..... /// Práskač! PROČ? Melinda Sordino je osamělá duše, kterou spolužáci nesnáší. PROČ? ,,Ta holka má problém!“ (Jo? A kdo ne?) Jsou věci (situace) z nichž i středoškolák předčasně zestárne. A Kristen Stewart se pro tyhle role narodila. Melinda v jejím podání je ta nejdeprimovanější osoba jakou jsem poznal. Její dokonalost musí imponovat všem (i těm bez traumatu). Drama s ,,lidským“ příběhem a díky fungující režii film o ,,O NĚČEM“, co můžete zažít. STALO SE, NEDÁ SE TOMU VYHNOUT. Síla slov by se neměla přeceňovat, ale najděte lepší recept na léčbu svých depresí. NEMUSÍŠ O TOM MLUVIT, JESTLI NECHCEŠ. Kdyby jste si chtěli promluvit...... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Často lezu do skříně, abych si mohl(a) zařvat. 2.) Zjistím, že Kristen Stewart nestojí za starou Bellu. 3.) Víte hovno, co jsou deprese..... /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Autorka předlohy Laurie Halse Anderson si ve filmu zahraje kuchařku, která na začátku filmu podává bramborovou kaši. (HellFire)
  • Natáčení ve škole muselo být nakrátko zastaveno kvůli vydatnému dešti, který ji zatopil. (HellFire)

Reklama

Reklama