Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Melinda Sordino je mladá dívka chodící do deváté třídy. Nyní začal nový školní rok. Je samozřejmé, že nikdo se na školu netěší, ale ona obzvláště. Všichni její přátelé se k ní totiž po té osudné noci otočili zády a dívají se na ni skrze prsty. Dokonce i její nejlepší kamarádky, s nimiž se přátelila už mnoho let. Melinda je otřesená zážitkem a snaží se na to zapomenout a žít dál, jenže nic nejde tak lehce. Vzpomíná na ten osudový den, ve kterém se to všechno stalo, a vzpomínky vyplouvají na povrch. Ve škole se s ní nikdo nebaví, Melinda se zhorší v učení. Nejstrašnější na tom však je to, že její rodiče nic netuší a myslí si, že je vše v naprostém pořádku. Chudák dívka marně hledá někde oporu. (Ssimca)

(více)

Recenze (243)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

I přestože má Kristen Stewart stejný výraz, jako ve všech ostatních filmech, tak zrovna do tohoto snímku se k ní hodil. Televize Showtime vždycky měla a má kvalitní televizní produkci dotýkající se aktuálních témat ze života - ať už humorně či dramaticky. Speak je v prvé řadě drama, ale nebojí se občas lehce odlehčit, což je dobře. A že je pointa známa prakticky od začátku filmu, to už není tak důležité. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Včera mě kamarád z Bratislavy popíchl, abych se už konečně na tenhle film podívala. Myslela jsem si, že tady jen pějete ódy na hezkou tvářičku a nevěděla jsem, čím by mě nějaký film ze školního prostředí (ještě k tomu americký) mohl překvapit. Ale klobouk dolů, skvělá psychologická sonda do dospívající raněné duše, herectví Kristen Stewart je opravdový zážitek a vůbec celý film neměl chybu. Směle se může řadit mezi ty nejlepší z této oblasti jako je např. Klass, BEN X a další podobné. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ten film má velmi výstižný název. Jeho hlavním posláním by mělo být sdělit, naladit společnost na vědomí, že řvaní ve skříni ničemu moc nepomůže. Protože jak vidno, vnitřně živené semeno roste, prorůstá a tlačí. Na druhou stranu, co tě nezabije, to tě posílí, jen by to nemusela být jediná cesta a ne vždy je to ta dobrá a obecně přijatelná cesta. Film z toho nakonec vychází poměrně dobře, byť se nelze vyhnout jakémusi kašírovanému "happy endu". Tohle téma je ale neuvěřitelně komplikované a prakticky u něj jsou možné veškeré možné varianty. Jsem rád, že existuje dost důskazů pro to, že Stmívání bylo herecky pro Kristen jen nějakým úletem, za který pravděpodobně nemohla ona sama. 3.5* ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Dosud pro mě "neznámá" Kristen Steward předvedla, jak těžké je mluvit, když se Vám stane něco nepříjemného. Místo aby někomu svěřila svoje hrozné tajmenství, mlčí a sama se s tím pere. Stává se obětí šikany a plave proti proudu. Najednu stranu s ní soucítíte a přejete ji hodně síly a na druhou stranu křičíte: "Tak už mluv, tak už to někomu řekni!" A její umělecký proslov si Vás kousíčkem získá :) P.S. Jak Vy umíte nakreslit strom?? :) ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Co všechno může přinést zarputilé mlčení? Absolutní uzavřenost do sebe, špatné známky ve škole, ztráta přátel, vlastní sebetrýznění, sebelítost a pohrdání ostatních. Film je to skvělý a Kristen Stewart svou roli zvládla na jedničku. Film si vzal na paškál jedno utajované znásilnění, šikanu, které dívka dostala jako trest za svou "zbabělost" a následné zázračné vyléčení a vyřešení téměř všech problémů a ústrků, jimž musela Melinda čelit - až příliš zázračné vyléčení. Ale možná se to tak skutečně stává. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Sordino, Melindino příjmení, v překladu znamená "potichu". (Kreeki)
  • Natáčení ve škole muselo být nakrátko zastaveno kvůli vydatnému dešti, který ji zatopil. (HellFire)

Reklama

Reklama