Reklama

Reklama

Lovec démonů

Trailer

Obsahy(1)

Agenta FBI Wesleyho Doylea (Powers Boothe) během vyšetřování série vražd v Texasu vyhledá mladík (Matthew McConaughey), který se představí jako Fenton Meiks a který tvrdí, že zná identitu hledaného sériového vraha nazývaného "Ruka boží". Byl jím jeho bratr Adam, který zavraždil řadu lidí a potom sám sebe. Sebevrahův tragický osud je však jen částí příběhu navenek obyčejné rodiny Meiksových, který se začal dramaticky měnit před více než dvaceti lety.

Ovdovělý, hluboce věřící otec Meiks (Bill Paxton) láskyplně vychovává své dva syny - dvanáctiletého Fentona (Matthew O'Leary) a devítiletého Adama (Jeremy Sumpter). Jednoho dne jim však oznámí, že ho navštívil anděl a uložil mu zničit "démony" - konkrétní, navenek obyčejné muže a ženy, kteří chodí po světě, aby šířili smrtící zlo. Adam se ochotně připojuje k otcově tajnému "božímu dílu" a pokračuje v něm i po jeho smrti. Fenton však pochybuje o otcově příčetnosti a začíná váhat, zda nemá zradit ty, které miluje, a pokusit se zastavit je v naplňování jejich vražedného plánu. Agent Doyle se rozhodne ověřit mladíkovu výpověď a vydává se po stopách pravdy a lži skryté v osudech rodiny Meiksových. Na konci jeho pátrání však na něj (a především na diváka) čeká šokující odhalení

Nevšední thriller s hororovými prvky je režijním debutem herce Billa Paxtona (Apollo 13, Twister, Titanic). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Neměla jsem nejmenší tušení, že se Bill Paxton pouští také do režírování filmů. Čekala jsem od toho mnohem více, asi jsem byla natěšená z názvu. Sliboval mnohé, ale zdaleka nepředčil mé očekávání. Nicméně, úplná ztráta času to nebyla. Dokoukala jsem to do konce, protože jsem chtěla vědět jak vše dopadne. Nevím, jestli se sem hodí označení horor. To bych nepoužila. Nebála jsem se a neměla strach. Thriller a drama to sedí. Mathew McConaughey zahrál fanatika a psychopata velmi dobře. Bylo mu to vidět v očích. Dramatická hudba se snažila podtrhnout atmosféru. Ale dobrý herec a hudba je někdy trošku málo. Asi jsem měla použít jednoslovný komentář, místo sáhodlouhého rozepisování. NUDA. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Znepokojující pocit jakoby "závažnosti, předurčenosti" tomuto mysterióznímu krimi neodpářu, příběh bohabojného otce se dvěma syny, jemuž "anděl" zadal důležitou prácičku, náležitě zaujme. Ovšem k výjimečnosti by se z něj muselo vyzískat ještě něco nadplán, takhle jej pointa navrátí na zem (paradoxně - jelikož ke své škodě nenechává prostor pro další interpretace). ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Odhadl jsem prakticky všechny zvraty a především ten poslední už si mohl scénář odpustit, ale i tak mě film dostal. Bill Paxton mu totiž vtiskl hutnou mysteriózní atmosféru, která mě několikrát donutila zapřemýšlet, jestli náhodou věci nejsou trochu jinak. Svou zásluhu na tom má i vynikající hudba, a především Matthew McConaughey. Tehdy se jeho kariéra potácela kdesi v bahně, ale svou roli odehrál s obrovským přehledem. Typická kultovka která rozhodně nesedne každému. ()

Nemik96 

všechny recenze uživatele

Billa Paxtona mám jako herce docelá rád, ale jako režisér se v tomhle filmu moc nepředvedl. Přiznám se že jsem se na LOVCE DÉMONŮ díval na 3x protože jsem vždy usnul. Nezajímavý thriller plný pobožných kecu,(při větě,která se ve filmu opakuje tak 100% ale to nejsou lidé jsou to démoni a bůh mi řek abych je zabil se mi otevíral nůž v kapse. Jednotvárnost poprav a konce, který se dal předvídat po prvních15 minutách filmu. V porovnání s filmem SEDM který považuji za nejlepší v tomhle žánru je to naprostý podprůměr tudiž 1*. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Skvelý thriller s dusnou atmosférou. Celý čas netušíte, či otec je naozaj "božia ruka" alebo len blázon. U mňa fungoval skvele aj záverečný twist. Nuda nedostala šancu, film ma rýchlo vtiahol a nepustil až do konca, po ktorom som ostal mierne(no dobre no tak dosť) šokovaný.(a tento pocit mám rád po zhliadnutí filmov) ()

Galerie (49)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu hrají tři hvězdy s texaským původem - Bill Paxton, Matthew McConaughey a Powers Boothe. (Chatterer)
  • Jeremy Sumpter, který hrál Adama, se původně ucházel o roli Feltona. (Chatterer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno