Reklama

Reklama

Lovec démonů

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Agenta FBI Wesleyho Doylea (Powers Boothe) během vyšetřování série vražd v Texasu vyhledá mladík (Matthew McConaughey), který se představí jako Fenton Meiks a který tvrdí, že zná identitu hledaného sériového vraha nazývaného "Ruka boží". Byl jím jeho bratr Adam, který zavraždil řadu lidí a potom sám sebe. Sebevrahův tragický osud je však jen částí příběhu navenek obyčejné rodiny Meiksových, který se začal dramaticky měnit před více než dvaceti lety.

Ovdovělý, hluboce věřící otec Meiks (Bill Paxton) láskyplně vychovává své dva syny - dvanáctiletého Fentona (Matthew O'Leary) a devítiletého Adama (Jeremy Sumpter). Jednoho dne jim však oznámí, že ho navštívil anděl a uložil mu zničit "démony" - konkrétní, navenek obyčejné muže a ženy, kteří chodí po světě, aby šířili smrtící zlo. Adam se ochotně připojuje k otcově tajnému "božímu dílu" a pokračuje v něm i po jeho smrti. Fenton však pochybuje o otcově příčetnosti a začíná váhat, zda nemá zradit ty, které miluje, a pokusit se zastavit je v naplňování jejich vražedného plánu. Agent Doyle se rozhodne ověřit mladíkovu výpověď a vydává se po stopách pravdy a lži skryté v osudech rodiny Meiksových. Na konci jeho pátrání však na něj (a především na diváka) čeká šokující odhalení

Nevšední thriller s hororovými prvky je režijním debutem herce Billa Paxtona (Apollo 13, Twister, Titanic). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

Radko 

všechny recenze uživatele

Napriek istému príklonu k fanaticky náboženskej mystike, je možné pointu a vlastne celý film vnímať aj ako umelecké dielo, ktoré bezo zvyšku naplňuje heslo A. C. A. B., čo je anglická skratka výrazu All Cops Are Bastards = Všetci policajti sú hajzli. Poznámka: Uvedená ikonická a na uliciach často sprejovaná skratka/značka ,bola pôvodne vlastná všetkým protitotalitným a anti autoritárskym hnutiam. V posledných dekádach si však značku A. C.A. B. osvojili prevažne nazi spolky či združenia (na Slovensku mal toto heslo vytetované napríklad herec a spevák Rastislav Rogel, prejavujúci sa príklonosťou k strane Ľudová strana Naše Slovensko - Kotlebovci (kandidoval za nich do parlamentu), spevák skupín Krátky proces a Juden Mord, zadržaný po útoku na alternatívny a punkový klub Intergalaktická obluda. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bůh žehnej Americe a ostří sekery protínající krční tepnu bezvěrců.. Táta roku Paxton je Boží ruka, soud i trest a ve své nově zřízené krvavé ordinaci v růžové zahradě zbavuje za pomocí potomků a sekyry s nápisem OTIS (Only The Innocent Survive?) svět démonů. Ucházející napětí a na nováčka řemeslně zručnou režii sráží závěrečný dýchavičný twist modrookého McConaugheyho, který by měl radši zůstat už jen u předvádění břišních destiček v romantických komediích a věrtel nelogičností (neznámý člověk vpuštěn do kanceláře agenta FBI, ten pak jede s podezřelým na místo činu sám, žádní svědci únosů démonů atd.), ale ty lze všechny vlastně vysvětlit tím, že to tak Bůh chtěl, tak co se vzrušuju. Teď už konečně vím, čím se po večerech baví se synkama Ned Flanders.. ()

Reklama

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Bill Paxton exceluje ako režisér v netradične atmosferickom horore a Matthew McConaughey je priam božský. Práve takéto úlohy mu sedia najlepšie... Počas filmu mi v niektorých momentoch behal mráz po chrbte a depresívna hudba Briana Tylera tento zážitok ešte umocňovala. Snímok považujem za jeden z najlepších hororov posledných rokov. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Znepokojující pocit jakoby "závažnosti, předurčenosti" tomuto mysterióznímu krimi neodpářu, příběh bohabojného otce se dvěma syny, jemuž "anděl" zadal důležitou prácičku, náležitě zaujme. Ovšem k výjimečnosti by se z něj muselo vyzískat ještě něco nadplán, takhle jej pointa navrátí na zem (paradoxně - jelikož ke své škodě nenechává prostor pro další interpretace). ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Nenechte se odradit naprosto stupidním českým názvem, který evokuje tuctový béčkový horor. Frailty je povedený thriller s náboženskou tématikou (mám tyhle filmy rád, proto možná to vyšší hodnocení). Paxton zvládá režii poměrně slušně, i když tu nějaký chyby jsou (až příliš překombinovaný skoky v čase a možná si mohl odpustit to vnuknutí anděla pod autem), ale atmosféru to má. Velmi dobře hrají kromě McConaugheyho také oba malí kluci, jejichž role jsem jim beze zbytku věřil. Zde tolik diskutovaná pointa mi nějak nevadila (její první část jsem nečekal, tu druhou už ano) a dodala filmu nový rozměr. Logické chyby, které tu taky někdo zmiňuje, tu samozřejmě jsou a celý je to trošku za vlasy přitažené, ale přesto je to fajn filmek. Taktéž hudba a kamera byly solidní, takže se ve výsledku jedná o příjemný netuctový thriller, který možná lehce nutí k zamyšlení. 70% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (5)

  • Bill Paxton během natáčení použil jen jednu plechovku piva, protože získali jedinou plechovku šunky z roku 1979. (Chatterer)
  • Jeremy Sumpter, který hrál Adama, se původně ucházel o roli Feltona. (Chatterer)
  • Ve filmu hrají tři hvězdy s texaským původem - Bill Paxton, Matthew McConaughey a Powers Boothe. (Chatterer)

Reklama

Reklama