Reklama

Reklama

Lovec démonů

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Agenta FBI Wesleyho Doylea (Powers Boothe) během vyšetřování série vražd v Texasu vyhledá mladík (Matthew McConaughey), který se představí jako Fenton Meiks a který tvrdí, že zná identitu hledaného sériového vraha nazývaného "Ruka boží". Byl jím jeho bratr Adam, který zavraždil řadu lidí a potom sám sebe. Sebevrahův tragický osud je však jen částí příběhu navenek obyčejné rodiny Meiksových, který se začal dramaticky měnit před více než dvaceti lety.

Ovdovělý, hluboce věřící otec Meiks (Bill Paxton) láskyplně vychovává své dva syny - dvanáctiletého Fentona (Matthew O'Leary) a devítiletého Adama (Jeremy Sumpter). Jednoho dne jim však oznámí, že ho navštívil anděl a uložil mu zničit "démony" - konkrétní, navenek obyčejné muže a ženy, kteří chodí po světě, aby šířili smrtící zlo. Adam se ochotně připojuje k otcově tajnému "božímu dílu" a pokračuje v něm i po jeho smrti. Fenton však pochybuje o otcově příčetnosti a začíná váhat, zda nemá zradit ty, které miluje, a pokusit se zastavit je v naplňování jejich vražedného plánu. Agent Doyle se rozhodne ověřit mladíkovu výpověď a vydává se po stopách pravdy a lži skryté v osudech rodiny Meiksových. Na konci jeho pátrání však na něj (a především na diváka) čeká šokující odhalení

Nevšední thriller s hororovými prvky je režijním debutem herce Billa Paxtona (Apollo 13, Twister, Titanic). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Nepochybně nápaditý a značně tísnivý (i když ne příliš originální) thriller, kterému by neškodila poloviční stopáž. Věčný odpor syna a pokusy otce dostat ho na "víru" je motiv několikrát zbytečně protahovaný a s každým dalším svázaným návštěvníkem kůlny Paxton nechtěně skoluzává do dlouhého, přestože stále mrazivě šokujícího stereotypu. Závěr trpí přemíru point, přičemž jedna druho přebíjí, aniž by byla předchozí divákem vstřebána. Andělský motiv je pak přímo hrůzný! Skoro jako kdyby Gilliam požil opravdu velké množství marihuany a použil svého anděla z Brazilu pro taneční videoklip... ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Režijní prvotina Billa Paxtona dle mě dopadla na výbornou. Servíruje docela nekompromisní příběh o dvou synech a jejich otci, kterému se jednoho večera zjeví anděl a svěří mu úkol. Blíží se soudný den a všichni tři společně se mají na světě zbavovat démonů, které mohou spatřit jen oni sami. Ovšem pozor, nejedná se o žádné fantasy, ale mrazivý thriller plný překvapivých twistů. I když tu lidi zmiňují, jak je to hodně předvídatelné, vůbec to tak hrozné nebylo. Možná vám došlo, že když se nejedná o fantaskní vybarvení filmu, tak půjde trochu do tuhého. Ano, začne to tak, že otec vymyje pánbíčkářsky synům mozek a tomu staršímu na tom něco nesedí. Pak začne domů nosit lidi o kterých tvrdí, že to nejsou lidi, ale démoni a začíná to pravé peklo. Dál už si to dokážete domyslet a z tohodle kontextu to byla docela síla. Nemíním prozrazovat nic dále, snad jen, že jsem měl nutkání film dokoukat do konce a atmosféra pěkně houstla. Každopádně interakce s divákem a vtažení bylo parádní, protože se příběh prolíná s minulostí a je částečně vyprávěný. Do toho ty různé "božské vize", silné napětí a konec, po kterém jsem byl docela zaražený. Mám na mysli takový ten pocit, kdy moc nevíte, co si o tom všem myslet. A za to palec nahoru. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Film plný rozporov. Na jednej strane slušné napätie a réžia, na strane druhej až príliš domotaný scenár, hlavne na konci. Film sa snažil ponúknuť bombastické pointy, ale žiaľ zamotal sa do vlastnej siete pavučín. A hlavne, nosná myšlienka bola ľahko prekuknuteľná a predvídateľná. Film na jedno použitie a už nikdy viac. 60/100 ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Příběh je sice jednoduchý a je celkem jasné, jak se zhruba bude vyvíjet, to mi ale vůbec nevadilo. Na rozdíl od některých místních expertů jsem totiž neuhádl všechny zvraty včetně závěrečné pointy už při úvodních titulcích, takže jsem sledování strávil v příjemném napětí ohledně toho, kterou z možných cest se bude děj ubírat. Z hereckých výkonů potěšily zejména ty dětské, tedy hlavně Matt O'Leary. McConaughey, kvůli kterému jsem se ke sledování filmu dostal, tu zas tolik prostoru neměl. Co se závěrečné pointy týče, asi bych volil nějakou odvážnější variantu, ale to by pak filmu možná hrozila církevní klatba:-) ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Skvelý thriller s dusnou atmosférou. Celý čas netušíte, či otec je naozaj "božia ruka" alebo len blázon. U mňa fungoval skvele aj záverečný twist. Nuda nedostala šancu, film ma rýchlo vtiahol a nepustil až do konca, po ktorom som ostal mierne(no dobre no tak dosť) šokovaný.(a tento pocit mám rád po zhliadnutí filmov) ()

Galerie (49)

Zajímavosti (5)

  • Bill Paxton během natáčení použil jen jednu plechovku piva, protože získali jedinou plechovku šunky z roku 1979. (Chatterer)
  • Jeremy Sumpter, který hrál Adama, se původně ucházel o roli Feltona. (Chatterer)

Reklama

Reklama