Reklama

Reklama

Za všechno může láska

  • Česko Za tím vším je láska (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh dvou milenců, kteří se stále dokola pokoušejí zachránit svůj vztah, se odehrává v nedaleké budoucnosti. Země na jejich nezvratně se rozcházející osudy a vztahový chaos reaguje atmosférickou katastrofou, která naruší obvyklé počasí, a způsobí tak vážné problémy veškerému obyvatelstvu od pólu k pólu. Cestou z domova v Polsku do Kanady, kde pracuje jako učitel, přijíždí hlavní hrdina John do New Yorku, aby získal od své ženy Eleny podpis na rozvodových formulářích. Bylo to manželství dětských lásek, jejich životy se ale vyvíjely různými směry: John se pustil na akademickou dráhu, z Eleny se stala mezinárodní krasobruslařská hvězda. Země na jejich nezvratně se rozcházející osudy a vztahový chaos reaguje atmosférickou katastrofou, která naruší obvyklé počasí, a způsobí tak vážné problémy veškerému obyvatelstvu od pólu k pólu. V New Yorku se Elena dozví, že je její život v nebezpečí, ale její pokusy získat pomoc od Johna a svého bratra Michaela jsou zmařeny jejím manažerem a jeho pochopy. Když se John a Elena zase stanou svobodnými, nesnesitelné letní vedro ve městě vystřídá padající sníh. Ale jejich svoboda je nakonec jenom krátkodobou iluzí.

"Jsem hrozně rád, že Elenu hraje Claire Danesová," řekl Vinterberg časopisu Variety. "Pro mě je Claire jednou z nejlepších současných hereček. Jsem si jistý, že společně se nám podaří postavě Eleny na plátně vdechnout život." Rozpočet filmu byl 10 miliónů $. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (76)

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Film je to hodně zvláštní, možná jeden z nejzvláštěnšjích, co jsem kdy viděl, a právě proto zůstává mým hodnocením na zlaté střední cestě. Pozoruhodná atmosféra města roku 202x, které se vůbec nezměnilo, je trumfována pozoruhodnou zápletkou ve které se lidé klonují, na ulici umírají (nejspíš kvůli nedostatku lásky) a jednou za rok příjde čas, kdy všechna voda zamrzne. Jen tak, aniž by vám byla zima (ovšem nevyplatí se zůstávat v napuštěné vaně). V tom všem se pohybuje dvojice s tváří Claire Danes a Joaquina Phoenixe, kteří zpět nalézají cestu do svých srdcích, aby pocit extrémní sounáležitosti byl tím jediným, co jim život dopřeje. Btw: scéna s nočním sněžením je opravdu...no, řekne toho citově mnoho. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Pocitovo veľmi fajn. Nič pozitívne ten film neponúkol, a to ja mám niekedy veľmi rada. Ešte aj Elenin úsmev bol taký cez slzy. Príbeh síce nie je strhujúci, a miestami je to riadna divočina, ale myšlienka slušná. Za všetko môže láska ... čím viac lásky, tým väčšia katastrofa. Ešteže to skončilo tak, ako skončilo. Hudba vynikajúca. 3,5* ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Nebýt semknuté a tajuplné atmosféry, nedokoukala bych ten film dokonce, já ani vlastně neumím racionálně vysvětlit o co se v něm jedná, protože děj plyne jakoby náhodně bez příčin, důsledky přicházejí znenadání, a prostřihy pouště, létajících lidí apod. matou. Každopádně film působí v emocionální rovině. Obzvlášť pokud je na scéně Phoenix a osamělé město, a mrtvoly, a večírek, ty záběry jsou perfektně stylizovány a nemají chybu, také Penn -ač má zoufale málo prostoru- září. Problém je jen v tom, že člověk čeká osvětletní záhady a to se nekoná, zůstává jen love story a zčásti načatá blade-runnerovká atmosféra, která je umocňována rozevlátou kamerou a roztřeseným obrazem. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má něco co má asi 10 filmů z 10 tisíců. A to neskutečný vnitřní feeling. Atmosféru, která se nedá popsat. Tenhle film vás vtáhne neuvěřitelně hluboko do dění a vy jen koukáte a nechápete. Vezete se na pohledu Joaquina Phoenixe, úsměvu Claire Danes(které úsměv rychle dojde) a na hlase Sean Penna, který vám nezapomene říct co se tu vlastně děje neuvěřitelně depresivním tónem. Děj filmu je každým okamžikem více a více bizarní a vy přemýšlíte jestli nekoukáte na film Davida Lynche. Na konci filmu ve vás zůstane pocit, že jste viděli opravdu emočně dokonalý snímek. Nechte se pohltit, stojí to za to! ()

Gazy 

všechny recenze uživatele

Podivná záležitost u které vážně nevím, co tím chtěl básník vlastně říct. Na jednu stranu vynikající atmosféra a celková myšlenka klimatických změn dělají z tohohle dílka hodně zajímavou podívanou, na stranu druhou to všechno dosti strhává děj-neděj a nevysvětlení některých důležitých pasáží. Jinak duo Claire Danes a Joaquin Phoenix ženou svými výkony kvality snímku strmě nahoru, ale pořád nevím co si o tom celém myslet, už dlouho ve mně žádný snímek nevyvolal tak rozporuplné pocity. Je to tak na lepší 3 hvězdičky, ale víc asi opravdu ne. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Napsání scénáře trvalo Thomas Vinterbergovi dva a půl roku. (Cheeker)

Reklama

Reklama