Reklama

Reklama

Za všechno může láska

  • Česko Za tím vším je láska (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh dvou milenců, kteří se stále dokola pokoušejí zachránit svůj vztah, se odehrává v nedaleké budoucnosti. Země na jejich nezvratně se rozcházející osudy a vztahový chaos reaguje atmosférickou katastrofou, která naruší obvyklé počasí, a způsobí tak vážné problémy veškerému obyvatelstvu od pólu k pólu. Cestou z domova v Polsku do Kanady, kde pracuje jako učitel, přijíždí hlavní hrdina John do New Yorku, aby získal od své ženy Eleny podpis na rozvodových formulářích. Bylo to manželství dětských lásek, jejich životy se ale vyvíjely různými směry: John se pustil na akademickou dráhu, z Eleny se stala mezinárodní krasobruslařská hvězda. Země na jejich nezvratně se rozcházející osudy a vztahový chaos reaguje atmosférickou katastrofou, která naruší obvyklé počasí, a způsobí tak vážné problémy veškerému obyvatelstvu od pólu k pólu. V New Yorku se Elena dozví, že je její život v nebezpečí, ale její pokusy získat pomoc od Johna a svého bratra Michaela jsou zmařeny jejím manažerem a jeho pochopy. Když se John a Elena zase stanou svobodnými, nesnesitelné letní vedro ve městě vystřídá padající sníh. Ale jejich svoboda je nakonec jenom krátkodobou iluzí.

"Jsem hrozně rád, že Elenu hraje Claire Danesová," řekl Vinterberg časopisu Variety. "Pro mě je Claire jednou z nejlepších současných hereček. Jsem si jistý, že společně se nám podaří postavě Eleny na plátně vdechnout život." Rozpočet filmu byl 10 miliónů $. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (76)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Všechno o lásce. A když se spojí Amričany s Japonci, Švédy a Velkou Británií, tak je z toho drama, napětí, romantika a jako bonus sci-fi. Není se tedy třeba divit, že divák v USA i na celém světě si cestu k němu nenašel, tak ho zkouší vysílat aspoň v menších televizích, aby se ten rozpočet trochu zaplatil. Film za 1 a půl miliardy českých korun si zaslouží důstojnější příběh o lásce mezi mužem a ženou. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Velmi křehká lovestory na pozadí zasněžené červencové budoucnosti roku 2021. Vinterberg se nerozptyloval vysvětlováním svého světa a spoustu věcí jen naťukl. Neustále se vynořují v pozadí příběhu, a je jen na vás, jestli se budete snažit je na základě náznaků napříč filmem pochopit, nebo jen přihlížet jak děj nerušeně plyne k neodvratnému konci. Film díky nim budí dojem opravdového světa a ne jen prázdné skořápky. Duo Danes - Phoenix funguje skvěle, Preisnerova hudba se bezchybně nese dlouhými záběry a dokresluje atmosféru místy mrazivého New Yorku. Nakonec z toho vznikl evidentně pro většinu nestravitelný film s neuchopitelnou atmosférou s příchutí noiru, nad jehož intelektuálním rozborem můžete patrně strávit hodiny a hodiny. Ale proč se tím vlastně zatěžovat - it's all about love ()

Reklama

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Podivnost dříve formálně umírněného Dogmatika Thomase Vinterberga. Doba ledová roku 2021, Uganďané bez gravitace, krasobruslařské vraždění, létající Sean Penn, tři dvojnice a město poseté mrtvolami. Klimatický kolaps se snoubí s kolapsem lidského organismu a kolapsem morálním. Ústřední dvojice se snaží utéct z takto maligního světa a přitom znovu nachází svoji lásku. Je to koneckonců všechno „about love“. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Vynikající atmosféra v podstatě milostného filmu, kde prvky scifi hrají jen okrajovou roli. Základní téma je brzy jasné - lidé umírají na osamělost. V přeplněných městech, ulicích a halách jsou sami. Dva lidé míří podobným směrem, avšak pár dní jim dá novou naději. Možná jsou poslední na světě, protože i počasí reaguje na jejich city. Jenže pořád jsou zde úplatní a prodejní lidé, kterým moc a peníze jsou stále víc, než blízkost člověka. ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Thomas Vinterberg je pro mě jeden z nejzajímavějších žijících režisérů a scénáristů, kterému možná kabát Dogma 95 seděl trošku lépe, ale i se stativem, umělým osvětlením a podobnými "vymoženostmi", které mu výše zmíněný manifest zakazoval, dokáže vykouzlit parádní atmosféru, kterou v případě Za všechno může láska umocňuje ještě fantastická hudba. Jestli pro mě byla právě Vinterbergova Rodinná oslava vrcholem letošního FEBIOFESTU, tak se It´s all about love řadí na druhé místo. Škoda, že následná diskuze s tvůrcem byla zrušena, měl jsem zrovna připravenou otázku :( ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Napsání scénáře trvalo Thomas Vinterbergovi dva a půl roku. (Cheeker)

Reklama

Reklama