Reklama

Reklama

Vzpoura pretoriánů

  • Itálie La rivolta dei pretoriani (více)

Obsahy(1)

Císař Titus Flavius Domicianus. Byl vzorem tyrana na římském trůně. Za jeho vlády došlo ke sporům se senátem a ke krutému pronásledování jeho členů. Uplatňováním zákona o urážce majestátu překonal dokonce i císaře Nerona a čekal ho i podobný osud. V září roku 96 byl svými odpůrci, v čele s vlastní manželkou, zavražděn. Výpravný historický snímek se soustředí na poslední dny vlády císaře Domiciana, tedy okolo roku 96 našeho letopočtu. V té době se v Římě nemohl cítit v bezpečí nikdo, dokonce ani panovníkovi příbuzní. Zhýralost dvora a diktátorské manýry vedly k rozsáhlému spiknutí, které nakonec dovedly Domiciana pod dýku jeho vlastního správce. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

curunir

curunir (hodnocení, recenze)

Hlavne AGAMENON určite vie o titule: Koniec Džingischána. Ten ma medzi takýmito filmami napadne hneď ako prvý, dokonca v TV som ho videl aspoň 2x, čo je celkom dosť, ale od posledného pozretia už uplynula naozaj pekná riadka rokov (a aj ten môj komentár potom tak vyzerá :-)). Takže jeho vydanie od Řiťky by som uvítal. Zdá sa mi, že Nova tieto filmy jeden čas vysielala v piatok poobede. Odtiaľ si spomínam napr. na ,,Herkules vs. Samson", prípadne ,,Kráľovná pirátov" (približný názov) i keď to nebol sandál. Ale to už je aj takých 12 rokov dozadu.

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

Reeves je jasnej, ten je milej už od pohledu. Dana Vadise si teď nějak nevybavím. Přemýšlím co by mohla Řiťka ještě vydat, mno bylo by toho asi hodně, já jen doufám že na to nezanevřou:-)

AGAMENON

AGAMENON (hodnocení, recenze)

Právě že dávala, pamatuju jeho artistické číslo, ale je to už "hodně" dávno. Reeves je absolutní jednička, pak Scott a nakonec Harrison. Forest mi někdy přišel hrozně nesympatický, to když měl vlasy ulízaný dozadu, ale koho opravdu nemusím je Dan Vadis.

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

Tak to vůbec nevím..Jako na Nově? Mno, Harrison je v mém jakémsi žebříčku až třetí, vede Reeves s Forestem:-) Jinak Řiťka by mohla ještě něco vydat, to je pravda..

AGAMENON

AGAMENON (hodnocení, recenze)

Kdysi je vysílali docela často o prázdninách, když je hromadně vydávalo JAKS video, ale pak to nějak padlo, škoda :( Harrison nebyl moc velká hvězda, podle toho jeho filmy vypadají, přesto díky Řitce.

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

Tak jsem to viděl včera a nic moc, znám lepší žánrovky...Jinak děkuji Řiťce už za nejméně šestý titul v tomto žánru...curunir : Pravda, ty filmy by se čas od času mohly objevovat v tv hledáčku a nejen americké klasiky, ale to bysme chtěli asi moc:-)

curunir

curunir (hodnocení, recenze)

Je škoda, že dnes už sa takéto filmy nevysielajú, aspoň že Řiťka ich znova takto vydáva. Vždy som mal tento žáner rád. U Pretoriánov si pamätám hlavne záverečný súboj. Bol tam aj taký trpaslíkom s lukom a ten sa celkom činil...

AGAMENON

AGAMENON (hodnocení, recenze)

Tohle sem kdysi viděl na Nově o nějakých svátcích, typuju velikonoce.

Reklama

Reklama