Reklama

Reklama

Bohatý továrník Pavel Haken (H. Haas) je zapřisáhlým starým mládencem, který s pomocí věrného sluhy Václava (V. Trégl) úspěšně uniká nástrahám vdavekchtivých žen z lepší společnosti. Jediné chvíle klidu tráví Pavel ve víkendové vilce, kterou si nechal postavit daleko od lidí. Jenže právě tam, přímo na Pavlově pozemku, se pod stany utáboří celý houf jeho nápadnic, které k tomu dostaly svolení od továrníkovy matky. K jejich zděšení si Haken porozumí s prostořekou Andulou Mráčkovou (V. Ferbasová), která vypomáhá v táborové kuchyni. Uražené slečny se nakonec s Andulou vsadí, že ani ona Hakena nezíská… (Česká televize)

(více)

Recenze (89)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Dobra komedie s Haasem a Ferbasovou, trosku prodchnuta letni trampskou naladou... Bohac Haas se odmita zenit, odporuje sve matince (jak jinak nez vytecna Slemrova), a odjizdi prozit klidne prazdniny na samotu na venkov. "Nahodou" si nedaleko rozbiji tabor skupina mladych slecen z tenisoveho klubu. Kucharku jim dela chuda Ferbasova...atd. Odpocinkova prijemna podivana. Zaujala tez Vlasta Hruba, jako hlavni "posh" tabornice. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Film je obvyklou prvorepublikovou pohádkou o tom, jak chudá holka ke štěstí přišla. Andula si vzala do hlavy, že dostane boháče. Boháčem není nikdo jiný než Hugo Haas, který, nutno říci, natočil už i lepší filmy. Andulou je Věra Ferbasová, která pod dobrým režijním vedením občas i podá herecký výkon. V těchto komediích jde většinou o vzájemný poměr nudy a zábavy, kdy zábava většinou jen mírně převažuje nad nudou, a tak je tomu i tentokrát. Přesto to není zas tak velký průšvih a své místo v mé videotéce si nakonec film vybojoval. 70% ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Moje predsavzatie pozrieť si väčšinu filmov z domácej produkcie, ktoré miestna komunita zaradila do prvej tisícky, nezačalo najlepšie. Andula vyhrála predstavuje typický prvorepublikový film, v ktorom chýba výrazná herecká osobnosť. Hugo Haas s jeho "prkenným" prejavom a neprirodzene deklamovanými vtipmi ju nemohol predstavovať. Obávam sa, že ani pri ďalších pokusoch neobjavím nejaký skrytý filmový poklad, na ktorý som doteraz nenaďabil. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Klasický starý film pro pamětníky, ve kterém bohatý starý mládenec Pavel Haken podlehne mladé (výjimečně drzé a prostořeké) dívence. S nadsázkou by se mohlo říct, že se jedná o českou předválečnou PRETTY WOMAN jen s tím rozdílem, že Andula (Věra Ferbasová) není společnice, ale pomocnou kuchařkou a Pavel Haken (Hugo Hass) má o nějaké to kilo víc než Richard Gere. Ve své době to musel být hodně dobrý film, dnes už jen tak nostalgická podívaná či experiment, jak lidé za první republiky žili. Tím myslím především trávení volného času na táboře a ty šílené plavky [1914. hodnocení, 68. komentář, 73%] ()

masw 

všechny recenze uživatele

Českou tvorbu moc nemusím, ale musím uznat, že to byla slušná komedie, která nám ukazuje velmi vtipného Hugo Haase, že současný český film se nevyrovná ani šíšce (jak nám Haas demonstroval) a že holky v 30-40 letech byly dost nadržené. Jo a musím vyzdvihnout i Tondu s kajakem (ikdyž jak tak přemýšlím, on ho ani chudák nedostal!) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Film bol natáčaný v Kamenici na Sázave. (dyfur)
  • Jeden z prvních filmů, ve kterém se nějaká herečka objevila nahá. Zde se Věra Ferbasová (Andula) při koupání vyskytla úplně nahá. V té době to byl velmi odvážný počin, neboť společnost byla velmi konzervatiní... (Redyx1)

Reklama

Reklama