Reklama

Reklama

Bohatý továrník Pavel Haken (H. Haas) je zapřisáhlým starým mládencem, který s pomocí věrného sluhy Václava (V. Trégl) úspěšně uniká nástrahám vdavekchtivých žen z lepší společnosti. Jediné chvíle klidu tráví Pavel ve víkendové vilce, kterou si nechal postavit daleko od lidí. Jenže právě tam, přímo na Pavlově pozemku, se pod stany utáboří celý houf jeho nápadnic, které k tomu dostaly svolení od továrníkovy matky. K jejich zděšení si Haken porozumí s prostořekou Andulou Mráčkovou (V. Ferbasová), která vypomáhá v táborové kuchyni. Uražené slečny se nakonec s Andulou vsadí, že ani ona Hakena nezíská… (Česká televize)

(více)

Recenze (89)

otík 

všechny recenze uživatele

Velice jednoduchá, ale úsměvná a pohodová komedie s klasickým tématem starších veseloher – zatvrzelý bohatý odpůrce ženění tak dlouho odmítá krásné ženy kolem sebe, až se zamiluje do chudé a prosté dívenky. Ta, aby jej získala, uzavře sázku s odmítnutými nápadnicemi a poté, co ho získá, zase jej díky prozrazení sázky ztratí. Ale jasně že vše dobře dopadne. Haas s Ferbasovou v příjemné komedii. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Dobra komedie s Haasem a Ferbasovou, trosku prodchnuta letni trampskou naladou... Bohac Haas se odmita zenit, odporuje sve matince (jak jinak nez vytecna Slemrova), a odjizdi prozit klidne prazdniny na samotu na venkov. "Nahodou" si nedaleko rozbiji tabor skupina mladych slecen z tenisoveho klubu. Kucharku jim dela chuda Ferbasova...atd. Odpocinkova prijemna podivana. Zaujala tez Vlasta Hruba, jako hlavni "posh" tabornice. ()

Reklama

Luxocculta 

všechny recenze uživatele

Nedoceněný film. Asi nejzábavnější a nejkvalitnější Haasův herecký výkon v jeho prvorepublikové filmové tvorbě. Haas je tady opravdovější, než v jakémkoli dřívějším filmu a jeho herectví tu na sebe strhává možná víc pozornosti, než vtipné hlášky a skvělé fóry, kterých je tu nepočítaně. Baví i tradičně zábavný Václav Trégl, který jde s Haasem vždy perfektně dohromady. Sestavu příjemně doplnili Saša Rašilov, Růžena Šlemrová a Stanislav Neumann. Diblíkovský typ Věry Ferbasové mi obecně není moc blízký, ale do tohoto příběhu se hodí a neumím si úplně představit herečku, která by tu k Haasovi sedla lépe. Bez Ferbasové by to byl hodně jiný film, který by dost možná tak dobře nefungoval. Pochopitelně bez Hugo Haase by ten film byl jen vzduch …strom …šiška. Co šiška… ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tyhlety červené knihovny (to fakt psala Scheinpflugová?), do nichž nemohl Hugo Haas vnést nic ze svého smyslu pro humor a musel se tvářit, jak je nadšený z baculaté Ferbasové, když kolem něho běhala spousta holek daleko lepší postavičky, mne moc neberou. Tři hvězdy dávám za úvodní část, která má určité haasovské rysy i komiku, ale to odhalení strašné sázky, rok bez sebe a závěr v obchodě, to bylo čiré zoufalství. Navíc ten dívčí tábor v lese, začátky trampingu, to se sem moc nehodilo, i když se z toho snažili tvůrci vybruslit touhou po chatě mimo městský život. Od Ferbasové se mi líbila jediná scénka, ta, kde vypočítává, jak na táboře vaří, uklízí a myje nádobí a vedoucí jí řekne, ať si užívá prázdninový život. Navíc Andula skutečně se měla omluvit za ty zmatky, ale neudělá to ani jednou, a za blba je chlap. ()

Janiska 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci,ale tenhle film naprosto skvělý: spojení Hass - Ferbasová, mezvyklé a osvěžující. Hass je nádherně protivný a nepříjemný, Ferbasová krásně ztřeštěná, Šlemrová dáma každým coulem a Rašilov a Neumann jako Andulini příbuzní nemají chybu. Zápletka je patřičně naivní, ale přesto je tenhle film úžasně osvěžující a křepký...i po letech, pro mě 5*. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Film bol natáčaný v Kamenici na Sázave. (dyfur)
  • Jeden z prvních filmů, ve kterém se nějaká herečka objevila nahá. Zde se Věra Ferbasová (Andula) při koupání vyskytla úplně nahá. V té době to byl velmi odvážný počin, neboť společnost byla velmi konzervatiní... (Redyx1)

Reklama

Reklama