Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nicolas Roeg, jenž má na kontě například utopické filmy o návratu k přírodě (Walkabout) nebo o nekonečném bohatství (Eureka), natočil tento zasněný, dobrodružný film podle dvou australských knih, které na základě skutečných událostí sepsala jak Lucy Irvine pod názvem Castaway (Trosečník), tak Gerald Kingsland s titulem The Islander (Ostrovan). Impulzem k oběma bestsellerům byla odpověď bývalé úřednice a servírky Lucy Irvine na inzerát, který do jednoho magazínu podal spisovatel Gerald Kingsland. V něm hledal "manželku na rok strávený na tropickém ostrově." Irvine na inzerát odpověděla a poté, co se dozvěděla, že si bude muset cestu na ostrov sama zaplatit, se nepříliš šťastný pár vydal na ostrov Tuin (ležící mezi Novou Guineou a Austrálií), aby na něm strávili třináct měsíců, po kterých se Irvine vrátila zpět do Anglie opět sama. Ve filmu si zahráli Oliver Reed jako Gerald Kingsland a Amanda Donhue jako Lucy Irvine. Na ostrově se Gerald a Lucy promenují, jak je pánbůh stvořil, a snaží se vyhýbat vzájemným konfliktům. Pak ale Gerald dostane infekci do nohy a Lucy (i přesto, že se živí převážně mořskými plody a rybami) začne drasticky hubnout. Gerald je také mírně podrážděný, protože mu jeho nová manželka decentně odpírá sexuální potěšení. Po roce blaženosti se nakonec Lucy rozhodne vrátit do víru života v Británii, zatímco Gerald se snaží zařadit do svého nového kulturního okolí na ostrově. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní film. Škoda, že se ten netradiční námět nakonec utopil v tuinském bahně. Amanda Donohoe je dost sexy, aby její nahá postava utáhla celý film sama. Někdejší playboy britského filmu šedesátých let je tu za starého kozla. Kdyby aspoň trochu dbal na svůj zevnějšek, nebylo by to tak bizarní. Konverzačka, ale stále se opakující motivy, nuda, a vlny. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je splácanina všech možnejch žánrů: dobrodružnej film, komedie, drama, romanťák, eroťák... Přitom je film v podstatě o ničem. Dva cizí lidi se rozhodnou, že budou rok žít na opuštěným ostrově a že tam málem chcípnou hlady – toť vše. Ale kouká se na to dobře, hlavně na Amandu Donohoeovou. ()

Reklama

Robbi 

všechny recenze uživatele

Vždycky když vidím "... based on a true story", vzpomenu si na hlášku pocházející přímo z Hollywoodu: "když už stojí film za starou belu, dáme tam tohle a on se někdo chytne!" Přemýšlím, čím je tenhle film zajímavý. Nahou Amandou/Lucy? To sotva, protože její nahoty si člověk užíval hodně často. Konverzačním dramatem? To bylo i Nádraží pro dva. Netradičním soužitím dvou lidí na opuštěném ostrově? To, jak je to podáno zde spolehlivě přebije i Modrá laguna. Takže z toho vyšlo rádoby dramatické, rádoby intelektuální, rádoby psychologické a rádoby erotické nic. Od všech uvedených oblastí vždy chybí to nejlepší. Pokud dávám jednu hvězdu, tak jen proto, abych nebyl nařčen, že jsem impotent. ()

winstonik 

všechny recenze uživatele

Hm... ehm... nooo... ako by som to... skrátka, že... a tak. Ale napriek všetkému, ruku na srdce: však vám vôbec nevadilo, že ten film nemá vôbec žiadny príbeh? Však ste si to ani nevšimli? Akoby aj, keď nahá Lucy, hamblivo nehamblivá Lucy, prekrásna a neuveriteľne provokatívna Lucy, vyburcovala všetky vaše zmysly? Tento film je afrodiziakum, od ktorého sa dá zošalieť. Dávkovať pomaly! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Obecně velmi těžce nesu, když hezká holka spí s jiným chlapem než se mnou. Ovšem, když se hezká holka vyspí s tak hnusným chlapem že i v pavilonu hrůzy by byl za hvězdu, to je přímo k nasraní. Tahleta žába si to u mě vynahradila alespoň trošku tím, že od tý doby co s tím nedodělkem byla sama na ostrově už mu nedala a jako bonus tam chodila naprosto rajcovně oblečená nebo rovnou nahá. Blbeček byl nadrženej jak armáda paniců, ale jít někam do křoví a dát si vlastňáčka, to ho nenapadlo, místo toho se radši koukal a trpěl. To mě dělalo velkou radost, protože se choval jak tučňák na sahaře a vypadal jak rumcajs po nepovedený plastický operaci. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se na Seychelách. (lost815)

Reklama

Reklama