Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři exkluzivní automobily překračují hranice a projíždějící polodivokou krajinou. Černá limuzína a dva sportovní roadstery z 60. let ostře kontrastují s polorozbořenými, často zcela opuštěnými usedlostmi, zarostlými cestami a prázdnými kostely. Zvlněná krajina na obzoru pomalu přechází do vrchoviny a pozvolna se z ní vytrácejí stopy moderní civilizace. Blíže neurčené teritorium, blíže neurčený čas a přece se zdá být všechno povědomé. Šest lidí pevně usazených v bezpečí svých automobilů se vrací do míst, se kterými jsou dědičně spjati. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (154)

Luciášek 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru jde o jeden ze skvostů české kinematografie a tleskám Davidu Jařabovi za to, že dokázal natočit zase něco jiného.Tím myslím něco jiného než hořkou komedii se známou sestavou Holubová, Polívka, Dušek, které točí ostatní. Nejvíce mě upoutal výkon Františka Řeháka a Karla Rodena, to tedy, pánové, klobouk dolů.Kéž by takových filmů bylo u nás více... ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Český filmeček, docela jsem se na něj těšil, protože ukázky vypadaly vizuálně dobře, ale teď cítím spíše obrovské sklamání. Příběh je v podstatě o ničem, pakliže během snímku nenaznamenáte takovou ikonu s výjevy a po skončení filmu si nezačnete něco domýšlet. Ano, skryté poselství v tom asi bude, nějakou možná špatnou interpretaci bych měl, za film si kvůli ní znovu pouštět nebudu, protože mi to prostě za to nestojí. Film podle mě mlží až moc, mlží na špatných místech a nepodává důstojné vysvětlení. Žánr taky není jasný. Jako studentská práce na FAMU asi dobrý, ale jako celovečerní film pro masy rozhodně ne. Závěrečná scéna s režisérem to jen potvrzuje. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Film, který v kontextu naší kinematografie stojí snad ve všech směrech stranou. Příběh, který je stejně originální, podivný a nezařaditelný jako místo a čas, ve kterém se odehrává. Karel Roden exceluje, ale přitom nad ostatními herci nijak nevyčnívá. David Jařab celý svět vymyslel a dokázal mu vdechnout život. Doporučuji všem samcům a samice mohou vzít s sebou. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Zapomenutý český filmový poklad. Mystický hororový surrealistický film o zapomenutém kraji plném zapomenutých zvyků, zapomenutých míst a zapomenutých lidí. Film o cizincích navrátivších se do staré vlasti svých předků, která se ale za dobu jejich nepřítomnosti znatelně pozměnila (nebo se možná spíše změnili oni sami). Vůbec tak nerozumí ničemu, co se v kraji děje, jazyku, ani místní kultuře. Jde o geniální film (místy pravda trochu nesrozumitelný) o historii oblasti Sudet, snadno srovnatelný obsahově i kvalitativně s Trierovou Evropou. Jen by mě zajímalo, jak může chutnat takový kostroun? Dědeček je nikdy pro maso nelovil!!! - A proč tedy? - To nevím!!! Málem bych zapomněl, že se ve filmu objevují i výborné komediální okamžiky. Jen je škoda, že se k tomu nepřidala i výborná kamera (místy byla hodně zajímavá, ale místy taky hodně, abych tak řekl, televizní). ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Trochu tajemna, trochu fantastična, trochu humoru, trochu trapnosti, o něco víc nudy, skoro žádný smysl a spousta odporně bzučících much. Tak asi takový je tento film, který mohl být dobrý, ale... Sám nevím, kde se stala chyba. Vždyť ono to celé vlastně nebylo úplně špatné. Možná to zazdil ten konec a určitě tomu na kvalitě nedodaly ty dvě "krásky". ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama