Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři exkluzivní automobily překračují hranice a projíždějící polodivokou krajinou. Černá limuzína a dva sportovní roadstery z 60. let ostře kontrastují s polorozbořenými, často zcela opuštěnými usedlostmi, zarostlými cestami a prázdnými kostely. Zvlněná krajina na obzoru pomalu přechází do vrchoviny a pozvolna se z ní vytrácejí stopy moderní civilizace. Blíže neurčené teritorium, blíže neurčený čas a přece se zdá být všechno povědomé. Šest lidí pevně usazených v bezpečí svých automobilů se vrací do míst, se kterými jsou dědičně spjati. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (154)

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Verim, ze tento film nemusi sedet tem, co chteji mit vsechno po lopate, aby nemuseli sami nic domyslet. Je to slozitejsi, ale vetsina mistnich intosu, co se ukaji nad iranskymi velkofilmy bude mit jiste radost. Ja jsem si ho velmi uzil, presto, ze mi smysl usel. V pripade, ze nekdo vyznava blaboly typu Lynch, bude jiste taktez spokojeny, protoze toto je stejny blabol ;]] Mimochodem, taky se vam zdalo, ze veskere zenske postavy se museli s reziserem vyspat nebo byt v nejakem pribuzenskem vztahu? Jinak by je snad rozumny clovek neobsadil.... Ne tak ovsem Rodena, ktery si tohoto "Rasputina" jiste uzil vice nez toho emerickeho... ()

ybuko 

všechny recenze uživatele

Konecne cesky film co byl na zdejsi prumer velmi koukatelne technicky natoceny a (aspon pro mne) od zacatku do konce zajimavy a zabavny. Slovem thriller bych ho neoznacil, neni to ani psychologicke drama... Urcite mu tady ale chybi oznaceni, ktere se na csfd pridava i tam kam nepatri: mysteriozni. Malicko mi atmosferou i svou nezaraditelnosti spis nez Lynche pripominal treba puvodniho Wicker mana ( http://www.csfd.cz/film/14276-wicker-man-the ), i kdyz bez podobne silne pointy na konci. Trebaze si tim tak docela jisty nejsem a ta silna pointa tam je, protoze jsem asi stroprocentne nerozkodoval mozaiku ve sklepe. ()

Reklama

Luciášek 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru jde o jeden ze skvostů české kinematografie a tleskám Davidu Jařabovi za to, že dokázal natočit zase něco jiného.Tím myslím něco jiného než hořkou komedii se známou sestavou Holubová, Polívka, Dušek, které točí ostatní. Nejvíce mě upoutal výkon Františka Řeháka a Karla Rodena, to tedy, pánové, klobouk dolů.Kéž by takových filmů bylo u nás více... ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Když jsem Vaterland viděl poprvé, byl jsem nadšen. Snímek, který pojí typicky českou atmosféru (úžasně nostalgické) a originalitu, kterou u tuzemských snímků příliš nevídáme. Audiovizuální stránka funguje výborně, povedený hudební doprovod a větší množství poloh kamery jsou velice působivé, jenže to k dokonalosti nestačí. Nepovedený scénář a povětšinou přehrávající herci (zvláště ti známější!) dost ubírají na výsledném dojmu. Stejně je na tom i nedořešený závěr, kdy film končí dost otevřeně a divákovi nejsou předhozeny žádné normální indicie. David Jařab ale překvapil, škoda jen, že se mu nedaří nastolit na celý film nějakou dusnější atmosféru, protože ta tu opravdu hodně chybí. [TOP 19/5 20%] ()

swed 

všechny recenze uživatele

Marně pátrám v paměti, jestli jsem v novodobém českém filmu viděl něco tak originálního jako "Vaterland" (napadá mě snad jedině "Postel"). Proto nechápu kritiku lidí, kteří si stěžují na scénáristickou nemohoucnost domácích tvůrců a vzápětí ztrhají film jen za to, že je něčím jiným než šablonovitou zívačkou pro masy. 8/10 ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama