Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sympatická a půvabná Vanda Karhanová má díky svému vzhledu problémy v každém zaměstnání. Když se tedy chystá nastoupit na nové místo, rozhodne se podobným potížím rázně předejít. Upraví se a obleče tak aby, si jí muži nevšímali a nevěnovali jí pozornost. Netuší, že si tak způsobí potíže ještě větší a to nejen proto, že se teď až příliš nápadně podobá milionářské Čechoameričance Ruth Baretové, která utekla z domova, aby se nemusela provdat. Nejprve je Vanda omylem zatčena a končí na policejní stanici, takže se nemůže vrátit do práce. V továrně ji podezřívají, že zmizela s velkou částku, kterou jí svěřili, aby ji uložila v bance. Potom celou situaci zkomplikuje příjezd skutečné slečny Baretové.... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie s Věrou Ferbasovou v titulní dvojroli. Nesourodý překombinovaný příběh tvořený řadou omylů, záměn, únosů a zatčení. Čeho je moc, toho je příliš. I když obsazení bylo špičkové, herecky mě upoutali spíš představitelé malých rolí. U herců zvučných jmen jako je Pištěk, Filipovský či Marvan se dobré výkony předpokládají, ostatní mohou jen překvapit. Námět byl dobrý, ale mezi všemi těmi převleky se humor i vtip kamsi vytratil a výsledek byl chaotický. To říkám i přes to, že tyto staré filmy i Ferbasku mám moc ráda. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Hodně suchá i když lidová, místy však velice bláznivá, ale i dosti nepřehledná komedie v čele s komicky potřeštěným diblíkem Věrou Ferbasovou, a to hned ve dvojroli. Tyto a podobné filmy vážně nemusím a ani tento humor se zesměšňováním se za každou cenu mně není nějak blízký. Skoro bych ho přirovnal ke všem těm dnešním Rychlým, Novotným, Suchánkům, Žilkovým aj. Věra Ferbasová - klaun, ve své době možná byla 'IN', dnes to však už celé působí poněkud směšně a lacině-:)) Tenkrát to tak ale lidé samozřejmě nebrali, byla jiná doba.. Ferbaska opravdu hrála většinou v nenáročných filmech ne příliš valných kvalit, převážně pod dohledem svého objevitele Slavínského, s nímž natočila přes dvacet filmů. Slavínský vůbec v té době správně odhadl její možnosti a vytvořil z ní typ naivního dívčího klauna, kterého když slyším pištět, tak ihned přepínám. Vše na jedno brdo, s maskami a převleky. Vážné a charakterní role role zatím nikde. Skutečně se mi líbila až jako zralá třicátnice ve filmu Zlaté dno v posl. vzájemné spolupráci se Slavínským. Teno film mě tedy příliš nevzal a nezaujal. Šléglův scénář také ne a nezachránily to tentokrát ani herci jako Pištěk či Dohnal. Ze začátku dostal docela velikou příležitost figurkář Dvorský v roli disponenta. Jediný, kdo se mně snad líbil, tak to byl policejní inspektor v podání Jaroslava Marvana, který byl stále stejně dobrý a komický jako v jiných filmech. Koho jsem tu ještě postřehl, tak to byl v menší roli Vladimír Šmeral a malý kluk Antonín 'Strýček' Jedlička. ()

Reklama

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Herectví Ferbasové se mi hodně líbí, protože z ní ta veselost a energie jen tryská... Směju se jen ji vidím. Ale přeci jenom, považovat ji za krásku, ze které jsou všichni muži paf, mi přijde dost odvážné. Dvě scény neměly chybu - strážníci s plechovým odznakem "městská jatka" a ten věštčin brunet, který se během pár minut přebarvil na kaštanovo. ()

Véronique 

všechny recenze uživatele

Dávám sice 3 hvězdičky, ale časem se to možná změní... Poprvé se mi film moc nelíbil, poté to bylo lepší... Typická "interiórovka" s Ferbaskou a Dohnalem... Tato dvojice byla asi diváky dost oblíbená, o čemž svědčí více filmů, kdy se objevili pospolu. Př. o mnoho slavnější "Uličnice" - jak se mi dříve ta operetka líbila, dnes bych asi upřednostnila méně známou "Vandu". Dějově nic objevného, ale některé scénky + dialogy jsou úsměvné. 59% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Předválečná Věra Ferbasova mě jako typově poněkud jednosměrná herečka nikdy moc nebrala, přesto mě její tehdejší lidově líbivé typy třeštidel nijak neuráží a neznechucují. A to platí i pro dvojroli v této crazy komedii se zřejmě největší hustotou záměn a omylů pokud jde o český film a možná nejen ten předválečný. Ztřeštěná podívaná plná intrik, popletených únosů, zmatených zatčení, útěků a záměn už sice z dnešního pohledu není zdaleka tak třeskutě vtipná a zábavná jako před více než sedmdesáti lety, přesto zůstává milou blbinkou, která staromilce neurazí. ()

Zajímavosti (2)

  • Román mladého srdce Miloše Křenovského původně vycházel časopisecky na stránkách Hvězdy československých paní a dívek v roce 1933. Knižně pak vyšel souběžně s filmem v roce 1938. (NinadeL)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Prahe, konkrétne v častiach Smíchov, Hradčany, Radlice, Jinonice a Malá Chuchle. (dyfur)

Reklama

Reklama