Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sympatická a půvabná Vanda Karhanová má díky svému vzhledu problémy v každém zaměstnání. Když se tedy chystá nastoupit na nové místo, rozhodne se podobným potížím rázně předejít. Upraví se a obleče tak aby, si jí muži nevšímali a nevěnovali jí pozornost. Netuší, že si tak způsobí potíže ještě větší a to nejen proto, že se teď až příliš nápadně podobá milionářské Čechoameričance Ruth Baretové, která utekla z domova, aby se nemusela provdat. Nejprve je Vanda omylem zatčena a končí na policejní stanici, takže se nemůže vrátit do práce. V továrně ji podezřívají, že zmizela s velkou částku, kterou jí svěřili, aby ji uložila v bance. Potom celou situaci zkomplikuje příjezd skutečné slečny Baretové.... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

Bart 

všechny recenze uživatele

Byli filmy, ve kterých Věra Ferbasová ukázala, že je dobrá herečka a ne jen přihlouplý klaun. Tenhle film to ale rozhodně nebyl. Možná to chtělo lepší scénář a režijní vedení. Komické situace, kde se Ferbaska nejen převlékala, ale střihla si i dvojroli a také mluvila cizím jazykem, jsou zaručené situace, ale nesmí se spoléhat jen na jejich sílu. ()

Véronique 

všechny recenze uživatele

Dávám sice 3 hvězdičky, ale časem se to možná změní... Poprvé se mi film moc nelíbil, poté to bylo lepší... Typická "interiórovka" s Ferbaskou a Dohnalem... Tato dvojice byla asi diváky dost oblíbená, o čemž svědčí více filmů, kdy se objevili pospolu. Př. o mnoho slavnější "Uličnice" - jak se mi dříve ta operetka líbila, dnes bych asi upřednostnila méně známou "Vandu". Dějově nic objevného, ale některé scénky + dialogy jsou úsměvné. 59% ()

Reklama

Zloděj kol 

všechny recenze uživatele

Komedie psaná Věře Ferbasové na tělo. Bohužel místo, aby se scenáristé snažili vytvořit pro tuto herečku dobrou příležitost, slepili množství crazy situací a nechali Ferbasovou hrát, jak cítí. Vznikla tak nesourodá tříšť absurdního příběhu se spoustou záměn a nedorozumění. Věře Ferbasové to sluší, ukazuje ze svých půvabů více, než bylo tehdy v kraji zvykem, ale na opravdu dobrou komedii to nestačí. Ostatní herci v tomto filmu tvoří tu lepší, tu menší kompars. Věra Ferbasová komický potenciál měla(!!!) - Mravnost nade vše, Andula vyhrála, i ty druhořadé komedie drží pohromadě pouze ona a je škoda, že se z ní stala jen třpytivá hvězda Slavínského filmů (a těch, kteří tyto filmy, podobné si jak vejce vejci, napodobovali). ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Na pozadí důmyslné záměny zámožné Čechoameričanky a chudé pražské úřednice s lehkostí a vtipem rozehraná převleková partie, které vévodí sympatická Věra Ferbasová. S trochou nadsázky lze tento skromný film přirovnat k známějším a bezpochyby zdařilejším crazy komediím, už proto, že nabízí sérii skvěle vypointovaných gagů v kanceláři, ve vile a na policejním komisařství. Tedy i vtipné momenty, záměny, omyly, intriky a akční podívanou. Tak proč ten odstup? ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie s Věrou Ferbasovou v titulní dvojroli. Nesourodý překombinovaný příběh tvořený řadou omylů, záměn, únosů a zatčení. Čeho je moc, toho je příliš. I když obsazení bylo špičkové, herecky mě upoutali spíš představitelé malých rolí. U herců zvučných jmen jako je Pištěk, Filipovský či Marvan se dobré výkony předpokládají, ostatní mohou jen překvapit. Námět byl dobrý, ale mezi všemi těmi převleky se humor i vtip kamsi vytratil a výsledek byl chaotický. To říkám i přes to, že tyto staré filmy i Ferbasku mám moc ráda. ()

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Prahe, konkrétne v častiach Smíchov, Hradčany, Radlice, Jinonice a Malá Chuchle. (dyfur)
  • Román mladého srdce Miloše Křenovského původně vycházel časopisecky na stránkách Hvězdy československých paní a dívek v roce 1933. Knižně pak vyšel souběžně s filmem v roce 1938. (NinadeL)

Reklama

Reklama