Reklama

Reklama

Herkules v New Yorku

  • USA Hercules in New York
Trailer

Diův syn Herkules žije na hoře Olymp, ale začíná se tu trochu nudit. Napadne ho, že by mohlo být zajímavé navštívit svět obyčejných smrtelníků. Zeus z toho není zrovna nadšený, ale nakonec se Herkules přece jen vydává do New Yorku. Svým zjevem a hlavně silou budí pozornost všech lidí, se kterými se setká. (Vapet Production)

Videa (1)

Trailer

Recenze (281)

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální komedie, která se komedií nikdy nesnažila být. Je tam sice pár záměrných vtipů, ale to jsou ty horší, kterým se rozhodně nezasmějete, ale naprostá vetšina fórů se povedla díky neskutečne špatným hercům (většina jich vůbec nehraje, ostatní špatně přehrávají), hrozné kameře, stupidnímu střihu, scénář vypadá jako kdyby ho napsalo dítě s velkou představivostí, který bylo při psaní na tripu. Exteriéry (myšleno Olymp) vypadají naprosto směšně. Režisér, o tom raděi nemluvim... Arnold má po celý film v zásobě asi 2 výrazy+pár úšklebků.Sečteno, podtrženo tenhle film je totalni sračka. Ale prosím vás, proč to berete tak vážně? Jistě, že bych tohle "dílo" mohl zcela po právu hodit do orpadu, to bych se u toho ale nesměl tak pobavit! Smál jsem se v podstatě od začátku do konce. Kdybych měl špatnou náladu a bral to vážně tak bych to musel zhnuseně vypnout už po první scéně. Ale stačilo mi vidět Diův "blesk", který asi má vypadat hrozivě, ale je opravdu jenom pro zasmátí. A to je v podstatě i celý film. Vážně vám doporučuju (jestli se na tenhle film chcete dívat), neberte ho vážně. Oceňte všechny ty stupidity, jako se Arnieho souboj s medvědem, přítel Preclík co v jednom kuse čumí jako Poseidon v Souboji titánů, když vypustil Krakena a tak dále.. A uvidíte, že se bezvadně pobavíte. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Je to hloupoučké! Na druhou stranu dokáže film Herkules v New Yorku přinést do tváře diváka dlouhotrvající úsměv pobavení. Sice neplánovaného a až mstivě krutého, když se vše zvrhává do parodizování sebe samého, ale i to je svým způsobem určitý druh zábavy, i když škodolibé. Arnold byl mladík se zářivou budoucností před sebou a o herectví ve spojení s jeho osobou v tomto případě lze hovořit pouze hanlivě. Svůj hlavní úkol, ukazování svalnatého kulturistického těla, splnil na jedničku. Příběh se snaží o ztřeštěnou hravost, ale podkopává si vlastní nohy a jedinečným způsobem ironizuje vlastní snahu o nezapomenutelný komediální zážitek. Což se podařilo, byť pro tvůrce nepříjemnou cestou. Hlavní postavou příběhu je mytologický hrdina Hercules (Arnold Strong, neboli Arnold Schwarzenegger), který z dlouhé chvíle a synovské vzdorovitosti obohatil svět o svoji přítomnost. Tento sebestředný narcis a exhibicionista zanechává za sebou nepřehlédnutelnou stopu zmatků, nadějí a zázraků. A pokorně žádá o milost a návrat bezstarostné hojnosti. Průvodcem božského hrdiny je outsider z okraje společnosti Pretzie (sympatický Arnold Stang) v nejzajímavějším vzepětí svého bídného života. Upřímné přátelství si nelze koupit. Ženskou krásu zastupuje mladá, ambiciózní, okouzlená i znechucená Helen Camden (půvabná Deborah Loomis). Z dalších rolí: Herculesův nespokojený, starostlivý a trestající otec Zeus (Ernest Graves), Helenin nadšený otec a univerzitní profesor (James Karen), intrikující Herculova nevlastní matka Juno (Tanny McDonald), ovlivnitelná bohyně pomsty Nemesis (Taina Elg), extravagantní uchvatitel duší Pluto (Michael Lipton), upřímný zprostředkovatel smíření Mercury (Dan Hamilton), nebezpečný příživník na úspěchu Rod Nelson (Harold Burstein), či další siláci z oblasti kulturistiky Monstro (Tony Carroll), Samson (Mark Tendler) a Atlas (Dennis Tinerino). Je to hloupé, ale stávají se horší nehody. Baví to svojí nechtěným parodováním sebe sama. A nemá cenu zamýšlet se nad mixem řeckých a latinských jmen starověkého božstva. ()

Reklama

McLushi 

všechny recenze uživatele

Jéjdamane to je volovina!!! To je rozhodně jeden z nejhorších filmů, co jsem kdy viděl. Ale jednu hvězdičku dát musím protože jsem v ten den shlídnul ještě Sylvesterův začátek - porno The Party at Kitty and Stud's. V obojích případech ale obdivuju Arnieho i Slye, jak se po těch sračkách mohli prosadit-no teda klobouk dolů hoši. ()

Colonist odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo něco. Arnoldův první film, to jsem prostě musel vidět. Čekal jsem, že se (na účet toho filmu) dobře pobavím a to se stalo. Film je sám o sobě samozřejmě odpad, protože je v něm snad všechno uděláno úplně špatně, ale těm trapnostem se prostě musíte smát a s nadhledem se u toho pobavíte na pět hvězdiček (možná bych je klidně dal i jako hodnocení, ale to by nebylo hodnocení kvality filmu, ale toho, jak jsem se u toho bavil, navíc...pro tenhle film je odpad vlastně čest). Scénář míchá dohromady řeckou a římskou mytologii. Už v prvním záběru je nám ukázáno, že Olymp leží někde nad zasněženými Himalájemi a celý vypadá jako jeden velký hřbitov či laciný park. Při scénách na Olympu (nebo při scéně Pluta a Nemesis v pekle) v dáli štěká pes, troubějí auta, chechtají se děti, ale tvůrcům to vůbec nevadilo. Akční scény jsou parádní - už při bitce v přístavu mají někteří gauneři z Arnolda/Herkula takový respekt, že stačí jen naznačení úderu prknem do břicha a oni se hned složí k zemi! A co teprve ten chlápek v kostýmu medvěda...ne, počkat, on to vlastně měl být opravdický medvěd. Jó, medvěd se snažil, chodil po dvou a chtěl s Arniem boxovat, ale nakonec dostal na budku. No a ty brilantní herecké výkony! Arnold má "skvělý" přízvuk, pošahaného kamaráda Preclíka, který vypadá, jako když vypadl z nějakého filmu s Fantozzim, a v celém filmu se objevují docela pěkné ženské. Ta hlavní nám navíc při závěrečné bitce ukáže, že chodí naostro, takže vidíme více než jen její zadeček. A samozřejmě nesmím zapomenout na ty drsné mafiány, kteří chtějí každého zlikvidovat, ale bouchačku nemá ani jeden z nich (to je slušně vychovaná mafie, žádné zbraně, všechno si chtějí vyřizovat ručně). Pak tu máme ještě hudbu...no ono jí stejně ve filmu moc není, ale pokud už někdy hraje, je to pořád stejný otravný řecký motiv. A mohl bych vyjmenovávat donekonečna další "přednosti" tohoto skvostu kinematografie. To, co jsem od toho filmu čekal, to jsem také dostal. Dobře jsem se pobavil. Asi budu muset na špatné, ale tou špatností vtipné filmy koukat častěji. Mimochodem - kdo by tehdy uvěřil, že nějaký huhlavý svalovec se jednou vypracuje až na guvernéra Kalifornie? ()

Wiluna 

všechny recenze uživatele

Jedna žiarivá hviezda 🌟pre jedinečnú lekciu angličtiny s veľkým Arnoldom. „Senkjú. Dis uos very gud srou!“😅 To, ako zámerne boli kvôli nemu vedené pomalé dialógy s čistou artikuláciou bolo roztomilé a zároveň z toho boleli ústa aj mňa. Herecký výkon v prvotine nášho Arnieho nebol ani zďaleka tak hrozný, ako pritrúble mimické pohyby herca Arnolda Stanga a.k.a. Pretzie, ktorý ma iritoval asi najviac. Neskutočná hlúposť, ktorá je popritom však veľmi sympatická. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Ve scéně, kdy se Hercules (Arnold Schwarzenegger) prochází po Time Squere s fotoaparátem, jenom září a v jeho obličeji je patrný údiv nad newyorským kouzlem. Arnold Schwarzenegger ve své biografii "Total Recall" říká, že nic nehrál, skutečně byl jako jednadvacetiletý mladík Amerikou natolik uchvácen. (ClintEastwood)
  • Arnold Schwarzenegger nejprve nechtěl přijmout roli v této komedii. Nakonec jej přemluvil jeho přítel Reg Park, který si zahrál Herkula ve třech jiných filmech. (Džejkop)
  • Schwarzenegger vystupoval v tomto filmu pod uměleckým jménem Arnold Strong. (Stegr)

Reklama

Reklama