Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prosinci 1944, kdy už všichni věří, že Německo je poraženo a konec války se blíží, podniknou Němci poslední zoufalý protiútok na relativně klidném úseku fronty v Ardenách. Tanky plukovníka Hesslera se pokusí prolomit frontu s pomocí záškodnické jednotky v amerických uniformách a zničit strategicky důležitý most přes řeku Our. Podplukovník Kiley zjistí, že největší slabinou Němců je zásobování pohonnými hmotami. Chce obratným manévrováním dosáhnout toho, že Němci všechny zásoby spotřebují. Hessler však záměr prohlédne a s patnácti tanky vyrazí dobýt nedaleký americký sklad pohonných hmot. Právě tady se odehraje jedno z klíčových střetnutí slavné bitvy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (195)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Škoda tej dĺžky, inak je to skutočne jedinečný film, čo sa výpravy a kostýmov týka. Tankové bitky a ich množstvo potešia, dosť veľa spraví aj super kamera, ktorá to snáď zaberá zo všetkých uhlov. No najväčšia škoda je, že aj keď herci sú fajn obsadení, ich postavy nedokážu patrične zaujať a už vôbec strhnúť. Tak isto atmosféra mi prišla dosť slabá. Vlastne mi bolo celý film jedno kto zomrie. Ale inak čo sa týka akcii, tak je to dosť dobrý vojnový film, ktorý ponúkne až ohromne velke množstvo tankov. 80% - 4* ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoct, ačkoli jsou některé aspekty tohoto filmu zcela katastrofální, dílo má své vnitřní kouzlo, kterým si mne získalo. V zásadě by se dala každá scéna ohodnotit jiným počtem hvězd a to je hlavní důvod, proč jsem se rozhodl neudělit 4* a to i přestože jsem měl v průběhu pocit, že by to mohlo vyjít. Bohužel je však velká část scén zdlouhavá a nic neříkající. Když už se něco dít začne, je to mnohdy za doprovodu velice teatrálního umírání, které vypadá směšně a zpravidla kazí celkový dojem. Stejně tak jsem nebyl vůbec spokojený s výzbrojí, kdy si produkce nebyla schopna opatřit skutečné tanky ani zbraně z dané doby. Lenost a nebo nedostatek financí byla znát v celém průběhu, kdy se dokonce namísto tanku objevil namaskovaný jeep s dlouhou rourou ve středu. K tomu všemu film provází nespočet děr ve scénáři a to nejen z historického hlediska. Co však hodnocení ubližuje nejvíce, je délka. Začátek je až k uzoufání nudný a když už se to konečně trochu rozjede, stále si tvůrci neodpustí nahodilé a zcela zbytečné zdlouhavé záběry. Zářný příklad tomu byla nekonečná scéna jedoucího vlaku krajinou. Navzdory zmíněné kritice, u mě při sledování převládal dobrý pocit a tak až na několik nepochopitelných momentů hodnotím spíše kladně. 65% ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jeden z klenotů mezi válečnými filmy. Výborné válečné drama s perfektním hereckým obsazením. Na tomhle filmu nezanechal nic ani zub času, pořád má divákovi co říct. Působí na mě pořád stejně jako před lety, když jsem ho viděla úplně prvně. S jeho délkou už jsem tentokrát měla trochu problém, ale to na mém hodnocení nic nemění. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Ze všeho nejvíc se mi líbila dějová linie mezi německým velícím důstojníkem (přesvědčivý Robert Shaw tentokrát na blond) a jeho řidičem, desátníkem Konrádem. V jejich rozhovorech se střetávaly dva naprosto odlišné světy. Jeden se narodil pro uniformu a válka byla jeho život, druhý si nepřál nic jiného, než aby to celé už nějak skončilo. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Bohatá výprava, možná revoluční nasazení techniky, příběh založený na proplétání osudů několika výjimečných jednotlivců v podání skvělých herců. Výsledkem je hrdinské drama v příjemném tempu s dnes již nepravděpodobně působícími, často jednoznačnými akcemi, pekelným líčením německého velitele, s boží přízní a nadpřirozenými schopnostmi obdařenými veliteli a především s americkým, lehce patetickým vlastenectvím. Klasika za 3-4* ()

Galerie (51)

Zajímavosti (23)

  • Maskar v Malmédach se skutečně udál, bylo při něm zabito 81 neozbrojených amerických zajatců a 111 belgických civilistů. Za masakr je odpovědná 1. Tanková divize SS pod Vedení Joachima Piepera, který po válce zemřel při útoku útočníků, kteří zjistili, že byl velitelem SS. (liebgott)
  • Bývalý generál spojeneckých vojsk a prezident USA Dwight D. Eisenhower ostře kritizoval film za jeho historickou nepřesnost. (Spinosaurus)
  • Ve 119. minutě čte německý velitel americkou odpověď na výzvu ke kapitulaci a zazní: "Blázne!" Ve skutečnosti však generál McAuliffe do odpovědi uvedl: "To the German Commander. Nuts! The American Commander!" v překladu "Německému veliteli: Prdlajs! Americký velitel!" (tulakfelix)

Reklama

Reklama