Reklama

Reklama

VOD (1)

Nicklas je inteligentní kluk se zářivou budoucností, ale očekávání zbytku světa je bohužel přímým opakem jeho snů. Jednoho dne Nicklasův život prudce změní směr, když se dostane do rvačky s agresivním školním násilníkem. Když se Nicklas druhý den ráno vrátí do školy, všechno je jiné. Nikdo ho nevidí. Nikdo ho neslyší. (oficiální text distributora)

Recenze (50)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Než se k nepoznání zmalovaný Gustaf Skarsgård jako Floki vydal s Ragnarem plenit Anglii, zahrál si ve švédské variaci na klasická duchařská dramata. Když jsem se přenesl přes podivný už celkem zastaralý vizuál, který opravdu evokuje starou epizodu nějaké německé televizní kriminálky mixnuté kanadským melodramatickým romanťákem, tak jsem sice dostal celkem ok, ale ničím vyloženě výjimečnou fantasy limonádu, kde diváka akorát zaskočí - na takový žánr - občas trochu nečekaná krvavost. Všechny ty nadšené superlativy chrlící komentáře mě každopádně celkem překvapují, neb zas až taková pecka není. Stejně jako český distribuční název, kde to někdo prostě vyloženě kardinálně posral. ()

Richie666 odpad!

všechny recenze uživatele

Takže si to shrňme (komentář vše vyzrazuje): Hlavní hrdina Nicklas coby nadaný mladík bohužel trpí typickým druhem frustrace – a zřejmě to není náhoda, že jediným jeho kamarádem je zrovna šikanovaný jedinec. Tomu se nedaří splácet dluhy zlé a drsné (a zároveň i trochu křehké) dívce šéfující tříčlenné školní komando. Takže klišé a klasika, dál ale pozor. Samozřejmě dochází k určitému konfliktu, který ovšem zcela postrádá logiku [domnělou vinu nese šikanovaný jedinec, jelikož jiná postava pro tento účel není k dispozici], a po němž Nicklas končí s explicitně rozdupanou hlavou v rygólu. Druhý den nicméně normálně přijde do školy, nikdo ho však nevidí a neslyší. Pro divákovo potěšení se tedy nechává srazit dvěma auty a přejet kamionem, nefunguje ani brokovnice. Následky jeho činů existují pouze naoko!!! Ve formě jakéhosi hmotného ducha tak sleduje svou matku, sleduje kamaráda a školní komando, bloumá a zuří. Jednoho dne se poštolka ve velké rychlosti čelně potká s oknem jeho pokojíčku. Spolu s hlavním hrdinou po jejím dojemném skonu zjišťujeme, že jeho tělo dosud v lesích nezemřelo. Vyšetřující kriminalista ovšem spolehlivě ignoruje všechny způsoby, jak případ rozumně řešit! Takže se zatím dozvídáme, že brutalita a vzdor mladé gangsterky pochází z neutěšené rodinné situace a že vlastně zabíjet nechtěla. Dostáváme se do fáze, kdy se poloduchu Nicklasovi podaří sblížit se s duševnem své brutální vražedkyně. Policajti pak přece jenom začali být trochu dotěrní, a tak slečna nakonec dodriftuje na ruční brzdu do nemocnice k Nicklasovu bezvládnému tělu, aby mu vyhozením pojistek pomohla odebrat se z tohoto světa. Romantická hudba do titulků na konci. ()

Reklama

manonfire odpad!

všechny recenze uživatele

Můj bože, už tam zase lítá 40kg pička a mlátí 80kg chlápky. To je pro mě neakceptovatelné i v rámci kresleného seriálu, natož "thrilleru". Seveřané lezou ženskému zrovnoprávnění do zadku vskutku vydatněji, než-li kdo jiný. Myslí to možná dobře, ale na tomto poli, tedy poli fyzických schopností zkrátka nikdy žádná rovnoprávnost nebyla a nebude. Ta neskutečná trapnost, jenž mě jímá pokaždé, když takovou ubohou snahu o znázornění nemožného vidím, mě prostě v hodnocení nepustí přes nulu, i kdyby se po zbytek filmu dělo cokoliv invenčního ba přelomového. Přes tohle nejede vlak. 0% ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem vážení vůbec nečekala. Je to existenciální drama týnejdžrů ovšem okořeněné brutalitou jedné z hlavních postav a posléze duchem. Já jsem se divácky uspokojila i když tuto dobu už mám fuckt za sebou. Nicméně vidět mladinkou Tuvu Novotny a ještě mladšího Gustafa Skarsgarda (Floki) byl zážitek. A ten konec? Ten mě zabil a dokonce mi vypadlo i pár slz z očí, ale dopadlo to tak jak mělo. Za mě 88% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Švédsko a typicky drsný sever. Příběh se zaměřuje na inteligentního mladíka, který se dostane do rvačky se školním tyranem a když příjde na druhý den do školy, je pro všechny neviditelný. Velmi zajímavě zpracovaný film na téma neviditelnost/duch, kde je zasazená šikana a nepříjemné prostředí Švédska. Úplně mi to koule sice nevzalo, ale pro fanoušky Severu rozhodně povinnost. 6/10. ()

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen podle stejnojmenného románu švédského spisovatele Matse Wahla z roku 2000. (skudiblik)

Reklama

Reklama