Reklama

Reklama

Cizinecká legie bere do svých řad každého a bez otázek. Do legie se přihlásí i americký voják a diplomat, kterému muslimové zabili manželku a on ji pomstil svým způsobem – v mešitě postřílel každého, koho viděl. Po rocích služby v legii se nechá naverbovat do služeb srbské armády, za vražedné války v bývalé Jugoslávii. Zde zachrání před smrtí muslimy znásilněnou Srbku, kterou rodina zavrhne. Žena teď nemá nikoho kromě něj a on začíná váhat: k čemu je dobré tolik zabíjení? (Film+)

(více)

Recenze (84)

dzira 

všechny recenze uživatele

Je to možná trochu překombinové, ale nechybí tomu spád a místy i napětí. Několik skvělých nápadů, dobrá kamera a pečlivý výběr exteriérů z toho dělá válečný nadprůměr. Velmi pozitivně hodnotím i to, že zde není naddržováno žádné straně zapojené do konfliktu. Dá se říct, že je zde pranýřován obecně fanatismus vedoucí k nesmyslnému zabíjení. Zajímavá jerovněž absence vyloženě kladné postavy. Škoda jen, že to shazuje množství klišé a "vypůjčených" scén..... ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Zase jeden film, který mne rozebral a já bulila a bulila...životní role Dennise Quaida ve válkou zmítanou Jugoslávii, kterou pohřbili hlavně politici a každý psychopat se dostal k moci, aby ve jménu spravedlivé věci dal průchod svým sadistickým vášním a na civilistech je to nejlepší. Proměna Dennise ze zarytého ,ztrátou své rodiny zatvrzelého příslušníka legií, zpět k muži, cestou obrovských ztrát ale i nálezu, a to holčičky,kterou pomůže porodit. Život a válka je hnus. ()

Reklama

WoWoW 

všechny recenze uživatele

Začal film a jel, měl tempo, měl styl a měl i další věci, které jsou potřeba. A najednou zhruba po dvaceti minutách se zasekl v jedné poloze a už se z ní nedokázal dostat. Možná na konci to zase bylo o trochu lepší, ale ten prostředek s neustále brečícím dítětem, blbě se koukající Nastassjou a ježděním sem a tam a zase zpátky bylo vážně na umření. Opravdu jsem se bál, že jim ten benzín nedojde. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Trochu za vlasy přetažený snímek z války, která by si zasloužila lepší zpracování. Pro mě se jednalo o příliš účelový a plochý film, který mě sice válečnými zvěrstvy rozklepal, ale tím neválečným zbytkem spíše otrávil. Tohle prostě nezafungovalo a na 80% to rozhodně není. viděla bych to na průměr, ale pro závažtnost tématu nechci dávat pouhé dvě hvězdy, protože si myslím, že takováhle tématika by měla být vyhledávána a sledována, co největším počtem uživatelů csfd, neboť je krutě opomíjena. Závěrem bych snad raději doporučila kvalitnější filmy, jako třeba Warriors, Harrison's flowers nebo Welcome to Sarajevo, těmhle kouskům se tenhle počin nevyrovná ani náhodou. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

"Pouze" silní emotivní snímek, po kterém však zůstanete nevěřícně koukat na plátno. Kdo chce masakr a střeva při výstřelech z minometů, od tohoto radši ruce pryč. Kdo však čeká válku z jiného pohledu, do toho. Ono se toto opravdu děje, a film svou gradací, hereckým obsazením vytváří atmosféru, která se dá krájet jen tím nejtupějším nožem. Upřímně, komu nebude špatně, nebo do breku, filmu nevěnoval patřičnou pozornost, protože moje oční laloky se začínaly už od poloviny plnit a já nebýt silnější povahy, na konci by mi snad praskly. Savior je film, který vám utkví v hlavě, ať chcete, nebo ne. Za bohužel pomalý rozjezd strhnu korunku, ovšem i tak král 98. roku. ! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Na začátku filmu přechází Joshua Rose (Dennis Quaid) civilně oblečený vozovku a míjí se přitom s vojákem v armádní uniformě, který mu salutuje. Salutování je druh vojenského pozdravu a projev vzdávání úcty vůči nadřízeným, vyšším vojenským hodnostem a funkcím, ale vždy přitom musí být zdravící i zdravený ve vojenské uniformě, výjimkou je pouze hlava státu. (lioncel)
  • Rozpočet filmu byl tak nízký, že na natočení přistání v Africe nebylo dost peněz. Bylo tedy převzato z filmu Outbreak. (StarsFan)

Reklama

Reklama