Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o vztazích a ostatních obyčejných věcech. Třeba o tom, když ráno běžíte do práce a nestíháte si vyčistit zuby, když se omylem napijete zkyslého mléka, když na záchodě dojde toaletní papír nebo když si koupíte nádherné boty, které vás tlačí. Komedie o lidech, kteří nevědí co chtějí, protože toho chtějí příliš mnoho a když toho nakonec dosáhnou, zjistí jak málo jim stačí. Komedie o lásce, o cestě od vášně k hysterii a zpátky, o opovrhování nevěrou, kromě té, které se sami dopouštíme a o maličkostech jako je kariéra nebo říct někomu, že ho milujete. A k tomu všemu je to ještě komedie o prázdninovém výletu na lodích. Maya a Renata se neviděly deset let. Maya žije s Tomislavem, Renata s Davidem. Dva rozdílné páry, dva rozdílné vztahy. Když se pak Maya s Renatou náhodou potkají a rozhodnou se společně vyrazit na výlet do místa, kde vyrostly, Tomislavovi s Davidem se nápad vůbec nelíbí. Když pak čtveřice skutečně vyrazí, čeká je trochu hysterický výlet. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Pan Islanďan, žijící v Praze, chytře zavětřil fakt, že současná česká kinematografie snese všechno a inspiroval se trendem planých, nicneříkajících životních epizod podivných lidských existencí a amatérských hereckých výkonů. Na obranu autorských snímků českého původu je nutno uvést, že herecké projevy nepůsobí až tak neprofesionálně jako zde a hercům je většinou rozumět každé slovo, což pro pana režiséra byla zjevně podružná záležitost. Když ale tyto drobné nedostatky pan Gunarsson vychytá, mohl by se svým příštím dílem klidně ucházet o nějakou tu sošku Českého lva, protože my tady s tím neděláme "žádný štráchy". ()

ClimbVibe 

všechny recenze uživatele

Neočekával jsem nic, dostal jsem mnoho. Mrzí mě, že tenhle film zapadl, protože se mi zdá výborný. Špatnou technickou stránku (myslím odpornou digi kameru) bohatě vyvažuje scénář a herecké kreace. Zejména Martin Hoffman je rozjetý jak vlak a zdá se mi daleko vtipnější než kterákoliv postava ze Samotářů (srovnání je na snadě, ikdyž ty filmy od sebe mají daleko). Tohle Silný kafe ze mě prostě ani po skoro 4letech a jednom shlédnutí nevyprchalo, takže dávám plný počet... ()

Reklama

DDT 

všechny recenze uživatele

Takový lepší "studentský" film, který díky neokoukaným hercům a (až na drobné výjimky) absenci scénáristických schválností působí sympaticky civilně. Trochu mi vadil jen ten "samotářský" sountrack (i když možná to byl záměr, aby k hercům, mluvícím "anglickou češtinou" hrály kapely zpívající "českou angličtinou" :-)) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Film o mladých a pro mladé. Nevím jestli je úplně správné ho označovat jako komedii, když se u něj divák moc nezasměje. Díky skvělým improvizacím všech mladých herců jde film víc do hloubky než mnohá vážně se tvářící dramata. Ale nakonec (stejně jako Děvčátko) není celek tak silný jako vlastní soundtrack. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo opravdu silný kafe. Ani jedna postava mi nebyla vůbec sympatická, respektive bych ani s jednou postavou nechtěl být kamarád, ale sledování jejich "vztahů" v časově omezené epizodce se mi líbilo. Tomuto filmu záměrně chybí romantika lidských vztahů. Je to dost hnus, když to člověk sleduje. Naštěstí závěr všechno zachrání. Je to jeden z "těch" konců, díky kterému jsem dal nakonec vyšší hodnocení. A také kvůli poučné scéně z baru. Jo a taky kvůli hercům. Všichni do jednoho byli perfektně přirození (rozhodně víc, než herci v Samotářích). A ty hlášky byly taky super. A... ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama