Reklama

Reklama

Carol Anne bydlí u strýce Bruce a u tety Pat. Její jedinou kamarádkou je její nevlastní sestřenice Donna. Carol Anne chodí do školy pro nadané děti, kterou vede Dr. Seaton. Seaton nevěří, že se Carol Anne někdy setkala s duchy, myslí si, že Carol Anne je jen velmi nadaná manipulátorka. Seaton Carol Anne donutí, aby v hypnóze mluvila o Kaneovi, ale to ho přivede zpět do jejího života... Jednoho večera zůstanou Donna a Carol Anne samy doma, Pat má slavnostní otevření vernisáže, kam ji doprovází i Bruce. Donna touží jít na jeden večírek a Carol Anne slíbí, že to na ni neřekne, takže Donna odejde. Carol Anne ale ten večer začne pronásledovat Kane... Donna se během večera přesune s kamarády z večírku do mrakodrapu, kde s rodinou bydlí a který patří Bruceovi. Donna se dobře baví, ale pak si na bezpečnostní kameře všimne, že Carol Anne před něčím utíká v garážích. Vydá se za ní se svým přítele Scottem a nakonec jsou všichni tři Kanem uneseni na druhou stranu. Bruce se nejprve dozví o nelegálním večírku Donniných kamarádů v bazénu, ale pak mu dojde, že Donna a Carol Anne se pohřešují. Bruce a Pat se vydají do svého bytu, ale ten už ovládá Kane. V tu chvíli dorazí na místo Tangina, která páru pomůže děti opět nalézt. Kane je ale velmi silný a podaří se mu unést i Tanginu. Pak se Donna a Scott vrátí zpět. Nikdo ale netuší, že jsou to jen zlí duchové vydávající se za Donnu a Scotta... (TV Prima)

(více)

Recenze (91)

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Najslabsi a najdementnejsi Poltergeist. Reziser Gary Sherman sice nie je vyslovena reziserska lama /mal na konte Mrtvi a Pohrbeni/, ale atmosfera sa nekonala, triky na urovni osobitnej skoly a hereckemu osadenstvu sa zapacila fluktuacia /ako pise kolega Tron podo mnou/ z roznych pricin. No nic : 0 % ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ako ste vedeli, že to nie je Carol Anne?“ – „Mňa skôr prekvapuje, že vy ste to nevedeli.“ V trojke nezostal kameň na kameni. Indián Will Sampson si svoju rolu nezopakoval, lebo bol v tom čase už rok mŕtvy. Diabolský Reverend Kane si to síce dal ešte raz, ale už ho hrá iný herec (Julian Beck z dvojky bol v tom čase tri roky mŕtvy). Heather O´Rourke sa ako blonďavá Carol Anne síce vrátila... ale ešte v ten rok zomrela (vo veku 13 rokov). Jej filmoví rodičia z prvých dvoch častí (Craig T. Nelson a JoBeth Williams) nezomreli, ale odmietli sa vrátiť. A tak sa úbohá Carol Anne ZASA sťahuje. Ale teraz len na prázdniny k vzdialenej rodine. To, že ju hrá trojica fajn hercov (môj miláčik Tom Skerritt z Votrelca, Nancy Allen alias RoboCopova parťáčka a začínajúca budúca sexbomba Lara Flynn Boyle) a to, že sa dej presunul z rodinného domu do mrakodrapu, hodnotím kladne. Poteší návrat Zeldy Rubinstein ako maskota ságy. Druhá polovica je každopádne značne zúfalá a naťahovaná, neustále niekto niekam chaoticky pred niečím uteká a vám je to tak nejak fuk. Na filme ma najviac sklamalo, že onen na obale VHS megageniálne namakaný "futuristický mrakodrap" v hotovom filme vyzerá ako úplne normálna, ba až banálna vyššia budova. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Scénáristu evidentně vrhli do nějaké jámy lvové a nutili ho k tomu, aby extrémně rychle napsal scénář. Po skončení limitu mu následně evidentně prováděli průběžnou lobotomii mozku, protože to, co vytvořil, je i na psychologa hodně slušněj matroš. Odpad jsem nedal jenom proto, že tenhle film v sobě má ducha osmdesátkovejch hororů s dobrými efekty. Jinak jsem si ale přišel jak v Lynchově delíriu. ()

dubinak odpad!

všechny recenze uživatele

Zase tu máme o dva stupně horší díl, než byl ten předešlý. Zatímco nám Heather roste do výšky i do šířky, třetí díl roste do giganticky trapných rozměrů, kde nefunguje naprosto nic. Možná hodnotím kapku přísně, ale s původním dílem to má společného už snad jen tu Heather. Trojka už má jasně televizní nádech a téměř se to nedalo dokoukat do konce, v poslední třetině už jsem odvracela hlavu a bylo mi nějak jedno, jak to dopadne. Absolutně prachobyčejná, uřvaná blbost bez špetky čehokoliv. Mám úplně chuť zvýšit jedničce hodnocení. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

"Rodinná pospolitost nadevše" překonává i zbloudilé duchy v zrcadlech v novotou vonícím mrakodrapu. Pomalá, neextravagantní (a také nepříliš zručná) režie spoléhá zejména na staromódní optické triky (ani v umírněném finále se nepouští do žádných digitálních excesů jako PII) a z druhého pokračování dělá, nebojím se to říct, kultivované uzavření trilogie. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Lara Flynn Boyle v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)
  • Meno Carol Anne je v tomto filme vyslovené 121-krát. (8HitBoy)
  • Hoci sa väčšina deja odohráva v Hancock Center, parkovacia garáž a nákupné centrum by ste tu nenašli. Scény z parkovacej garáže sa natáčali v Oakbrook Terrace v Chicagu a scény z nákupného centra vo Water Tower Place oproti Hancock Center. (8HitBoy)

Reklama

Reklama