Reklama

Reklama

Carol Anne bydlí u strýce Bruce a u tety Pat. Její jedinou kamarádkou je její nevlastní sestřenice Donna. Carol Anne chodí do školy pro nadané děti, kterou vede Dr. Seaton. Seaton nevěří, že se Carol Anne někdy setkala s duchy, myslí si, že Carol Anne je jen velmi nadaná manipulátorka. Seaton Carol Anne donutí, aby v hypnóze mluvila o Kaneovi, ale to ho přivede zpět do jejího života... Jednoho večera zůstanou Donna a Carol Anne samy doma, Pat má slavnostní otevření vernisáže, kam ji doprovází i Bruce. Donna touží jít na jeden večírek a Carol Anne slíbí, že to na ni neřekne, takže Donna odejde. Carol Anne ale ten večer začne pronásledovat Kane... Donna se během večera přesune s kamarády z večírku do mrakodrapu, kde s rodinou bydlí a který patří Bruceovi. Donna se dobře baví, ale pak si na bezpečnostní kameře všimne, že Carol Anne před něčím utíká v garážích. Vydá se za ní se svým přítele Scottem a nakonec jsou všichni tři Kanem uneseni na druhou stranu. Bruce se nejprve dozví o nelegálním večírku Donniných kamarádů v bazénu, ale pak mu dojde, že Donna a Carol Anne se pohřešují. Bruce a Pat se vydají do svého bytu, ale ten už ovládá Kane. V tu chvíli dorazí na místo Tangina, která páru pomůže děti opět nalézt. Kane je ale velmi silný a podaří se mu unést i Tanginu. Pak se Donna a Scott vrátí zpět. Nikdo ale netuší, že jsou to jen zlí duchové vydávající se za Donnu a Scotta... (TV Prima)

(více)

Recenze (91)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Neviděla jsem jedničku ani dvojku, ale musím říct, že tenhle Poltergesist se mi docela líbil. Jasně, triky jsou poněkud zvláštní (ze všech se stávají mumie), pak je tam celá řada zvratů (já nejsem já, já jsem zlý duch, bububu), ale i tak mě ta myšlenka s odrazem duchů v zrcadlech naprosto nadchla. Stejně tak se mi líbilo prostředí mrakodrapu, kde se to prosklenými okny a zrcadly jen hemží a duchové (oukej, Kane) jsou pak úplně všude. Poltergeist vůbec není špatný film. Hodnotím třemi hvězdičkami, protože si chci nechat rezervu na jedničku a dvojku. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Už dost nudné a otřepané oproti předchozím dílům, film nemá čím nadchnout ani zaujmout. Sice má pár dobrých nápadů, ty zrcadla, která ukazují věci jinak, byly super, ale jinak je to fakt docela strašná kopie předchozích dílů, která působí chaoticky, nevěrohodně (absence celé rodiny Carol Anne) a hloupě. Navíc finále, kdy konečně porazí to zlo, je opravdu o ničem. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Po více než půlku filmu je to nejlepší díl série. Ty triky se zrcadly vytváří opravdu skvělou strašidelnou atmosféru. Povedená béčková záležitost, která se ale ve druhé půlce trochu zmatečně a jaksi bezvýsledně začne motat ode zdi ke zdi, tvůrci jako by nevěděli, jak to ukončit a konečný závěr není zrovna dvakrát působivý. Ale ten začátek je fakt dobrý. Zřejmě neexistuje jiná horrorová série, jejíž všechny části by mě v konečném výsledku bavily všechny stejně, sice jen šedesátiprocentně, ale žádná z nich z nich nijak výrazně nevybočuje. Heather O'Rourke podává nejlepší výkon série. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Do třetice to zkrátka nevyšlo. Přenesení děje do nového prostředí moderní výškové budovy a obměna většiny postav slibovaly osvěžení, ale místo toho spíš ukázaly, že se téma vyčerpalo a příběh skončil ve slepé uličce. Nechybí tu sice několik působivých scén a děsivých okamžiků a zrcadla jako styčný bod mezi světy jsou výborná i když nijak nová, celkově však je trojka zklamáním. Nejděsivější tak zůstává fakt, že i když filmová Carol Anne duchům i potřetí unikla, její představitelka, tolik štěstí neměla a zemřela krátce po natáčení ve věku pouhých dvanácti let. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Poslední díl je hodně špatný, dá se na to koukat jen díky půvabům Lary Flynn Boyle. Již druhý díl jsem celkově odtrpěl a mé tušení že "Trojka" bude taky "mimořádný" průšvih se potvrdilo. Ani slavní herci nemohli zachránit tuto natahovanou kaši, která měla skončit vydařenou jedničkou. Celkové hodnocení série: nic moc. Spíše takový rodinný horor s nefungujícími lekačkami. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Prvý a jediný zo série čo nebol nominovaný na Oscara za vizuálne efekty. (Paldiny)
  • Zelda Rubinstein (Tangina Barrons) musela opustiť produkciu uprostred nakrúcania filmu, pretože jej umrela matka. (8HitBoy)
  • Meno Juliana Becka možno nájsť v záverečných titulkoch, aj keď v čase nakrúcania bol už po smrti a jeho úlohu prebral iný herec. (8HitBoy)

Reklama

Reklama