Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když je na zasněžené silnici v Severní Dakotě nalezen chladnokrevně zavražděný strážník a dva nevinní kolemjdoucí, Marge Gundersonová, policistka v pokročilém stadiu těhotenství, zahájí vyšetřování, které odhalí nebezpečnou hru chamtivosti a břídilství. Jerry Lundegaard, manžel, otec a obchodník s auty z Minneapolisu, který dlouho trpěl v područí svého bohatého šéfa a tchána, vymyslí propracovaný plán, jehož nedílnou součástí je únos vlastní ženy. Chce za ni výkupné ve výši jednoho milionu dolarů, aby mohl splatit nahromaděné dluhy z hazardu. Jenže všechno, co se může pokazit, se nakonec skutečně pokazí. Pod skrovným a přátelským zevnějškem policistky Gundersonové se totiž skrývá bystrá mysl a nelítostné morální postoje, díky nimž lehce prokoukne odfláknutý a mizerně zahlazený zločin, spáchaný zmatenými, ale velice nebezpečnými únosci. (HBO GO)

(více)

Recenze (1 068)

Zewett 

všechny recenze uživatele

Strhující podívaná od začátku do konce s několika bizarními situacemi kořeněná černým humorem a v podvědomí stále signalizující pocit že jde o skutečnou událost ,to byly moje pocity při sledování díla bratrů Coenů.Stejně nebo podobně by to dokázal snad jen Tarantino. ()

xenopus 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, jak jsme na to koukali na střední na doporučení studentky z Oregonu Megan s tím, jak je to skvělý film. Doznávám, že mě to nebralo tenkrát stejně jako teď po tolika letech. Nelze upřít atmosféru, ale jsou to pořád Coenové, což u mě znamená jediné: nebrat (aspoň ne moc vážně). Frances McDormand a oscar? Za toto? Ech... Černá absurdnost vykreslení skutečných událostí mi vůbec nevadí a maketa nohy Steve Buscemiho v zahradním drtiči na větve taktéž ne. Propadák to není, ale jediné, díky čemu se mi film zapsal do paměti, je vícenásobné zklamání a nepochopení nejen zdejšího hodnocení. ()

Gromit 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem byl zklamán. Ale když jsem se na Fargo podíval s několikaletým odstupem, zklamání rázem vystřídalo nadšení. Je to vynikající film, jeden z nejlepších, jaký kdy bratři Coenové (mezi jejichž fanoušky patřím už dávno) natočili. Napínavý, legrační, prostě fascinující! A také znamenitě obsazený - nedivím se, že Frances McDormandová získala za svůj výkon Oscara. Myslím, že se brzy podívám na Fargo znovu. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,And for what? A little bit of money.“ Bratři Coenové válí! Fargo vypadá jako sourozenec No country for old men jen s tím rozdílem, že se odehrává v zasněžené zimní oblasti. To dodává celému filmu vynikající trochu depresivní atmosféru, které dokáží Coenové dobře využít. Kamera je vynikající s jedním opravdu špičkovým záběrem, který působí zprvu jako vizuální klam. Příběh a postavy jsou správně uhozené s notnou dávkou tragikomičnosti. Film skvěle doplňuje jednoduchý, ale přesně pasující soundtrack. Mezi herci mě nejvíce potěšil výkon Frances McDormand, která byla velmi sympatická. ()

LudkovaLevaRuka 

všechny recenze uživatele

Dnes je cynický kde kdo, prý proto, že k tomu nic nepotřebujete. Skutečná událost se ale do dobrého scénáře sama nenapíše, stejně tak pestré charaktery se samy nezahrají (většinou). Schopnost hlavního hrdiny takříkajíc "vařit z hovna" je obdivuhodná. K jeho smůle je pronásledován vytrvalými úředníky, tchánem ostrým jako břitva a supertěhulkou s šerifskou hvězdou na břichu. Takhle šťavnaté postavy mohli podniknout něco mnohem hlubšího nebo zábavnějšího. Odklon od skutečných událostí by však diváka ochudil o ironii života. ()

vozralec 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem, že z tohoto filmu budu štajf, ale nakonec převážilo mírné zklamání. Pár situací bylo výborných. ()

Marcos 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem si říkal,že Fargu něco chybí,že mu chybí právě to "něco". Je dobré,ale není výborné. Je zajímavé,ale není vyjímečné. Čím déle jsem si s touto myšlenkou pohrával tím více jsem měnil názor. Fargo je brilantní film plný černého humoru na bílích pláních Minnesoti. Skvěle obsazený i zahraný a to zmiňované "něco" mít nemusí,protože Fargo celé je NĚCO. ()

Desdinova 

všechny recenze uživatele

Osobne ma ten film nejak nenadchol, prišlo mi to dosť umelé a neviem žiadna postava si ma nejak nezískala, nič ma tam nejak do deja nevťahuje, možno som to len nepochopil, no čakal som viac ()

DjangoDoe 

všechny recenze uživatele

Bratom Coenovcom sa podaril vytvoriť veľmi fascinujúci film plný čierneho humoru a fakt cynických príhod. Chápem, že pre niektorých je Fargo kravina bez štipky profesionálnej filmarčiny, no z tej druhej strany sa nám bratia snažili predstaviť len zhodu okolností, ktoré ovplyvnili postavy do vražednej miery. No aj napriek všetkým tým pochvalám, oscarom a odporúčaní, mi na Fargu niečo chýba, niečo ako neočakávaný koniec, alebo hlbšia zápletka. Niečo, čo by povznieslo tento film medzi TOP 20 filmov, pretože potenciál na to mal. ()

3mates33 

všechny recenze uživatele

Chladné a cynické ako Fargo. Prv som videl seriál, ktorý tam mal aj odkazy z tohto filmu. Odporúčam si to preto pozrieť pred seriálom. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Coenovi mají svůj jedinečný styl, který mi sedí hlavně díky černýmu humoru. Obyčejný postavičky se mění v neobyčejný a nikdy nevíte jak příběh bude pokračovat. Místama jde vážně o drsnější srandu, ale je to vyvážený chytrým scénářem. Je to oddychová kriminálka a když má někdo zvláštní smysl pro humor jako bratři Coenovi musí se mu to líbit. ()

MFloyd 

všechny recenze uživatele

Jo tak řekl bych něco k tomuhle filmu. Jestli jsem se nudil? Jo. Fakt jo? Jo. Zasmál jsem se někdy? Ale jó, jooo asi 2x, ale provázel mě přitom takový divný pocit. Je zvláštní, že film na mě působí podobně jako Big Lebowski, tím stylem rozhovorů, zvláštním humorem a tak, ale vlastně mě oproti tomu tenhle film absolutně minul. Fakt jo. Nejhorší byli ale rozhovory. Pořád jo, jo, jo mi už lezlo na mozek. Ani herci nic moc, vlastně jediný kdo mě pobavil, byl Steve Buscemi, což byl opravdu takový srandovní malý týpek. Jinak pro mě jen nudný film, na který už si asi nikdy nevzpomenu... a možná vlastně joooo. ()

Alergius 

všechny recenze uživatele

Filmová povídka, kde domino efekt je dotažen ad absurdum. Atmosféricky styl, perfektní zvukové vjemy a přímočarý přístup, z filmu udělaly příjemnou podívanou. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

65% - komentář 20ti slovy: Dobří herci, sníh <3 a mírně naprůměrná detektivka o fingovaném únosu s pár "vtipy" k odlehčení, ale žeby něco výjímečného, nevím kde? ()

Franche 

všechny recenze uživatele

Představuju si, že takhle dopadá 85% únosů. Absurdní situace, které se dle mého mohou klidně stát, jelikož jediné stoprocentně fungující zákony jsou ty Murphyho. Osobně se mi nelíbily scény s Frances protože její grimasy a gestikulace mě totálně vytáčely. Subjektivní názor ale hodnocení filmů je koneckonců jen o subjektivitě. 4* za svižné tempo a scénář. Jdu si pro ten zakopaný kufřík ()

hazdrova 

všechny recenze uživatele

Fargo mal veľkú perspektívu na 5 hviezdičiek, len tam akosi chýbalo čosi tu a čosi tam. Vcelku aj vtipné, nie síce napínavé ale zaujímavé. 3,8* ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Parádní záležitost, cynický thriller je asi správná škatulka:) Mám Coeny rád a nechápu ty, co ne. Ale tak to prostě je. Geniální ve všech směrech, na seriál se teprve chystám. Nenažraný tatík se mi líbil moc, Buscemi se svým parťákem jsou taky super. Celkově se to dostane pod kůži, ta všudypřítomná zima mi seděla podobně jako u Wind river. ()

Niflheim 

všechny recenze uživatele

95 %. Kultovní počin nejen bratrů Coenů, ale celého kvarteta s legendárním Deakinsem a patrně nejzapamatovatelnějším Burwellovým soundtrackem. Sarkasmem i podnebními podmínkami chladná, specificky humorná a přiměřeně patetická záležitost, zachycující Buscemiho v hereckém laufu a Stormarea v životní roli. A před ebbingovským rokem 2017 bych řekl i životní roli McDormandové. Kinematografický kousek, po němž mile rád sáhnu bez ohledu na momentální rozpoložení. ()

Související novinky

Noir Film Festival 2021: Filmy bez předsudků

Noir Film Festival 2021: Filmy bez předsudků

18.08.2021

Noir bez předsudků bude stěžejním tématem 9. ročníku Noir Film Festivalu, který se letos stěhuje na nové místo – hrad Český Šternberk, v jehož pěti interiérových sálech a na hradním nádvoří bude od… (více)

Coeni míří na Netflix

Coeni míří na Netflix

11.08.2017

Streamovací služba Netflix láká čím dál tím známější režiséry. Po Carym Fukunagovi (Bestie bez vlasti) tam zavítali i David Ayer (Bright) nebo Martin Scorsese (The Irishman), a teď je tu další velký… (více)

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (více)

Letní kino MeetFactory startuje 1. června

Letní kino MeetFactory startuje 1. června

26.05.2016

Letní kino patří k prázdninovým měsícům stejně neodmyslitelně jako slunce nebo koupání a teplé letní večery přímo vybízejí k tomu, užít si nějakou tu filmovou laskominu pod širým nebem a s… (více)

Reklama

Reklama