Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když je na zasněžené silnici v Severní Dakotě nalezen chladnokrevně zavražděný strážník a dva nevinní kolemjdoucí, Marge Gundersonová, policistka v pokročilém stadiu těhotenství, zahájí vyšetřování, které odhalí nebezpečnou hru chamtivosti a břídilství. Jerry Lundegaard, manžel, otec a obchodník s auty z Minneapolisu, který dlouho trpěl v područí svého bohatého šéfa a tchána, vymyslí propracovaný plán, jehož nedílnou součástí je únos vlastní ženy. Chce za ni výkupné ve výši jednoho milionu dolarů, aby mohl splatit nahromaděné dluhy z hazardu. Jenže všechno, co se může pokazit, se nakonec skutečně pokazí. Pod skrovným a přátelským zevnějškem policistky Gundersonové se totiž skrývá bystrá mysl a nelítostné morální postoje, díky nimž lehce prokoukne odfláknutý a mizerně zahlazený zločin, spáchaný zmatenými, ale velice nebezpečnými únosci. (HBO GO)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 068)

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, co je natočen jinak, než se obvykle točí ostatní filmy, to ale přece neznamená, že to je geniální dílo. Nevím, co si o tom mám myslet. Představte si Pulp Fiction bez skvělých hereckých výkonů a super hlášek. Dali by jste Pulp Fiction 5 hvězd, jenom kvůli tomu, že děj filmu je popřehazovaný ? Myslím, že ne. A tak nějak vypadá Fargo. Prostě tomu něco chybí. Co je na tom tak geniálního ?? ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle musel natocit genius. Takhle vybornej krimi thriller se jen tak nevidi. Vse je zde vyborne - hudba, herci, kamera, pribeh. To vse zasazeno do zasnezeneho prostredi Minnesoty. Uz takhle by to byl vynikajici film, ale pripoctete si jeste nezamenitelny styl Coenu, inteligentni dialogy, cerny humor, uzasneho Macyho a Buscemiho a par drsnejch scen a mame tu jeden z jejich nejlepsich filmu a jeden z mych nejoblibenejsich. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Joel Coen, Ethan Coen .. Byl takovej srandovní… Už samotný, fikcí obalený scénář, kombinující lidskou touhu po penězích s lidskou naivitou a hloupostí je extra povedený. Zbytek dotváří pozvolná, ale přesná režie v poklidném tempu s důrazem na chladnou atmosféru, danou nejen počasím. Zdůraznit mrazivou krutost i v těch nejmenších drobnostech, to jim jde moc dobře. Herecky pak drží snímek celé osazenstvo, zvláště můj oblíbený představitel bezelstných/amorálních hlupáčků William H. Macy, který byl rozhodně vhodnější kandidát na Oscara za vedlejší roli. _ Tohle je ta pravá země, která není pro starý!! Je pro fajnšmekry!! _ Coeni No. 1. _ 95%. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Co myslíš, že udělají s mámou?“ - „Neboj se. Nic jí neudělají. Jenom chtějí peníze.“ - „Co když se něco stane?“ - „Nic se nestane. My se s dědou postaráme, aby to dopadlo dobře.“ Když nutně potřebujete peníze, nechat fingovaně unést svou manželku nemusí být tím nejlepším nápadem. Jeden totiž neví, co všechno se může pokazit. A tady se toho pokazilo hodně…Tak jsem se po delší době osmělil a dal šanci Coenům. A nevím, jestli to tak budu mít s každým jejich dalším snímkem, ale Fargo mě z jejich tvorby oslovilo zatím nejvíc. Černý humor a fungující krimi zápletka byly moc fajn. Ovšem film jsem si užíval hlavně kvůli postavám. Sympaťačka McDormand a její těhotná, věčně hladová policistka, Stormareho nemluvný psychopat, Buscemiho „srandovně vypadající“ až příliš hovorný hajzlík, Macyho ubožák (charakterem i situací)…všechny z nich je radost sledovat. A překvapilo mě, jak rychle mi film utekl. Hodnotím solidními 4* a zároveň mě snímek naladil na to, abych zkusil stejnojmenný seriál, i když ho Coeni „jen“ produkovali. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Fargo mi v mnohém přijde jako takový upgradovaný Blood Simple. Upgradovaný o rozvětvenější a bohatší děj, ale stále ctící Coenovská pravidla velice chytré zápletky, nezměrné absurdity, špetky černého humoru a jakési všudypřítomné "smůly" hlavních postav. Nevidím v tom přímo genialitu, konkrétně Big Lebowski je zábavnější, Millerova křižovatka dějově hutnější a Země, která není pro starý hardcorovější, ale i tak je Fargo velice nápaditý a promyšlený film. Zvlášť stojí za pochvalu provázanost hereckých výkonů a scénářem předepsaných postav, Stormaremu a Buscemimu pouliční gangsteří náramně sedí a W. H. Macy je taky naivní looser k pohledání. 8/10 ()

Galerie (50)

Zajímavosti (62)

  • Scéna se štěpkovačem byla inspirována skutečným případem vraždy Helle Crafts, která se udála 19. listopadu 1986, kdy byla zavražděná svým manželem Richardem – ten se jejího těla následně zbavil tak, že ho nechal rozdrtit ve štěpkovači. (Miriam)
  • Fargo je největší město státu Severní Dakota ve Spojených státech amerických. (Henk123)

Související novinky

Noir Film Festival 2021: Filmy bez předsudků

Noir Film Festival 2021: Filmy bez předsudků

18.08.2021

Noir bez předsudků bude stěžejním tématem 9. ročníku Noir Film Festivalu, který se letos stěhuje na nové místo – hrad Český Šternberk, v jehož pěti interiérových sálech a na hradním nádvoří bude od… (více)

Coeni míří na Netflix

Coeni míří na Netflix

11.08.2017

Streamovací služba Netflix láká čím dál tím známější režiséry. Po Carym Fukunagovi (Bestie bez vlasti) tam zavítali i David Ayer (Bright) nebo Martin Scorsese (The Irishman), a teď je tu další velký… (více)

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (více)

Letní kino MeetFactory startuje 1. června

Letní kino MeetFactory startuje 1. června

26.05.2016

Letní kino patří k prázdninovým měsícům stejně neodmyslitelně jako slunce nebo koupání a teplé letní večery přímo vybízejí k tomu, užít si nějakou tu filmovou laskominu pod širým nebem a s… (více)

Reklama

Reklama