Reklama

Reklama

Krabi

  • angličtina Crabs (festivalový název)
Animovaný / Krátkometrážní / Sci-Fi / Horor
Československo, 1976, 11 min

Obsahy(1)

Jsou tyto původně biologické zbraně hromadného ničení z oceli nebo z titanu? (oficiální text distributora)

Recenze (34)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mergl stvořil opravdu pěkné animované scifi, s ponurým dějem a především jasným poselstvím. Evoluční stupně krabů – to byla prostě nádhera stejně jako následná demolice všeho kolem. Jasný důkaz toho, že člověk není všemocný a klidně může šeredně odskákat své pochybení. Klidně bych uvítal i delší stopáž, protože tohle vážně stálo za pozornost. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

I když mám raději sci-fi anglosaské a české (tedy knihy), ano, Rusové dali světu pár velikánů tohoto žánru. A jistě se zde také vybaví Čapkův Krakatit či Válka s mloky, Wellsovy povídky nebo Verneův Vynález zkázy. Jako dítě jsem se u toho normálně bál (viděno v kině), nyní, po spoustě let, oceňuji animaci a příběh, jehož aktuálnost je stálá. Za padoucha si lze dosadit v klidu Číňana, Američana, Rusa a nebo naši vládu.... Jak nadčasové vzhledem k tomu, co se momentálně děje okolo Sýrie... ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

klasika mezi českými animovanými filmy. Víc než animace upoutá vytvořená atmosféra a příběh, který má silné poselství. Rozhodně stojí za pozornost v každé době. Připomenout si ho můžete tady - http://www.youtube.com/watch?v=F4R2nHgfFts [ PŘÍBĚH: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tohle mě kdysi jako dítě hodně děsilo, když to dávala ČsT. Skutečně temné sci-fi o vědci, který už se těší, až jeho armáda samo se rozmonožovacíh krabů přepadne města a bude ničit mosty, železnice, auta a budovy, na lidech nezáleží. Naštěstí si k pokusům vybral opuštěný ostrov kdesi na širém moři a může si tak užít svého vynálezu naplno. Zajímavě animované, s odpovídající hudbou (i když občas jsou zde patrné podobnosti s hudbou k Večerníčku Sazinka, on Kolafa má občas tu hudbu takovou stejnou), se zajímavou myšlenkou nejen protiválečnou - můžeme to vzít i jako podobenství o požírajících se lidech a jejich evoluci. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Velmi temná animovaná groteska o tom, jak může dopadnout pokus o výrobu zbraně hromadného ničení. Nedá se jí upřít atmosféra a zajímavé výtvarné řešení, ale co boduje především a řadí toto dílko do zlatého fondu naší animované tvorby, je námět s chytrou pointou, který je převzatý ze známé sci-fi povídky, kterou jsem kdysi měl možnost si přečíst. Podobný námět zpracovává ostatně i Stanislav Lem ve svém vynikajícím románu Mír na Zemi. Snad jedinou nevýhodou je příliš malý formát. Jde zkrátka o typickou zkratku krátkých animovaných filmů. Tomuhle kousku byl slušela středometrážní délka. Celkový dojem: 95 %. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama