Reklama

Reklama

Napoleon Dynamit

  • Česko Napoleon Dynamite (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Napoleon Dynamite je nový typ hrdiny s pevným afrem, rozkošnými měsíčními botami a schopnostmi, které nelze překonat. Napoleon tráví dny kreslením bájných zvířat, hádkami se svým bratrem Kipem a vyhýbáním se intrikánskému strýci Ricovi. Když do Napoleonova života vstoupí dva noví kamarádi, nesmělá Deb a kníratý Pedro, rozjede trojice kampaň, jejímž cílem je zvolit Pedra prezidentem třídy a splnit studentům jejich nejdivočejší sny. Ale pokud má Pedro porazit nafoukanou Summer, bude muset Napoleon uvolnit svou tajnou zbraň. (Paramount Network)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Asi jsem přehnaně konzervativní, ale tahleta loserská story, která vlastně nikam nevede, je na mě až moc ‚weird‘. Na pár dokonalých momentů připadá zbytek, který leží v jiné dimenzi humoru. Ale pro toho, kdo si někdy ve společnosti připadá tak trochu ‚jiný‘ je to určitě učiněné požehnání… a možná nejen pro něj. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbily úvodní titulky, i první minuty slibovaly tím správným způsobem praštěnou komedii, jejíž humor je založen primárně na jisté retardovanosti hlavního i vedlejších hrdinů. Není pěkné smát se duševně zaostalým, ale to by ani tolik nevadilo (když je celý svět na hlavu), filmu totiž brzy dojdou esa v rukávu a dále jenom spoléhá na vtipnost pramenící z debilního výrazu Napoleona pronášejícího se smrtelnou vážností zcela nevtipné věty. Což vtipné skutečně je, nikoliv však dostatečně na odvedení pozornosti od zcela absentující dějové linie. Volby školního předsedy přicházejí doslova za pět minut dvanáct a mají stejně do prázdna vycházející pointu jako jiné miniepizodky, díky za to, že mají alespoň nějakou. Je mi celkem jasné, proč je tento film minimálně v Americe kultovní, na druhou stranu mě napadá nejméně padesát filmů, které kultovní nejsou, ale mnohem víc než Napoleon by si takový status zasloužily. 70% ()

Reklama

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Je vám doufám jasný, že když je něco originálně divný, zábavný a milý, tak to miluju! Nebýt Napoleona Dynamita, tak nikdo nezná Pedra a Lady Sovereign má jinej účes. Tenhle film se pohybuje na hranici geniality. Ano, geniální burani, nastupující rasa, která nakopává prdel uhlazeným a nudným středostavovským sračkám. Nemaj holku, peníze, vkus. Jenže povedená jinost je raritní a k smíchu (ve velmi pozitivně negativním provedení). Na tuhle antifolkovou hymnu nedám dopustit. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Napoleon Dynamit je děsivý v tom, jak oživuje vzpomínky, na které jsme chtěli dávno zapomenout. S hrůzou v očích jsem přihlížel tomu, když tvůrci začali ze šatníku tahat strašáky jako: zablácené buffy, zapravené kalhoty vytažené vysoko nad pupek, růžové ledvinky nebo neoholené chmýří pod nosem. Hádám, že součástí této revitalizace mělo být i použití hudby Cindy Lauper a Alphaville; na mě ovšem jejich skladby působí velice příjemně a dokonce jsem si i zavzpomínal na časy, kdy jsem nadšeně navštěvoval koncerty této německé popové kapely. Když potom začal hlavní hrdina tančit svou neohrabanou verzi breakdance, jako bych viděl sám sebe kterak to roztáčím na parketu - a dost jsem se při tom pomyšlení zastyděl. Píšu to proto, abych vás varoval, pokud vás dané představy neděsí, směle se do Napoleona pusťte. Pobavíte se a zasmějete. Sem tam. Já jsem rád, že jsou ty časy pryč. P.S. Pokud nemáte dost, můžete zkusit Adventures of Power. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nakonec docela příjemná, odlehčená komedie s humorem míjejícím střední proud. V podstatě všechny postavy jsou neuvěřitelní mimoni. Jejich srdce je ale ryze lidské, a tak ani ty nejvíc mimoňské scény nepůsobí umělě, ba naopak. V konečném důsledku dokáže film i malinko zahřát u srdce, aniž by působil pateticky. Za legendární taneční vystoupení náleží čtvrtá hvězda. 7/10 ()

Galerie (15)

Zajímavosti (28)

  • Žádná z hlavních postav nenosí boty s tkaničkami. (moukey)
  • Napoleonovo nejoblíbenější zvíře liger opravdu existuje. Jedná se o křížence lvího samce a tygří samice, který se rodí pouze v zajetí a dosahuje větších rozměrů než jeho rodiče. Bohužel ale nemá magické schopnosti, které Napoleon ve filmu popisoval. (lister_dave)
  • Scéna, ve které farmář Lyle zabije krávu před školním autobusem plným dětí, byla inspirována zážitkem z režisérova mládí. (Tygrys)

Související novinky

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

12.05.2018

Fotbal na islandské sopce, superhrdinové na dvou kontinentech, koňské závody na mongolských pláních, bláznivá cesta malých rockerů, boj proti pradávným obrům, retro dobrodružství malých únosců či… (více)

Jack Black ministrem obrany

Jack Black ministrem obrany

18.05.2015

Režisér Jared Hess se proslavil komedií Napoleon Dynamit, svůj debut nicméně dodnes nezastínil. Boží zápasník ani Divnej týpek příliš kladných ohlasů neposbírali, Hessovu reputaci ale možná napraví… (více)

MTV Movie Awards 2005

MTV Movie Awards 2005

07.06.2005

Štrnásty ročník odovzdávania filmových cien MTV Movie Awards moderovaný hercom Jimmym Fallonom sa už tradične blýskal hviezdnými menami, no zároveň sa (narozdiel od vážnych Oscarov) niesol vo veľmi… (více)

Reklama

Reklama