Reklama

Reklama

Tantra

TV spot 3

Obsahy(1)

Chcete lépe poznat sami sebe? Toužíte prohloubit vztah se svým partnerem? Přestože sexuální revoluce dávno proběhla, sex často provozujeme ve tmě a při rozhovorech o něm cítíme stud. Pornografie je téměř všudypřítomná, ale milování a vášeň stále zůstávají tabu. Stovky českých žen a mužů se rozhodly posunout hranice vnímání svého těla prostřednictvím tantry. Dokument nahlíží do světa tantrických seminářů vedených zkušenými lektory Johnem Hawkenem a Alanem Lowenem. Film, uváděný v kinech v necenzurované verzi, přináší intimní výpovědi lidí, kterým tantra změnila život. A ukazuje sex tak, jak nejsme běžně zvyklí. Oproti jiným východním duchovním cestám, jako je jóga nebo nejrůznější meditace, využívá tantra k sebeuvědomění smyslnost a sexualitu. Odmítá stereotypy a rozbíjí naučené vzorce chování. Cestu duchovního růstu nabízí skrz potěšení, nikoli utrpení. Tantra přináší jiný pohled na život a sex - nesoustředí se na výkon, ale na prožitek. Z vlastní zkušenosti víme, že mezi láskou a sexem bývá rozpor – můžeme si užít sex s někým, koho nemilujeme a milovat někoho, s kým nám sex nepůsobí potěšení. Tantra učí, jak rozpor odstranit, lásku a sex svést dohromady a udržet.

Stovky českých žen a mužů absolvují tantrické semináře. Přestože jóga a nejrůznější meditace jsou v západním světě poměrně rozšířené, tantru si lidé často pletou například s kámasútrou a vnímají ji jen pro její sexuální aspekt. Tvůrce nového dokumentárního filmu Tantra zajímalo, jestli takové zjednodušení odpovídá realitě a zda vůbec existuje možnost, jak využít starobylou nauku pro zlepšení života, partnerských vztahů a rodinných vazeb v současné době. Dokument Tantra scenáristy a režiséra Benjamina Tučka nahlíží do světa tantrických seminářů vedených zkušenými lektory Johnem Hawkenem a Alanem Lowenem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

TV spot 3

Recenze (46)

salalala 

všechny recenze uživatele

Jakože neni to špatnej dokument, ale tak nějak mu zoufale chybí gradace a náboj. Pořád to plyne, plyne a plyne a člověk čeká, co z toho vlastně vyleze a ono nakonec nic. Některý povídání je zajímavý, nejlepší jsou samozřejmě záběry z "terapií". Ty lidi tam vypadaj hodně zajímavě a chtě nechtě se zamýšlíte, jestli byste něco takovýho zvládli. To je ale všecko. Prostě tu chybí styčný bod, vysvětlení a stručný rozdělení tantry, člověk mnohdy neví, o čem je vlastně řeč. Babčáková a její průpovídky tu nemají valný význam a působí jako vata. Tomu dokumentu prostě chybí něco, co by ho učinilo zapamatovatelným. Je to zručně natočený, má to dobrou kameru, ale trochu to pokulhává ve scénáři. Pro mě zajímavý zážitek a čistý průměr. 50% ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem zajímavý dokument. Už asi docela dobře tuším jak probíhají kurzy neotantry. Ale kdybych viděl jen ten dokument, tak bych tápal, protože tam nic neříkají o tom co to ta tantra je a sledujeme jen nějaké výjevy z průběhu kurzů a rozhovory s absolventy. Co je tantra se dozvíte v dokumentu Příběh tantry a pro mnohé se tam překvapivě vůbec neklade důraz na sex. Tantrik může, ale taky vůbec nemusí, provozovat sex. V dokumentu byl tantrik, co si ho uříznul, a další, kteří tantru praktikují skrze askezi. Oproti tomu neotantra je pokřivená verze jednoho aspektu tantry, uchopitelná pro západní společnost, a je čistě o sexu, sexualitě a psychoterapii. O sexuálním léčení. Což v tantře budete hledat těžko. Tedy ona je neotantra primárně o psychoterapii a na kurzu se pracuje s problémy s vlastní sexualitou, se sebou samým a s problémy v párech. BTW to jak si tam při psychoterapeutickém sezení navzájem dávali a brali peníze mi přišlo z pohledu neotantry, která se aspoň tváří duchovně, naprosto WTF. I úvod s dotazováním lidí na erotickém veletrhu na to co je tantra byl slušnej úlet a netuším, proč tvůrci chtěli hned na začátku odradit lidi od sledování jejich počinu vyzpovídáváním nadrženejch blbečků. A ano, většina účastníků je nesympatická, protože sledujeme lidi co mají problémy sami se sebou, a s partnery a sledujeme je na poněkud nezvyklé skupinové terapii. Nejsou to duchovně vyspělí lidé, co se dali na duchovní esoterickou tantru. Ani to nejsou lidé, co se chtějí naučil líp prcat a uspokojovat partner(k)y. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

"Svobodný sex ve školách! Sex o přestávkách!" a toho člověka, co řekl, že "Láska existuje jen v totální svobodě", bych moc rád slyšel definovat to abstraktní slovo na L:). Aby byl svět šťastný, musíme nemít předsudky, nestydět se a spát s každým (nejlépe skupinově se stejně naladěnými!) Konečně už chápu pojem štěstí, když se nechám masírovat čtyřmi ženami, které si myslí, že štěstí, které mi dávají udělá šťastné i je... Nic proti dotyčným, ani jejich "víře" ani tantře, ale taková přehlídka jednoduchosti se příliš nevidí. Není nic lepšího, než dědula (guru) rozdávající moudra a plácající mladou zlobivou dívku po zadečku... ach. Dokonalé. Dokud lidi neporozumí sami sobě, nemůžou chtít být šťastní a to samo o sobě nikdy není univerzální. Není tu žádné udělej tohle, udělej tamto... PS: přes všechnu ironii v komentáři nic neodsuzuji, jen možná méně fanatických pohledů by prospělo. PPS: rozhodne se ten dokument, zda je důležitější fyzično, duševno nebo že to je fuk? Asi jak u koho:)ach ta univerzálnost! PPPS: poslední rýpnutí, ono je fakt jedno, kdo se člověka dotýká a jak?:) To by pak vrchol byl vždy stejně stejný... to je tak směšný...vždyť by ten život táááák snadný:) ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Proti tantře v podstatě nic nemám, mám ale hodně proti dokumentu, který si neustále protiřečí. Vyslechnete si, že fyzično je druhořadé, hlavní je splynutí duší. A to se přece nejlépe podpoří pořádně hlubokým ponořením prstu do zadku, že? Čemu pak má divák v tomto pseudo-dokumentu věřit, když už jeho základní myšlenka popírá v záběrech sama sebe? ()

NinonL odpad!

všechny recenze uživatele

Starý tlustý dědek s vilnýma očima a vyhnitými zuby si založil byznys, který nazval Tantra. Dementní čeští tvůrci o tom natočili dokument, a nechali si to zacálovat Státním fondem ČR pro podporu a rozvoj české kinematografie (z daní občanů). Nalákali spoustu dalších dementů, kteří na povel hopsali jako králíci. (Jinak by panu režiséru Tučkovi Státní fond nic nezaplatil.) A teď vážně. Tantra není o sexu a už vůbec není o orgasmu. Hadí síla je v ní využívána pro duchovní růst, nikoli pro výstřik. Že to nevědí zúčastnění králíci, pochopím. Ale že to neví režisér Tuček ani nikdo ze Státního fondu a zaplatí z našich daní sektáře, považuji za skandál. Nerada píšu o filmu, že je to sračka, až na výjimky, jako je tenhle dokument. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama