Reklama

Reklama

Divotvorný hrnec

Trailer

Obsahy(1)

Nestárnoucí muzikál v režii Francise Forda Coppoly se skvělým Fredem Astairem je založen na brodwayské show ze 40. let. Tajemný Ir se přestěhuje do malého jižanského městečka. Má v plánu zakopat kouzelný hrnec zlata, který ukradl skřítkovi Ogovi, a vypěstovat si tak bohatou "úrodu". Ale jeho plány jsou zničeny ve chvíli, kdy jeho dcera Sharon vysloví nesprávné přání ve chvíli, kdy stojí nad kouzelným hrncem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Klasický filmový muzikál, jehož uvolněná hravost, veselost a pohodovost, snoubená s pohádkovými motivy, jej pasuje do nadprůměru. Nadčasové jsou satirická popichování společenských problémů, zejména pak palčivého rasismu. Fred Astaire je muzikálovou jistotou, největším tahounem zábavy je však Tommy Steele. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hodně rozporuplný snímek. Nesmíte dovolit, aby vás první polovina nudila, a také, aby vám Ogg se svým šišláním a hýkáním při zpěvu začal lézt na nervy. Když tohle přežijete, je vyhráno. Kromě skvělých písniček bych se chtěl zmínit především o neuvěřitelně barevno-umělých exteriérech, ve kterých film vznikl. Zejména scény v lese a u potoka jsou totálně zelené, veselé, sametové. Celkové hodnocení je však k průměru vyvažováno docela slabým příběhem s poněkud něštastně odstartovanou narací. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Divotvorný hrnec měla ráda mamka a kdysi jsem ho viděl - a nepamatoval jsem si z něj vůbec nic. Není divu, takovou šílenost aby člověk pohledal. Je tu zajímavé obsazení - příšerně zestárlý Fred Astaire, k němu odkvétající popová zpěvačka Petula Clark. A taky mladý Don Fracks, který hrál o 30 let později zbrojíře Waltera v seriálu Nikita. Jsou tu pěkné písničky ať muzikálové, soulové či popové včetně legendární Look to the Rainbow, nádherná zelená příroda. Jen ten příběh. Jsme na americkém jihu (asi 60. let?), kde je rasistický senátor, který sám může sepisovat zákony a dokonce zde propukne čarodějinický proces. Dále je tu starý Ir s dcerou, která ukradl skřítkovi hrnec zlata. Skřítek ho chce zpět, ale jak se mění na člověka, je nadržený/zamilovaný, chce dceru, nebo aspoň hluchoněmou tanečnici. Dceru chce i snílek, který se s kamarádem snaží vypěstovat mentolový tabák. A taky se tu kouzlí, senátor se mění na černocha a s dalšími černochy swinguje. A do toho všichni rozjásaně pobíhají, poskakují a tančí jak šílení. Z trochou údivu bych řekl, že Coppolovi, který na počátku kariéry rozhodně nebyl ve formě se to doslova rozpadlo pod rukama a že na place se stoprocentě fetovalo. No nakonec to všechno nějak dopadne, ve finále je to napínavé i dojemné a tak za ty jednotlivosti se zavřením očí, uší i dalších otvorů dávám 4*. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3,5miliónaTržby USA $11,600,000Tržby Celosvetovo $-║ Iba jednu väčšiu chybu má tento muzikál a to že to tvorcovia dosť prehnali z minutážou, o takú pol hodinku menej a mohlo to prispieť k omnoho silnejšiemu zážitku. Takto to časom začne pripadať zbytočne rozvláčne, je vidieť že v strižni to mal Francis Ford Coppola takmer vždy moc ťažké asi sa dosť ťažko lúčil z akýmkoľvek natočeným materiálom, ináč si to vysvetliť neviem. Na druhú stranu to má veľa plusov, či už po takej tanečnej stránke, ktorá je oku lahodiaca, rovnako tak aj neznáme pesničky potešia a pobavia, pekná vizuálna stránka, prepracované kulisy, herci tiež spravia svoje, až na to že mi nepasovala k sebe "zamilovaná" dvojica hercov Petula Clark a Don Francks(vypadal pri nej moc ošumene).... ale každom prípade mi ponúkol Coppola viac než by som od neho v tomto prípade čakal. /75%/ ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Už Jan Werich si všiml, že jde o činoherní muzikál vhodný pro naše česká malá jeviště. I v mém rodném městečku ho na prknech kulturního domu inscenovali ochotníci. Bohužel, to co nevadí na jevišti, je mínusem pro film. Ani duo snů - Fred Astaire a Petula Clark - nemohou tuto družstevnickou pohádku o napravení zlého kapitalisty pozdvihnout výše. Krátké a spíše nahozené choreografie, čísla skončí dříve než začala. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Petula Clark, která hraje Sharon, je jediná zpěvačka, která své výstupy do francouzštiny nazpívala sama. Ostatní herci jsou dabováni francouzskými umělci. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy knihy "Finian´s Rainbow" Edgara Yipsela Harburga a Freda Saidyho. (Terva)

Reklama

Reklama