Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 3000 se skupina tzv. jeskynních lidí radí o tom, zda se mají pokusit přesídlit někam jinam za potravou. Starší mají strach, že by se to nelíbilo Démonům, ale na druhou stranu je nutné Démony vyhnat, aby se vrátili Bozi a opět chránili člověka (kvůli lidské sobeckosti a krutosti před nějakou dobou Bozi dovolili Démonům sestoupit na Zemi). Mladý Johny na Démony nevěří a vydá se prozkoumat možnosti. Zanedlouho se setká se dvěma lovci, kteří nejsou právě přátelsky naladěni, avšak náhle se společně ocitnou v situaci, kdy musí táhnout za jeden provaz. Jakási podivná klec je někam unáší – později se zjistí, že do tzv. centra lidské výroby. Ocitnou se mezi jakýmisi podivnými bytostmi, které si říkají Salk a mají v rukou nadvládu na planetě. Lidé jsou pro ně jen „lidská zvířata“, podřadné bytosti, které nejsou schopny se naučit ničemu složitějšímu. Když se ale při sesuvu půdy v horách objeví zlatá žíla, šéf bezpečnosti Terl a jeho asistent se rozhodnou, že se pokusí vyškolit lidská zvířata, aby pro ně těžili toto zlato z hory plné uranu, kde hrozí udušení. Zápletka akčního sci-fi filmu pak spočívá v tom, že se dělníci pod vedením Johnyho odhodlají ke vzpouře proti obludám – Salkům – a speciálně proti největšímu ze zloduchů, Terlovi, který se chce na úkor jejich úmorné práce obohatit. Na vítězném konci vzpoury stojí osvobození lidské rasy a otvírá se nová budoucnost pro jejich děti. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (338)

HellFire 

všechny recenze uživatele

O Battlefield Earth jsem nikdy neslyšel nic pozitivního a mnoho lidí jej nazývá jedním z nejhorších filmů vůbec. Já bych to tak černě neviděl. Jistě, jde o film velmi hloupý a špatně natočený, ale neuráží mou inteligenci, protože si nehraje na něco víc. Například takový Amazing Spider-Man 2, Hunger Games nebo čtvrtí Transformers jsou mi rozhodně více proti srsti. Jsou to totiž blockbustery, které si dovolují považovat diváka za idiota, který jim vše spolkne. Battlefield Earth nemusel být tak špatný film. Měl jsem ale pocit, že každý účastník natáčení se snažil, aby z něj udělal špatný film. Střihač si občas zahrál na amatéra a dokázal do filmu dostat střih jako vyšitý z Movie Maker. Scénárista musel při psaní spolykat spoustu houbiček, jinak si nedokážu vysvětlit ty hluboké mezery v logice děje (mimozemšťané nechají zcela volně pozemské zajatce, aby se potulovali po velitelské kabině a ještě k tomu jednoho z nich naučí všemu, co ví; zajatci tak získají přístup ke zbraním a vědomostem; no a taky fakt, že v podstatě domorodí pozemšťané dokáží za pár měsíců pilotovat stíhačky a obsluhovat atomovou bombu, aby zničili celou rasu mimozemšťanů v jednom dni). Herci dostali zaplacen možná tak oběd a na protest jeli tak na 10%. Chudáci z kostýmního nedostali zaplacený ani ten oběd, a tak přišli s nápadem na jakýsi dýchací přístroj, který vypadá spíše jako nudle z nosu a mimozemšťanům instalovali chůdy do obrovských bot, aby vypadali vyšší. Není divu, že většina záběrů na ně je obličej nebo do půl těla, protože jejich chůze je směšná :). ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Kdyby existovalo ocenění, které by se dávalo filmům s největším využitím kamerových záběrů v holandském úhlu a případně nadužíváním přemrštěných zpomalovaček, Bojiště Země: Sága roku 3000 by bylo jasným vítězem. Vizuálně bolestivější strojenou přestřelenost jen tak neuvidíte. A ani nebudete chtít vidět. Vrcholná adaptace díla zakladatele scientologické církve je po všech směrech tragická, přesto musím říct, že závěrečný souboj civilizací je takovou bezbřehou zhůvěřilostí, že jsem nestačil zírat, a po hodině a půl nudy znamená dávku zábavy. A velkou měrou tomu přispívá využití miniatur. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Film, kterej si rozhodně hodnocení "odpad!" nezaslouží. Není to nic extra, ale spíše takové béčkové scifi (které se točily v 80. letech) s áčkovými efekty (na svou dobu) a solidní hudbou. Ze začátku trochu nudí, ale pak dostane slovo akce, která je vcelku povedená. Kamera občas pitomá, občas zase dobrá a střihy mi trochu připomínaly Star Wars ságu. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

No... Kniha je vážne kultová (aj keď jej novému vydaniu dali u nás po filme radšej iný názov :-)). Myslím, že sa o Bojisku príliš hovorilo, aby si potom niekto všímal jeho plusy. Taký Costner by sa tu mohol veľa naučiť. Podľa mňa to stačí zostrihať. Bez tohto filmu by svet prišiel a najnamakanejšiu "leteckú prestrelku" (ktoré mi v takých Star Warsoch dosť lezú na nervy). Vzhľadom nato, že som videl ako postupne dopadla Planéta opíc, musím dať 3... ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Obsah je síce veľmi blbý a primitívny, ale je to sci-fi a mne to až tak nevadilo. Strih, kamera, hudba, efekty, kostými toto všetko je na dobrej úrovni. Je to hrozne jednoduché a popkornové, ale ako oddychovka na jedno dve pozretia sa to dá, no upozornenie pre všetkých: Vypnúť mozog ! Som fanúšik všetkej sci-fi a Johna Travoltu, takže až také nízke hodnotenie nedám. 45%. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (18)

  • Investor filmu, společnost Intertainment, podala žalobu na studio Franchise Pictures za podvod. Studio Franchise Pictures totiž trvdilo, že rozpočet filmu byl 75 milionů amerických dolarů, namísto skutečných 44 milionů. Studio spor prohrálo a bylo nuceno Intertainment vyplatit 121,7 milionů dolarů za způsobenou škodu, což studio dohnalo k bankrotu. (HellFire)
  • Kameraman Giles Nuttgens se nechal slyšet, že nadměrné použití barevných filtrů a šikmého kamerového záběru (zvaného Dutch Angel) nebyl jeho nápad a že mu byl poskytnut nejnižší rozpočet, s jakým kdy musel pracovat. (HellFire)
  • Forest Whitaker vyjadril ľútosť nad tým, že bol súčasťou filmu. (Abiosis)

Související novinky

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

23.03.2023

Organizátorem unikátního festivalu pro dospělé, tedy výhradně pro diváky od 18 let, je Kino Balt, které začalo v Praze dělat rumové kino. Hlavní koncept je jednoduchý – každý divák v ceně vstupného… (více)

John Travolta je žena!

John Travolta je žena!

10.09.2006

Tak to tedy alespoň bude v připravovaném remaku muzikálu Hairspray, kde ztvární postavu Edny Turnblad, jejíž dcera Tracy (začínající Nikki Blonsky) se zaplete do rasových nepokojů v Baltimore… (více)

Reklama

Reklama